Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Παπασπηλιόπουλος – Σαμαρά: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει… έρωτας!

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται» λέει ένα...

Εξέγερση για τον «Μεσσία» της «Κιβωτού του Κόσμου»

«Συλλαλητήριο» σήμερα με αναμμένα κεριά έξω απο τη δομή στον Κολωνό

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν για επικοινωνιακούς λόγους οι υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση υπέρ του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» έξω από το κεντρικό κτίριο της οργάνωσης στον Κολωνό.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση στήριξης για τον πατέρα Αντώνιο, στις 18.00, γίνεται μέσω ομάδων στο facebook. Μάλιστα καλούν τους υποστηρικτές να παραστούν κρατώντας ένα λευκό κερί.

«Το απόγευμα όσοι αγαπάμε τον πάτερ Αντώνη να μαζευτούμε έξω από την “Κιβωτό” με λευκά κεριά» αναφέρει η σχετική ανάρτηση σε ομάδες στο facebook, η οποία μέχρι και αργά χθες το απόγευμα είχε 50.000 κοινοποιήσεις. Δηλαδή είχε σταλεί στους προσωπικούς, και όχι μόνο, λογαριασμούς χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές περιλαμβάνεται η δημόσια ομάδα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», που έχει πάνω από 62.000 μέλη, η οποία δεν είναι η επίσημη σελίδα της ΜΚΟ, αλλά τη διαχειρίζονται φίλοι της οργάνωσης.

Η επίσημη σελίδα της «Κιβωτού», που έχει 171.000 ακολούθους, παραμένει ανενεργή από τις 19 Νοεμβρίου, όταν η απερχόμενη διοίκηση με πρόεδρο την πρεσβυτέρα διέψευδε όσες καταγγελίες είχαν δει μέχρι τότε το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα, η δημόσια ομάδα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα σε διαδικτυακό μέτωπο για τους υποστηρικτές του πατρός Αντωνίου, με μηνύματα στήριξης και αναδημοσιεύσεις άρθρων sites ή βίντεο στο YouTube για το έργο της «Κιβωτού». Μάλιστα, σε μία από τις αναρτήσεις κάποια μέλη της ομάδας παραλληλίζουν τον πατέρα Αντώνιο με τον άγιο Νεκτάριο της Αίγινας, που είχε πεθάνει στο «Αιγινήτειο».

«Του ρίχνουν τόση λάσπη χωρίς να ξέρουν ότι του δίνουν στέφανα στα μάτια του Θεού κάθε κατηγορία, κάθε κακία, και ένα λιθαράκι για τον παράδεισο. Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία του αγίου Νεκταρίου» αναφέρει η σχετική ανάρτηση. Άλλοι θερμοί υποστηρικτές αναφέρουν σε άλλες αναρτήσεις:

«Σταύρωσον… σταύρωσον αυτόν… για να αναστηθεί κατά τας γραφάς μετά από τρεις μέρες! Η αλήθεια πάντα στο τέλος νικά!» «Κράτα γερά, πάτερ Αντώνιε, είμαστε μαζί σου… Κάνε μήνυση και γύρνα στη θέση σου, κοντά στα παιδιά σου, κι ας είναι και με Καγιέν». Πάντως, μία από τις τελευταίες αναρτήσεις στην ομάδα αναφέρει πως «η συγκέντρωση στην “Κιβωτό” για την Παρασκευή, 18.00 η ώρα, ακυρώνεται», χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ αποσύρθηκε το προηγούμενο «κάλεσμα» των υποστηρικτών του πατέρα Αντωνίου.

Προφανώς, η… κατακραυγή, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα 330.000 ευρώ σε μετρητά που είχαν κρυμμένα στο σπίτι στον Κολωνό και τα 360.000 ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ζεύγους Αντωνίου – πρεσβυτέρας, φαίνεται πως απέτρεψε τους υποστηρικτές από τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο αποχώρησε ο διαχειριστής της ομάδας υποστήριξης του έργου της «Κιβωτού» για αδιευκρίνιστους λόγους.

Εξόριστος από όλες τις δομές της ΜΚΟ έπειτα από διάταξη που εξέδωσαν δύο εισαγγελείς

«Εξωση» από την «Κιβωτό του Κόσμου» έγινε χθες στον πατέρα Αντώνιο και σε τέσσερις βασικούς συνεργάτες του μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών σε δομές της οργάνωσης.

Με διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση, απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και στους συνεργάτες του να πλησιάζουν τις δομές, προκειμένου να μείνουν μακριά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό».

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος έμενε μαζί με την πρεσβυτέρα, πρώην πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης, και το υιοθετημένο παιδί τους στον τελευταίο όροφο της δομής του Κολωνού, απ’ όπου πρέπει να απομακρυνθούν.

Εξάλλου, το νέο Δ.Σ. της «Κιβωτού» απομάκρυνε προχθές από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία είχαν θέσεις-κλειδί στην οργάνωση. Η εισαγγελική εντολή απαγόρευσης εισόδου αφορά τον Ιρακινό πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, ο οποίος φέρεται ότι έκανε χλιδάτη ζωή, τον 35χρονο θεολόγο Πασχάλη, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατρός Αντωνίου, τη σύζυγό του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη δομή της Πωγωνιανής Ηπείρου και μέλος του προηγούμενου Δ.Σ., τον Πέτρο και ακόμα ένα άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεολόγος Πασχάλης ήταν το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων της «Κιβωτού» για ξυλοδαρμούς και παρενοχλήσεις. Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του για ξυλοδαρμό αγοριού στη δομή του Βόλου. Ανάλογες καταγγελίες εναντίον του υπήρχαν και για τη δράση του στη δομή των Ιωαννίνων, όπου κοινωνική λειτουργός ήταν η σύζυγός του. Η εντολή του εισαγγελέα για απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου και των συνεργατών του από τις δομές της «Κιβωτού» είναι σε ισχύ για 90 ημέρες.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...