Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Απόβαση γαλαζοαίματων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Ταπεινός τέως!» Τελευταίο αντίο χωρίς τιμές και δημοσία δαπάνη

Σκηνές από το βρετανικό «The crown», που έκανε πάταγο παγκοσμίως, θα ζήσουν τη Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας και η Μητρόπολη Αθηνών, μια και η οικογένεια του τέως, όπως «δείχνουν τα πράγματα», επιθυμεί μια βασιλική κηδεία, αν και η απόφαση της κυβέρνησης αναφέρεται σε ιδιωτική τελετή, έχοντας προσκαλέσει βασιλικές οικογένειες στην εξόδιο ακολουθία χοροσταντούντος του Ιερωνύμου,

vasilias konstantinos78το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η οικογένεια Γλύξμπουργκ έχει απευθύνει πρόσκληση και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον τέως και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Απαρηγόρητες, λοιπόν, είναι οι λατρεμένες αδελφές του Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Ειρήνη και βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία θα συνοδεύεται από τον σύζυγό της, πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’, αν του το επιτρέψουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει να ταξιδέψει στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι ότι θα τιμήσει τον αγαπημένο του θείο ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια και τις αδερφές του πριγκίπισσες – ινφάντα Ελένα, δούκισσα του Λούγο και ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας. Μεγάλη θλίψη και πόνος και για τον αγαπημένο πρώτο εξάδελφο του τέως, πρίγκιπα Μιχαήλ, γιο του πρίγκιπα Χριστόφορου, ο οποίος θα συνοδεύεται στην τελετή από τη σύζυγό του Μαρίνα Καρέλλα, όπως και ο πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος με την Ελληνίδα σύζυγό του, πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Διαβάστε επίσης: Οι άγνωστες στιγμές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε ατελιέ και καμαρίνια

9253 TEOS VASILISA ANA MARIA TEOS VASILIAS KONSTANTINOS 1462021Κοντά στη χήρα Αννα-Μαρία θα βρεθούν οι δύο αγαπημένες της αδερφές, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, καθώς και ο διάδοχος Φρειδερίκος. Οπως είναι γνωστό, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας διατηρεί συγγενικούς θεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα παρευρεθούν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγό του Καμίλα, που αγαπούσε πολύ τον Κωνσταντίνο και λατρεύει την Αννα Μαρία, ή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Αλλωστε, ο Κάρολος είχε βαπτίσει την κόρη του Παύλου, Μαρία Ολυμπία, και ο Κωνσταντίνος τον πρίγκιπα Ουίλιαμ!

teos 3

Από τη στιγμή, πάντως, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ότι η τελετή θα είναι ιδιωτική, το βασιλικό πρωτόκολλο περιορίζεται, αλλά η τέως βασιλική οικογένεια θα καλέσει μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι πόσοι θα δώσουν το «παρών» με βάση το πρόγραμμά τους. Εχουν, λοιπόν, καλεστεί και αναμένονται ο γιος της βασίλισσας Βεατρίκη, βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος, και η σύζυγός του βασίλισσα Μάξιμα, που κάνουν κάθε χρόνο διακοπές στη χώρα μας και αγάπησαν το Πόρτο Χέλι χάρη στον τέως που διατηρούσε σπίτι στην περιοχή, αποκτώντας και αυτοί σπίτι εκεί!9401 TEOS VASILISA ANA MARIA TEOS VASILIAS KONSTANTINOS VASILISA SOFIA 1462021

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας έρχεται κάθε χρόνο στην έπαυλη, με την ιδιωτική παραλία και την εξαιρετική θέα, ενώ τον βασιλιά της Ολλανδίας με τον τέως συνέδεε και μια άλλη μεγάλη αγάπη, η ιστιοπλοΐα. Στο τελευταίο «αντίο» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», έχουν καλεστεί και αναμένονται στην Αθήνα ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου με τη βασίλισσα Ματθίλδη, που είχαν επισκεφθεί και πρόσφατα τη χώρα μας (τον Μάιο του 2022, έπειτα από 21 χρόνια), ο Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος της Σουηδίας με τη σύζυγό του βασίλισσα Σίλβια, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο μέγας δούκας Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ, απόγονος της ρωσικής τσαρικής οικογένειας, με την Ιταλίδα σύζυγό του Ρεμπέκα Μπεταρίνι, μέλη των πρώην βασιλικών οίκων της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Αλβανίας.

teos 4 1

Οι προσκλήσεις σε rich & famous

«Μάχη», όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δίνεται και στο προσωπικό γραφείο της βασιλικής οικογένειας για τις προσκλήσεις της εξοδίου ακολουθίας του τέως, καθώς πολλοί κοσμικοί επιθυμούν να καλεστούν. Η υπεύθυνη Ηβη Μακρή βρίσκεται σε συνεννόηση με την οικογένεια, ώστε να παραστούν μόνο αγαπημένοι φίλοι του εκλιπόντος, όπως το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Λιβανός με τη σύζυγό του Λίτα, ο Μιχάλης Χανδρής, η Λούλα Γουλανδρή, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Νικόλαος Λαιμός με τη σύζυγό του Ειρήνη Δοξιάδη, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν παραχωρήσει τον τελευταίο χρόνο –μετά την πώληση της βασιλικής έπαυλης στο Πόρτο Χέλι- ένα από τα διαμερίσματά τους στην οδό Βασ. Σοφίας στο τέως βασιλικό ζεύγος, μέλη των οικογενειών Νομικού, Γερουλάνου, Πεταλά, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης με τη σύζυγό του Ντίνα.

teos 2 2

«Game of thrones» με συγγένειες και φουλ κουμπαριές

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας παρευρίσκονταν πάντα στις πιο σημαντικές γιορτές και εκδηλώσεις βασιλικών οικογενειών, καθώς έχουν στενή συγγένεια με τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης: από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έως τους εορτασμούς των γενεθλίων της βασίλισσας Μαργαρίτα της Δανίας. Ο αείμνηστος βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Β′ ήταν δισέγγονος του Γεωργίου του Α′ και μέσω αυτού όλη η ελληνική βασιλική οικογένεια συνδέεται με πολύ στενούς δεσμούς αίματος με τις υπόλοιπες της Ευρώπης. konstantinosΕπίσης, η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, απόγονος του Χριστιανού, είναι αδελφή της βασίλισσας της Δανίας Μαργκρέτε. Η μεγαλύτερη αδελφή του Κωνσταντίνου Σοφία -γεννημένη το 1938 στο Ψυχικό– μεγάλωσε ως πριγκίπισσα της Ελλάδας και το 1962 παντρεύτηκε στην Αθήνα τον δον Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων. Οταν το 1975 πέθανε ο Φράνκο, ο Χουάν Κάρλος έγινε βασιλιάς και η Σοφία βασίλισσα της Ισπανίας. Επίσης, είναι γνωστοί οι δεσμοί με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

konstantinos

Η βασίλισσα Αννα-Μαρία, μέσω της καταγωγής της από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας, συνδέεται με τον βασιλιά Κάρολο Γ’, αφού και οι δύο είναι απόγονοι της βασίλισσας Βικτώριας. Ομως η πιο στενή σχέση τους ήταν με τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, σύζυγο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Φίλιππος ήταν γιος του πρίγκιπα Ανδρέα, αδελφού του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α′ και πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Παύλου Α′.

vasilas konstantinos96Ετσι, ο πρίγκιπας Φίλιππος του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν θείος του βασιλιά Κωνσταντίνου. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η νονά της πριγκίπισσας Θεοδώρας, κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και είχε παρευρεθεί στον γάμο του πρίγκιπα Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου.

vasilas konstantinos90 Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ο νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο Ουίλιαμ με τη σειρά του είναι νονός του γιου του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, πρίγκιπα Κωνσταντίνου Αλεξίου.







{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...