Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Υπόθεση Κιβωτού: Φωτό – ντοκουμέντο με παιδιά να δουλεύουν κάτω από τον ήλιο

Σε ρόλο επιστάτη ο 19χρονος που κατήγγειλε τον «Νώε της Κιβωτού»

Ρόλο… επιστάτη φέρεται ότι είχε αναθέσει ο πατέρας Αντώνιος στον 19χρονο, ο οποίος θα ισχυριζόταν λίγους μήνες αργότερα στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας ότι ο ιερέας τον παρενοχλούσε σεξουαλικά, ανοίγοντας με τη συγκλονιστική μαρτυρία του τον χορό των καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», προτού ξεσπάσει ο σάλος για όσα φρικτά γίνονταν στις δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, με εντολή του ιδρυτή της ο 19χρονος μεταφέρθηκε στη δομή της Καλαμάτας, από εκείνη του Βόλου, προκειμένου να επιβλέπει τις αγροτικές δουλειές -και όχι μόνο- που υποχρεώνονταν να κάνουν οι ανήλικοι «εργάτες» του παραρτήματος της «Κιβωτού» στη μεσσηνιακή πόλη.

Με τις εντολές, μάλιστα, του πατρός Αντωνίου, ο ίδιος φέρεται ότι βιντεοσκοπούσε τα παιδιά-σκλάβους, την ώρα που δούλευαν στα χωράφια, μες στο λιοπύρι! Εν συνεχεία, φέρεται ότι έστελνε τα βίντεο στον ιερέα, προκειμένου εκείνος να ελέγχει αν πήγαιναν όλα ρολόι ή αν υπήρχαν ανήλικοι που είτε «τεμπέλιαζαν» είτε δεν έκαναν τις εργασίες που τους είχαν αναθέσει, για να τους επιβληθούν τιμωρίες!

317631665 553779316115157 7353385379246280242 n

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά βίντεο με ανήλικους εργάτες της Κιβωτού, τα οποία έχουν τραβηχτεί στη δομή του Βόλου.

Σε ένα από αυτά διακρίνονται τρία μικρά παιδιά να κάνουν αγροτικές εργασίες σε ένα χωράφι, κάτω από τον καυτό ήλιο, και με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς!

Το ένα εξ αυτών, το οποίο φοράει καπέλο, ξεχορταριάζει με μια τσουγκράνα, ενώ στο βάθος τα άλλα δύο αγόρια σκάβουν με τσάπες μικρούς λάκκους, ανοίγοντας αυλάκια γύρω από τα δέντρα! «Πηγαίναμε σε ένα χωράφι το καλοκαίρι με 40 βαθμούς από πάνω μας και ήμασταν με τσουγκράνες και σκάβαμε και μας έλεγαν “να τις βγάζετε από τις ρίζες”. Και όταν τους λέγαμε “δεν μπορούμε άλλο”, μας έλεγαν “έλα κάνε, κάνε, κάνε”» κατήγγειλε ένα παιδί. Το ακόμη πιο σοκαριστικό, όμως, είναι πως στο βίντεο απεικονίζεται και μια παιδαγωγός, η οποία επιβλέπει τους ανηλίκους και σημειώνει την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου να επιβληθούν και οι ανάλογες «συνέπειες»!

318004842 549102883378420 2564231341570191173 n

«Καθόντουσαν και βλέπανε ποιοι δουλεύουν. Αν, για παράδειγμα, δεν δουλεύει ο Κώστας, δεν θα φάει αυτό το γλυκό και θα φάει το χθεσινό φαγητό. Ή θα κάτσει τιμωρία στο σπίτι 2-3 μέρες ή απομόνωση» τόνισε η ίδια πηγή.

Σήμερα η «Espresso» φέρνει στο φως και νέες φωτογραφίες από παιδιά που δουλεύουν στη δομή του Βόλου. Ανήλικα βάφουν τοίχους, σκουπίζουν τις… πέτρες, κουβαλάνε βαριά τσουβάλια…

Στο μεταξύ, χθες, ο 19χρονος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στο «Tlive», λέγοντας πως ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τις πρώτες ημέρες μετά την καταγγελία.

«Μέσα στην “Κιβωτό του Κόσμου” είχα δεχτεί χαστούκια. Κι εγώ και φίλοι μου. Πριν φύγω από την “Κιβωτό”, είχα εμπιστευτεί 2-3 καλούς μου φίλους, οι οποίοι με στήριζαν. Τότε ήταν και οι πρώτες φορές που άρχισαν να μου λένε να φύγω για να μην τα περνάω όλα αυτά», πρόσθεσε.

317621546 2036890716509169 7297413677756262557 n

Τέλος, εξήγησε γιατί δεν μίλησε αμέσως για την κακοποίησή του: «Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Οτιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση, που δεν μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε οτιδήποτε έγινε».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...