Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Το τελευταίο «βασίλειο» του τέως – Ο «αδερφός» εφοπλιστής που έδωσε το λουξ οροφοδιαμέρισμα

Το καταφύγιο του Κωνσταντίνου πριν κλείσει τα μάτια του

Η τελευταία πράξη του βασιλικού δράματος μπορεί να παίχτηκε στις 10 Ιανουαρίου, στο «Υγεία», όπου ο τέως βασιλιάς άφησε την τελευταία του πνοή (ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία στην Εντατική, έχοντας υποστεί οξύ εγκεφαλικό), όμως οι τελευταίες σελίδες του «σεναρίου» της θυελλώδους και κινηματογραφικής ζωής του γράφτηκαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», στο μικρό «βασίλειό» του επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Τι τραγική ειρωνεία… Σε μια λεωφόρο που φέρει το όνομα εστεμμένης, ο Κωνσταντίνος θα περνούσε τις τελευταίες οικογενειακές στιγμές του προτού μεταφερθεί εσπευσμένα στο «Υγεία». Τους τελευταίους μήνες ο τέως έδινε τη δική του, αθόρυβη, μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καθώς είχε νοσήσει από κορονοϊό. Καθηλωμένος τα τελευταία χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο, έχοντας μέρα νύχτα στο πλευρό του την τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, τον φύλακα άγγελό του, η οποία δεν τον άφηνε ούτε στιγμή από τα μάτια της, περνούσε άλλοτε ήρεμες και άλλοτε πολύ δύσκολες μέρες και νύχτες, στο ρετιρέ αρχοντικό διαμέρισμα, περίπου 250 τετραγωνικών, στη λευκή πολυκατοικία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας που του είχε παραχωρήσει, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ο εφοπλιστής και φίλος του Νικόλας Λαιμός.

Λιτό πρόγραμμα

Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Ειρήνη Λαιμού-Δοξιάδη ήταν από τα ελάχιστα άτομα που τον επισκέπτονταν. Αλλοτε γελαστός και ευτυχισμένος, άλλοτε θλιμμένος και βυθισμένος στις σκέψεις του, ο Κωνσταντίνος δεχόταν ελάχιστες επισκέψεις λόγω κορονοϊού, καθώς είχε νοσήσει ήδη δύο φορές, και επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου και Skype καθημερινά με τα παιδιά και τα εγγόνια του, αλλά και με άλλους φίλους καρδιάς, όπως ο Γιώργος Λιβανός και ο εξάδελφός του, πρίγκιπας Μιχαήλ. Μοναδική ευχαρίστηση στο λιτό πρόγραμμα της ημέρας του 83χρονου τέως ήταν όταν το προσωπικό τον έβγαζε στο μπαλκόνι του ρετιρέ του οροφοδιαμερίσματος με θέα όλη την Αθήνα – από τα πρώην ανάκτορα, όπου κάποτε κατοικούσε και βασίλευε, ως τη Βουλή των Ελλήνων. Το τι σκεφτόταν μόνο εκείνος ήξερε… Αλλωστε και μόνο ότι πέρασε τον τελευταίο χρόνο της ζωής του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας σήμαινε πολλά για εκείνον…

Οι δύο τελευταίοι όροφοι του ντιζαϊνάτου κτιρίου, επί της συγκεκριμένης λεωφόρου, στο ύψος του Κολωνακίου, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία του ναυτιλιακού ομίλου Enesel, έχουν μετατραπεί από το εφοπλιστικό ζεύγος Νικόλα και Ειρήνης Λαιμού σε πολυτελή διαμερίσματα, λόγω της μοναδικής θέας που διαθέτουν. Αν και το ζεύγος διαθέτει σπίτια μοναδικής αισθητικής και γούστου, τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Μόντε Κάρλο, τα περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που λατρεύουν, είναι τα καταφύγιά τους. Μάλιστα, σε ένα από αυτά κατοικούσαν, όταν ήταν εργένηδες, οι γιοι τους.

Ανθρωποι γενναιόδωροι και «αόρατοι», με τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το ζεύγος Λαιμού είχε την ευγενική καλοσύνη να προσφέρει αρχικά ένα από τα διαμερίσματα (με όλα τα κομφόρ συν προσωπικό) στο τέως βασιλικό ζεύγος, για να το χρησιμοποιεί ως κατοικία του όταν βρίσκεται στην Αθήνα, μετά την πώληση της βίλας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι, αλλά και για να νιώθει πιο άνετα από τη μικρή σουίτα που διατηρούσε στο ξενοδοχείο «Μ. Βρεταννία». Ομως τελικά, για πρακτικούς λόγους, λόγω των προβλημάτων υγείας του τέως, το ζεύγος Λαιμού τού παραχώρησε ένα άλλο: το αρχοντικό διαμέρισμα σε πολυκατοικία της Βασιλίσσης Σοφίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, διαθέτουν διαμερίσματα οι οικογένειες Σωσίδη και Πατέρα! Σε αυτό, λοιπόν, τις φωτογραφίες του οποίου φέρνει αποκλειστικά σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», ο Κωνσταντίνος πέρασε τις τελευταίες οικογενειακές του στιγμές πριν από το αιώνιο ταξίδι του.

Το οροφοδιαμέρισμα επί της Βασιλίσσης Σοφίας (τελευταίος όροφος)

Το «αντίο» στο Πόρτο Χέλι

Ηταν στα μέσα του 2022 όταν ο τέως βασιλιάς αποφάσισε να πουλήσει το «παλατάκι» που είχε αγοράσει πριν από εννέα χρόνια στο Πόρτο Χέλι, μέσω offshore, σε Βούλγαρο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και είναι κάτοικος Λονδίνου, με την τιμή όπως φημολογείται να αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ. Φημολογείται επίσης ότι ο τέως αποφάσισε να αποχωριστεί την παραθαλάσσια βίλα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα γιατί ήθελε να βρίσκεται κοντά στους γιατρούς του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Αν και αρχικά προσανατολιζόταν στην αγορά μιας νέας κατοικίας στο Κολωνάκι, δεν υπήρχε ο χρόνος για κάτι τέτοιο, λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, κι έτσι την ιδανική λύση έδωσε ο εφοπλιστής Νικόλας Λαιμός, παραχωρώντας το αρχοντικό διαμέρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μαζί με τον τέως αποχώρησε σύσσωμο σχεδόν το προσωπικό της βίλας και εγκαταστάθηκε μαζί του στο διαμέρισμα του Κολωνακίου.

Ολα τα έπιπλα και τα ιστορικά κειμήλια φυλάσσονται σε αποθήκες, σε αντίθεση με την γκαρνταρόμπα του τέως, την οποία δώρισε στους κατοίκους του Πόρτο Χέλι ως ανταπόδοση για την αγάπη και τον σεβασμό που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεκάδες κοστούμια με τα καρτελάκια τους, δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών, πουκάμισα sur mesure με το μονόγραμμά του, παντελόνια και μεταξωτές γραβάτες μοιράστηκαν στους δημότες!

Ο καπετάν Νικόλας Λαιμός με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο

Ο καπετάν Νικόλας Λαιμός είναι σήμερα ο πιο επιτυχημένος απόγονος της δυναστείας Λαιμού, ο «άγνωστος κροίσος της Βασιλίσσης Σοφίας», όπως τον αποκαλούν, καθώς εκεί έχει την έδρα του ο ναυτιλιακός όμιλος Enesel, που ίδρυσε το 2003.

Ο απόγονος της παραδοσιακής οικογένειας από τις Οινούσσες, με πορεία στη ναυτιλία που πλησιάζει τους δύο αιώνες και τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, εμφανίζεται σπάνια, όπως και η σύζυγός του Ειρήνη Λαιμού, το γένος Δοξιάδη, κόρη του Θωμά Δοξιάδη και της Σοφίας Πετρακοπούλου-Λάμψα, ιδιοκτητών του ιστορικού ξενοδοχείου «Μ. Βρεταννία» της πλατείας Συντάγματος. Στο τιμόνι του ομίλου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται οι δύο γιοι του, Αντώνης και Φίλιππος Λαιμός, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και την κοινωνική προσφορά του πατέρα τους.

Τα δύο αδέλφια είδαν τα φώτα της δημοσιότητας με τους λαμπερούς γάμους τους. Τον Φεβρουάριο του 2017, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, ο Φίλιππος Λαιμός παντρεύτηκε τη Μαριάννα Γουλανδρή, πρωτότοκη εγγονή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, αλλά και του αείμνηστου Big John Γουλανδρή. Εν μέσω πανδημίας, τον Ιούνιο του 2021, ο Αντώνης Λαιμός ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη Μαρίκα Αράπογλου, σε μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή στο Πάπιγκο.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο καπετάν Νικόλας ήταν από τους πρωτοστάτες στην κίνηση των Ελλήνων εφοπλιστών να στηρίξουν οικονομικά και με δωρεές την κοινωνία. Το 2012 πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση του πρώτου μεγάλο ποσού που δόθηκε στην Αρχιεπισκοπή και μάλιστα κατέθεσε ο ίδιος 1.000.000 ευρώ. Εχει κάνει δωρεές σε νοσοκομεία, ενώ στο κράτος δώρισε το πρώτο από τα 12 υπερσύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, με τα οποία ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα.

Ο ίδιος είχε προσφέρει το 1952 στις Οινούσσες το Μνημείο του Αφανή Ναύτη -το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Ελληνα ναυτικό-, έργο του γλύπτη Λ. Λαμέρα, εγκατεστημένο στην πλατεία της Ναυτοσύνης, η οποία έλαβε τη σημερινή της διαμόρφωση το 1984 με τη φροντίδα και τις δαπάνες των γιων του.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα






Μποζουκια Αθηνα