Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Με 300.000 ευρώ από τα χρήματα της «Κιβωτού» αγοράστηκε η μεζονέτα στη Ραφήνα

Μεζονέτα «κέρασμα» από... δωρεές

Χλιδάτη ζωή σε μεζονέτα στη Ραφήνα φαίνεται ότι έκαναν ο παπάς και η παπαδιά με χρήματα της «Κιβωτού του Κόσμου» που υποτίθεται μάζευαν για τα παιδιά που φιλοξενούσαν.

Αυτό προκύπτει από το συμβόλαιο του σπιτιού που εμφανίζεται ως κατοικία του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης προκύπτει πως η μεζονέτα είχε αγοραστεί με χρήματα της «Κιβωτού» αντί σχεδόν 300.000 ευρώ!

Ενώ ο πατήρ Αντώνιος ζητούσε δωρεές και χορηγίες για τη φιλοξενία παιδιών, έβγαιναν κερδισμένοι ο ίδιος και η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού». «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» δηλαδή. Το σπίτι αγοράστηκε στις 12/11/2007, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοραπωλησίας. Πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου 105,58 τ.μ. με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ. Η τιμή πώλησής της ήταν 295.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από λεφτά της «Κιβωτού».

201710111256260.0262 MELINA ASLANIDOY PATER ANTONIOS 10102017

Το πιο περίεργο είναι πως το ποσό που συμφωνήθηκε, πληρώθηκε σε μετρητά και μάλιστα πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου, όπως δήλωσαν ο πωλητής και ο αγοραστής στον συμβολαιογράφο. Διαφάνεια καμία για τα οικονομικά της «Κιβωτού» με τη συναλλαγή σε μετρητά… Άλλωστε, κανείς δεν θα τους έλεγχε, αφού η πρεσβυτέρα και άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου ήταν στη διοίκηση της οργάνωσης…

Η μεζονέτα στη Ραφήνα είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας κατάφεραν να «ξετρυπώσουν» και 350.000 ευρώ που είχαν κρυμμένα σε μετρητά σε κρύπτη στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στον Κολωνό. Το ζευγάρι ήταν παρόν κατά την κατ’ οίκον έρευνα των αστυνομικών, αλλά δεν τους διευκόλυνε. Προφανώς ήλπιζαν πως οι αστυνομικοί δεν θα βρουν το ποσό. Βέβαια, αν το κατείχαν νόμιμα, δεν είχαν λόγο να το κρύψουν από τις Αρχές.

Πόσο μάλιστα όταν η πρεσβυτέρα ως πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» έκανε κάθε χρόνο δήλωση περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» και προφανώς θα έπρεπε να έχει δηλώσει το χρηματικό ποσό που είχε στο σπίτι σε μετρητά…

Φ1 αντωνιος πρεσβυτερα 3

Για να μην το κάνει, τίθεται εύλογα το ερώτημα αν το κατείχαν νόμιμα. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, τα 350.000 ευρώ ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αλλά και μικρότερης αξίας, μέχρι και 5ευρα. Η πρεσβυτέρα είπε πως τα είχαν στο σπίτι για να τα μετρήσουν… «Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε» φέρονται ότι είπαν στους αστυνομικούς, όταν βρήκαν τα χρήματα. Εκτός από τα μετρητά, βρέθηκαν και λίρες αδιευκρίνιστης μέχρι στιγμής αξίας. Την ίδια ώρα, ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς τα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς στον τραπεζικό λογαριασμό της μισθοδοσίας του βρέθηκαν 120.000 ευρώ. Πρόκειται για μισθούς των τελευταίων οκτώ ετών που παρέμειναν ανέγγιχτα όλα αυτά τα χρόνια.

Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι με ποια χρήματα ζούσε ο ιερέας όλα αυτά τα χρόνια, αφού δεν «άγγιζε» τα λεφτά της μισθοδοσίας του. Είχε άλλα εμφανή ή μη έσοδα; Ολα αυτά διερευνώνται από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία έχει ήδη υποβάλει σχετικό πόρισμα στην Εισαγγελία Αθηνών για δικές της ενέργειες. Παράλληλα, οι ελεγκτικές Αρχές «ξεσκονίζουν» τις 2.000 κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», όπου υπάρχουν σήμερα κατατεθειμένα χρηματικά ποσά που φτάνουν τα 15.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως για τα έτη 2016-2019 και το 2021 τα έσοδα της οργάνωσης από δωρεές ανήλθαν σε 27.151.271 ευρώ.

φ2 2022 11 30T105018

Η έρευνα συνεχίζεται από την έναρξη λειτουργίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης μέχρι σήμερα, τόσο από την Οικονομική Αστυνομία όσο και από την ειδική Αρχή για την πάταξη του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος. Μεταξύ άλλων η «Κιβωτός του Κόσμου» ελέγχεται για φοροδιαφυγή, οικειοποίηση χρηματικών ποσών που δίνονταν ως δωρεές, αλλά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο πιθανής κατάχρησης μεγάλων χρηματικών ποσών από τις δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, οι οποίες από το 2014 μέχρι σήμερα έφταναν μέχρι και τα 6.000.000 ευρώ ετησίως.

Αν διαπιστωθεί διαρροή χρημάτων από τις εισπράξεις της «Κιβωτού» προς τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τους στενούς συνεργάτες τους, τότε θα διακριβωθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης και θα πρέπει το νέο διορισμένο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» να υποβάλει σχετική μήνυση σε βάρος τους. Στο μεταξύ, τα μέλη του νέου Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» ζητούν νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους και να μη στραφούν εναντίον τους για τις «αμαρτίες» της προηγούμενης διοίκησης της οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...