Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Θρίλερ με τη ταφή του Νίκου Ξανθόπουλου

Όλο το παρασκήνιο

Θρίλερ με την ταφή του τελευταίου σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Νίκου Ξανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

300564056 2258914850939958 117826274921877658 n

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Θα γίνει αποδεκτή η τελευταία του επιθυμία και θα ταφεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που έχει ο ίδιος χτίσει στο κτήμα του στην Παιανία ή θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα;


Η καρδιά του «λιονταριού» δεν άντεξε τελικά! Ο Νίκος Ξανθόπουλος, το «παιδί του λαού», ο σταρ της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 έφυγε από τη ζωή ξημερώματα Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών, χωρίς κανείς να το περιμένει και κάνοντας όλη την Ελλάδα να δακρύσει με τη δυσάρεστη είδηση.

Διαβάστε επίσης: «Πετραδάκι πετραδάκι» έχτισε την καριέρα του ο Νίκος Ξανθόπουλος

309245131 2292627294235380 527068645818995872 n 1Η «Espresso», με εκτενή ρεπορτάζ, ήταν η μόνη εφημερίδα που είχε αποκαλύψει όλη την περιπέτεια της υγείας του μεγάλου καλλιτέχνη όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα και με τον θάνατό του ο μεγάλος σταρ κατάφερε να συγκινήσει όχι μόνο τη γενιά εκείνη που τον λάτρεψε, έχοντας στο πλευρό του τη Μάρθα Βούρτση ή την Αντζελα Ζήλεια ως συμπρωταγωνίστριες στις μελό ταινίες του Απόστολου Τεγόπουλου

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ξανθόπουλος: Τα μελό και οι συμπρωταγωνίστριές του

xanthopoulos 1αλλά και νεότερες γενιές, που άκουγαν από τους γονείς τους για τον «κατατρεγμένο» και «καταφρονεμένο» Νίκο Ξανθόπουλο. Αλλωστε, ο τίτλος «παιδί του λαού» δεν βγήκε τυχαία. Ούτε από κάποια κυκλώματα προώθησης, κάτι που ο μεγάλος ηθοποιός απεχθανόταν. Του το έδωσε ο ίδιος ο λαός που τον αγάπησε και κατόπιν τον τίτλο αυτόν τον χρησιμοποιούσε ο Απόστολος Τεγόπουλος σε όλες τις αφίσες των ταινιών του.


Κυριακή πρωί, και η οικογένεια του μεγάλου πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά θα έπρεπε να μεταβεί από το σπίτι της στην Παιανία στο κέντρο αποκατάστασης, όπου είχε μεταφερθεί ο άνθρωπός τους. Ωστόσο, το τηλεφώνημα των γιατρών δεν ήταν καλό. Στην ουσία τους ενημέρωνε πως η υγεία του Νίκου έχει πάρει άλλη στροφή. Κάτι που δεν περίμενε κανείς, μια και το λιοντάρι του Πόντου είχε ξεπεράσει τον μεγάλο κίνδυνο.

290035579 2218423368322440 5659841968741478817 n
Το ιστορικό της υγείας του μεγάλου καλλιτέχνη αρχίζει το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Τα παιδιά της αμέσως τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπιστώνουν την κρισιμότητα της υγείας της. Από την άλλη, ο Νίκος Ξανθόπουλος νυχθημερόν δεν μπορούσε να ξεπεράσει την ξαφνική ασθένεια της συζύγου του.

xanthopoulos 3 Δεν έτρωγε καλά, δεν κοιμόταν παρά ελάχιστα, δεν ασχολούνταν με τίποτα. Η αρχή του τέλους για τον μεγάλο ηθοποιό και τραγουδιστή είχε έρθει. Ακόμα και οι αναρτήσεις του στα social media από καθημερινές είχαν αντικατασταθεί, με μία φορά την εβδομάδα. Παιδιά και εγγόνια βρίσκονταν δίπλα στον ηθοποιό, γνωρίζοντας ότι, αν πάθει κάτι κακό η Εριφύλή του, ο Νίκος δεν πρόκειται να το ξεπεράσει.

xanthopoulos 2
Επειτα από πολλές ημέρες νοσηλείας, η πολυαγαπημένη του Εριφύλη γύρισε στο σπίτι. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας που είχε να αντιμετωπίσει για την Εριφύλη από εδώ και πέρα όλη η οικογένεια Ξανθόπουλου ήταν μεγάλα. Γολγοθάς. Ο ευαίσθητος καλλιτέχνης μέρα με την ημέρα μαράζωνε. Ολα είχαν αλλάξει για το πιο ευτυχισμένο καλλιτεχνικό ζευγάρι που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Η Εριφύλη πλέον δεν μπορούσε να κόψει ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο και να το προσφέρει στον Νίκο της, όπως έκανε για πάνω από μισό αιώνα. Δεν μπορούσε να σκάψει, να φυτέψει, να κλαδέψει.

316296639 2343437495821026 3489591181197389251 nΗ υγεία του μεγάλου καλλιτέχνη δεν είχε γυρισμό. Στις 20 Δεκεμβρίου παθαίνει κρίση, τα παιδιά του πανικόβλητα, καλούν το ΕΚΑΒ και από εκεί βρίσκονται στη Βουγιουκλάκειο Κλινική του Αιγάλεω. Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και αμέσως όλο το ιατρικό προσωπικό κάνει αγώνα δρόμου για το «παιδί του λαού».

Για 34 μέρες βρίσκεται στην Εντατική. Ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στα τεχνικά μέσα που του έχουν παρασχεθεί. Μόλις ανήμερα τα Χριστούγεννα μια αχτίδα αισιοδοξίας άρχισε να φαίνεται για τον αγαπημένο ηθοποιό, καθώς -ως εκ θαύματος- άνοιξε τα μάτια του.

xanthopoulos 4

Λίγες ημέρες αργότερα το «λιοντάρι» Ξανθόπουλος όχι απλώς παίρνει στροφή και βγαίνει νικητής από τη μάχη, αλλά οι γιατροί τού δίνουν εξιτήριο για κέντρο αποκατάστασης. Ολη η οικογένεια -η Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του και τα πέντε εγγόνια του- περιμένει από μέρα σε μέρα να επιστρέψει στο σπίτι τους.

101708090 1583125445185572 1404624004244832256 n
Ωστόσο, Κυριακή ξημερώματα ο Νίκος Ξανθόπουλος «φεύγει» σαν πουλάκι στον ύπνο του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», είχε δώσει εντολή στα παιδιά του να ταφεί δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει, καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον δήμο.

xanthopoulos 8 Από την άλλη, η υγεία της πολυαγαπημένης του συζύγου δεν αφήνει πολλά περιθώρια ούτε για κωλυσιεργία στα διαδικαστικά θέματα της ταφής ούτε για δεύτερες σκέψεις. Ετσι η οικογένεια προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.

xanthopoulos 5Η κλονισμένη υγεία της Εριφύλης είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο μεγάλος ηθοποιός και τραγουδιστής δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, παρά μόνο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία!

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...