Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Υγεία» ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Η αδελφή του Σοφία, τα παιδιά και τα εννέα εγγόνια του στο πλευρό της Άννας Μαρίας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Υγεία» ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, του οποίου αυτή η τελευταία περιπέτεια υγείας κινητοποίησε ολόκληρη την οικογένειά του ανά τον κόσμο, αφού η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Είναι τόσο δύσκολες οι ώρες για τον Κωνσταντίνο και την Αννα Μαρία, που οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια έχουν εντολή να λένε στους ερωτώντες ότι «είναι στενά οικογενειακή υπόθεση» όποιες εξελίξεις γύρω από την υγεία του.

Η αδελφή του, τέως βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, τα παιδιά του και τα εννέα εγγόνια του είναι όλα στο πλευρό του, θυμίζοντας σκηνικό «Games of thrones» στον όγδοο όροφο του νοσοκομείου, όπου μαθαίνουμε ότι νοσηλεύεται. Ο Κωνσταντίνος υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου. Οι γιατροί τον σταθεροποίησαν, αλλά επειδή ήδη εδώ και δυο τρία χρόνια η υγεία του είναι πολύ επιβαρυμένη, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα αγωνιώδης για τους συγγενείς του. Τα αναπνευστικά προβλήματα, ένα ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη πριν από λίγους μήνες, ο κορονοϊός από τον οποίο ασθένησε και άλλα προβλήματα τον έχουν φέρει στη δύσκολη θέση να έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές μέσα στο ’21 και το ’22. Η δεύτερη νόσησή του από κορονοϊό και γρίπη τού έδωσε πολύ γερό χτύπημα.

teos
Ο Κωνσταντίνος μαζί με τη σύζυγό του Αννα Μαρία και τις αδελφές του στη Βουκουρεστίου στις 19 Οκτωβρίου

Ο 83χρονος Κωνσταντίνος, σύμφωνα με τις ελάχιστες, σχεδόν μηδαμινές πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω, δεν είναι διασωληνωμένος, αλλά η επαφή του με το περιβάλλον είναι πολύ περιορισμένη. Σύσσωμη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Τα παιδιά του, τα οποία διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού, έχουν έρθει στην Αθήνα. Το ίδιο και οι αδελφές του, Σοφία και Ειρήνη. Εξω από την Εντατική περνούν στιγμές αγωνίας.

Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται και σήμερα. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2022, έδειξε σε όλους όσοι τον είδαν την επιδείνωση της υγείας του. Ηταν στο καροτσάκι, αδυνατισμένος, με ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για την οξυγονοθεραπεία που έπαιρνε.

Στη Βουκουρεστίου

Εκείνη την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος μαζί με τη σύζυγό του Αννα Μαρία και τις αδελφές του, την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και την Ειρήνη, απόλαυσαν τη μεσημεριανή τους βόλτα στο Athenee της Βουκουρεστίου. Οι Αθηναίοι που τους είδαν ευγενικά χαιρέτησαν τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο.

Η Αννα Μαρία, που στέκεται πλάι του 66 χρόνια, περνάει πολύ άσχημα, σήμερα. Η πρώτη συνάντηση των δύο πριγκίπων, παιδιών ακόμη, τότε, η Αννα Μαρία ήταν μόλις 11 ετών και ο Κωνσταντίνος 17 ετών, δόκιμος στο ελληνικό εκπαιδευτικό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Αρματολός», έγινε το 1957. Το 1961 ο Κωνσταντίνος είδε μία φωτογραφία της Αννας Μαρίας σε ένα περιοδικό. Ο ίδιος εξομολογήθηκε αργότερα: «Είδα τη φωτογραφία της σε ένα περιοδικό. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα: “Θέλω να την παντρευτώ”. Και μου είπε αυτός: “Είσαι τρελός;” “Οχι, αυτήν θέλω να παντρευτώ” του απάντησα». Τον Σεπτέμβριο του 1964 την παντρεύεται «δόξη και τιμή» στην Αθήνα, παρουσία των αδελφών του, Σοφίας και Ειρήνης. Η Σοφία ήταν βασίλισσα της Ισπανίας από το 1975 έως την παραίτηση του συζύγου της βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄ της Ισπανίας το 2014 και την άνοδο του υιού της Φιλίππου ΣΤ΄ στον ισπανικό θρόνο.

teos 1

Ο Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία απέκτησαν δύο κόρες και τρεις γιους. Την Αλεξία, που παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου 1999 στο Λονδίνο τον αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τον Παύλο, που παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου του 1995 στο Λονδίνο τη Μαρί Σαντάλ-Μίλερ, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Τον Νικόλαο, που είναι ζευγάρι με την Τατιάνα Μπλάτνικ, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο που ζουν στο Λονδίνο. Ο Φίλιππος παντρεύτηκε τη Νίνα Φλορ με θρησκευτικό γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών στις 23 Οκτωβρίου 2021.

Τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η τρίτομη αυτοβιογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η πρώτη επίσημη βιογραφία Έλληνα βασιλιά. «Χωρίς τίτλο» είναι ο… τίτλος της αυτοβιογραφίας του. Δίχως τίτλο, σαν κοινός θνητός, παλεύει σήμερα για τη ζωή του στο «Υγεία».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...