Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Νέες μαρτυρίες στην υπόθεση-θρίλερ με τον 11χρονο Άλεξ στη Βέροια

«Εκεί είναι θαμμένος ο Άλεξ»

Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι, που αγνοείται από τις 3 Φεβρουαρίου του 2006, όταν τα ίχνη του χάθηκαν από το κέντρο της Βέροιας, ανοίγουν κάποιες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το άψυχο κορμί του άτυχου αγοριού πιθανότατα βρίσκεται θαμμένο σε συγκεκριμένο σημείο της εβραϊκής συνοικίας, γνωστής και ως Μπαρμπούτα!

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της τραγικής μητέρας Νατέλας Ιντσουαΐντσε, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», από τα νέα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί, οι Αρχές έχουν πειστεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος να γίνει ενδελεχής έρευνα στην εν λόγω τοποθεσία, όπου τα μέλη της «άγουρης» συμμορίας τραμπούκων, που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη, μετέφεραν τη σορό του μικρού παιδιού.

«Οι Αρχές φέρεται ότι έχουν εντοπίσει έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου θα γίνει η έρευνα. Είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή η υπόθεση με τη δική σας συμβολή θα φτάσει στην εξιχνίασή της» ανέφερε ο Μανώλης Αναστασάκης. Κομβικής σημασίας για τις Αρχές θεωρείται μία νέα μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία άτομα που είχαν εμφανιστεί ως εργάτες του δήμου, φορώντας τα χαρακτηριστικά κίτρινα γιλέκα, είχαν σκάψει εκείνες τις ημέρες στην περιοχή και εξαφάνισαν τον Αλεξ. Παρόμοια μαρτυρία είχε δοθεί και πριν από χρόνια στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη από άτομο που είχε πει πως είδε να ρίχνουν τσιμέντο στον ίδιο χώρο. Με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων του καθηγητή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Τσόκα πλέον θα «σαρωθεί» ολόκληρη η περιοχή, όπου πιθανότατα κάποιοι ενήλικες από το περιβάλλον των ανήλικων τραμπούκων, με διασυνδέσεις στη νύχτα, έκρυψαν τη σορό του 11χρονου.

«Συνήθως ανιχνεύονται τα λαξεύματα, δηλαδή το σκάψιμο για να γίνει ο τάφος. Πρέπει να είναι συγκεκριμένες οι γεωφυσικές συνθήκες στο υπέδαφος για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανίχνευση. Τα 16 χρόνια που έχουν περάσει σε αυτή την υπόθεση δεν είναι πρόβλημα, τα περισσότερα, όμως, είναι. Τα οστά δεν ανιχνεύονται με τίποτα. Εάν θα πάμε, θα πάμε να κάνουμε έμμεσο εντοπισμό, μέσω του λαξεύματος» ανέφερε ο κ. Τσόκας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, εντοπίζοντας, με τη βοήθεια τεσσάρων συνεργατών του, το πτώμα του 59χρονου και το αυτοκίνητό του θαμμένα σε κτηνοτροφική μονάδα, στον οικισμό Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα. Η μητέρα του Αλεξ, η οποία δεν έχει σταματήσει τα τελευταία σχεδόν 17 χρόνια να τον αναζητεί με κάθε ικμάδα ψυχικής δύναμης, δήλωσε με αφορμή την τελευταία εξέλιξη:

«Μου κάνει εντύπωση η επιμονή σας έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια που το συνεχίζετε. Μερικές φορές πραγματικά περνάνε δεκαετίες ώσπου να μάθει κάποιος την αλήθεια. Θέλουμε να λύσουμε αυτόν τον άσχημο γρίφο για να μείνουν λιγότερες αναπάντητες ερωτήσεις και στον κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να το αφήσω. Εδώ μιλάμε για τη μοίρα ενός αγοριού που, δυστυχώς, δεν εξελίχτηκε καλά» τόνισε η μητέρα του παιδιού, που κέρδισε με το ήθος και την ευπρέπειά της την αποδοχή του συνόλου της κοινωνίας. Παράλληλα, ανέφερε:

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και μεγάλη προσπάθεια για να βγει κάτι. Εγώ είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω ό,τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παρακάτω, γιατί πρέπει να μάθουμε τι συνέβη. Αν φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, θα είναι λύτρωση για όλους μας. Εμείς αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να γίνουν επιπλέον έρευνες».

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2006 όταν ο Αλεξ δέχθηκε τα θανάσιμα χτυπήματα της παρέας των «σκληρών» στη Βέροια, που αποτελείτο από δύο αδέλφια Ελληνόπουλα, έναν Αλβανό, έναν Βορειοηπειρώτη και έναν Ρουμάνο, ηλικίας -τότε- από 11 έως 13 ετών.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και έπειτα από πολλές καταθέσεις και τη συνδρομή ειδικών τα παιδιά ομολόγησαν -με πρώτο τον Βορειοηπειρώτη- ότι είχαν μεταφέρει τον άτυχο 11χρονο σε ένα εγκαταλειμμένο ακίνητο επί της οδού Ελλης και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Στη συνέχεια οι εκδοχές διέφεραν, καθώς ανέλαβαν δράση οι ενήλικες, στενοί συγγενείς των Ελλήνων. Ετσι, κατά μία περιγραφή, η παρέα μετέφερε τη μεθεπόμενη ημέρα το άψυχο σώμα του Αλεξ στο ποτάμι της Μπαρμπούτας και, κατά μία άλλη, το εξαφάνισαν από το εγκαταλειμμένο σπίτι οι συγγενείς των Ελλήνων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...