Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Σύλληψη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπειτα από δύο νέες καταγγελίες για σεξουλικές...

Υπό κράτηση τέθηκε χθες στο Παρίσι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ...

Συγκλονίζει η Μπάγια Αντωνοπούλου: «Κατέρρευσα, έκανα ενάμιση μήνα να συνέλθω»

Η Μπάγια Αντωνοπούλου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Υπόθεση Κιβωτού: Ένας ακόμα 15χρονος κατήγγειλε για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο

Βόμβα Νο2 μετα την πρώτη καταγγελία του 19χρονου!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ένας 15χρονος φιλοξενούμενος στη δομή της οργάνωσης στον Βόλο.

KIVOTOS KOSMOU 1 1

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός της δομής και τότε φέρεται ότι η κατάθεσή του περιορίστηκε μόνο σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Ωστόσο, το παιδί φέρεται ότι γνώριζε κι άλλα πραγματικά περιστατικά, που δεν είχε αποκαλύψει στη διάρκεια εκείνης της πρώτης κατάθεσης. Στη νέα του κατάθεση κρίθηκε αναγκαία η εξέτασή του σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Αθήνα και να εξεταστεί παρουσία παιδοψυχολόγου και αστυνομικού στο Σπίτι του Παιδιού.

Αυτή τη φορά ο ανήλικος φέρεται ότι έδωσε νέα στοιχεία, καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο. Το υλικό της κατάθεσής του μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση. Η νέα αυτή κατάθεση ενδέχεται, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, να σηματοδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση.

kivotos16888

Το κατώφλι των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση έχουν περάσει συνολικά 17 μάρτυρες πρώην εργαζόμενοι και παιδαγωγοί στις δομές της «Κιβωτού», αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι. Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες οι καταγγελίες περί σωματικής κακοποίησης, με ξύλο, απομόνωση, στέρηση τροφής, αλλά και καταναγκαστική εργασία, ενώ πλέον δύο διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

kivotos16974 Ο 19χρονος, που αποτέλεσε την αρχή του νήματος της υπόθεσης, στη δική του κατάθεση επανέλαβε τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησής του. «Οταν ήμουν στην ηλικία των 6 με 7 ετών, φιλοξενήθηκα στην “Κιβωτό του Κόσμου”, απ’ όπου έφυγα οριστικά λίγο μετά τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν» αναφέρει ο 19χρονος, περιγράφοντας πως στην τρίτη γυμνασίου, κάπου μετά το Πάσχα, βρέθηκε στη δομή του Βόλου έπειτα από συμφωνία με τον πατέρα Αντώνιο.

kivotos16931

«Τότε άρχισα να έρχομαι πιο κοντά με τον πατέρα Αντώνιο. Οταν ερχόταν στον Βόλο, με έπαιρνε στις βόλτες μαζί του και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. (…) Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 πήγα στην Καλαμάτα και τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά, όπως μου είχε πει, και βοηθούσε και οικονομικά τη μαμά μου. Αυτό που δεν μου άρεσε, όμως, ήταν ότι, όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες.

kivotos tou kosmou volos 758x566 1Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα» είπε ο 19χρονος που στη συνέχεια ανέφερε πως σταδιακά ο ιερέας άρχισε να τον χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ, όταν πήγαιναν για μπάνιο, «κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Ο 19χρονος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε σειρά περιστατικών και ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μια από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...