Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Παπασπηλιόπουλος – Σαμαρά: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει… έρωτας!

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται» λέει ένα...

Σταθμαρχείο Night Club! Καταγγελία-σοκ για την ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων

Τρικούβερτο γλέντι, με δυνατή μουσική και άφθονο αλκοόλ

Προκαλεί το κοινό αίσθημα και οργίζει ακόμη και τους πιο ψύχραιμους η καταγγελία ότι την ώρα που ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς έστελνε στον θάνατο τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, στο σταθμαρχείο είχε στηθεί τρικούβερτο γλέντι με τραγούδια και αλκοόλ.

Αν και σήμερα ο ίδιος αναμένεται για ακόμη μια φορά να οδηγηθεί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας και στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, μετά την προθεσμία που έλαβε, οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και συνάμα προβληματίζουν για το τι ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης και τόσες ψυχές χάθηκαν στις ράγες.

Βασίλης Σαμαράς

Κάποιοι μιλούν για γλέντι που είχε στηθεί στο σταθμαρχείο με δυνατή μουσική και για αλκοόλ που έρεε άφθονο και έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων. Ολα θα διερευνηθούν με στόχο, όπως τονίζεται, να μη μείνει τίποτα κρυφό και να λάμψει η αλήθεια συνολικά. Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος ενός 42χρονου επιβάτη, περιέγραψε τα περιστατικά που του ανέφερε ο πελάτης του. Ο 42χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με πολλαπλά τραύματα.

«Εσπασε το παράθυρο»

«Μου έχει μεταφέρει συγκλονιστικά πράγματα και για τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα και ότι βγήκαν από ένα φλεγόμενο βαγόνι σπάζοντας το παράθυρο. Ηταν στο δεύτερο βαγόνι, το οποίο ήταν γεμάτο. Εγινε ένα δυνατό τράνταγμα, πετάχτηκε πάνω, έπεσαν πάνω του πολλά άτομα. Εσπασε τα πλευρά του και είχε θραύσματα στα μάτια. Γλίτωσε γιατί ήταν στις πίσω θέσεις, όλοι οι δίπλα του πέθαναν». Οπως λέει ο δικηγόρος, ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά εναντίον και του σταθμάρχη αλλά και «παντός αυτουργού, φυσικού και ηθικού».

kentriki

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη και με μαρτυρίες οι οποίες έχουν φτάσει στον ίδιο, στο σταθμαρχείο της Λάρισας το βράδυ του μοιραίου συμβάντος είχε στηθεί γλέντι. «Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο».

Το… κενό

Οπως λέει ο δικηγόρος του 42χρονου, θα ερευνηθεί και ο ρόλος της Τροχαίας Λάρισας για το κενό από το δυστύχημα μέχρι τη σύλληψη του σταθμάρχη, αλλά και την κατάσταση στην οποία αυτός βρέθηκε. «Πότε έγινε η σύλληψη του σταθμάρχη; Υπήρχε κενό μισής ώρας» σημείωσε, λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Θέλω να ανοίξει η έρευνα (…). Ηταν πολιτική η θέση του σταθμάρχη, όχι υπηρεσιακή».

treno536

Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς είχε αναλάβει καθήκοντα στη Λάρισα στις 24 Φεβρουαρίου. Ο δικηγόρος του 59χρονου, Στέφανος Πατζαρτζίδης, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως αυτές είναι πληροφορίες που διαθέτει, ωστόσο δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει και τις επόμενες ημέρες θα έχει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στα χέρια του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...