Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

«Βόμβα» από τον ξηλωμένο επιθεωρητή: Έπρεπε να είναι στη θέση τους ακόμα δύο σταθμάρχες

Ο πιο έμπειρος σταθμάρχης έφυγε χωρίς να τον ενημερώσει

Έρευνα για τον εντοπισμό ποινικών ευθυνών και πέραν του σταθμάρχη άρχισε η Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση του ΟΣΕ επιχειρεί να… ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες, θέτοντας σε αργία τον προϊστάμενο του 59χρονου Βασίλη Σαμαρά που τον είχε επιλέξει για τη θέση του σταθμάρχη Λάρισας.

Ο εποπτεύων των ανακρίσεων, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζήτησε να στραφούν οι έρευνες στην αναζήτηση όλων των δεδομένων για το πώς ο άπειρος σταθμάρχης ήταν μόνος του επί τέσσερις ημέρες στο πόστο της Λάρισας και, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, όταν η κίνηση των τρένων ήταν μεγάλη. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός αναζητά ευθύνες των υπευθύνων του ΟΣΕ που είχαν τοποθετήσει τον 59χρονο στο νευραλγικό πόστο του σταθμάρχη Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Λιάγκας: «Κύριε Καραμανλή θέλετε να πάτε σε ένα άλλο υπουργείο να παίξετε με ζωές άλλων ανθρώπων;»

hellenictrain

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ φαίνεται πως «κάνουν μπαλάκι» τις δικές τους ευθύνες, θέτοντας σε αργία τον 59χρονο κατηγορούμενο σταθμάρχη βάρδιας του Σταθμού Λαρίσης, αλλά και τον προϊστάμενό του επιθεωρητή που τον έβαλε σε βάρδια. Υπό το βάρος των ευθυνών, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ο σταθμάρχης βάρδιας του σταθμού στη Λάρισα και ο προϊστάμενός του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στον κατηγορούμενο σταθμάρχη και τον προϊστάμενό του και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με θέμα «Αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος», αναφέρει: «Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Σπ. Πατέρα, από 4/3/2023 τίθεται σε αργία ο επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον Στ. Λάρισας».

sygkrousi

Ομως, στη βιασύνη τους φαίνεται πως υπέπεσαν σε ένα ολίσθημα, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπ. Πατέρας έχει παραιτηθεί από την περασμένη εβδομάδα, ανήμερα την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή! Το ερώτημα ηθικής τάξης τίθεται εύλογα: Πώς γίνεται ο… παραιτηθείς να θέτει σε αργία υπάλληλο του οργανισμού; Από την πλευρά του ο επιθεωρητής φαίνεται πως έμαθε για την αργία από τους δημοσιογράφους, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, θεωρεί πως έκανε καλά τη δουλειά του, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν πιστοποιημένος ως σταθμάρχης. Εξάλλου, αναφέρει πως έπρεπε να είναι στη θέση τους ακόμα δύο σταθμάρχες. Σύμφωνα με το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει στην ανακρίτρια, ο ένας για μία ώρα και ο δεύτερος να είναι μαζί με τον 59χρονο μέχρι τις 7 το πρωί. Ωστόσο, ο πιο έμπειρος σταθμάρχης έφυγε χωρίς να τον ενημερώσει, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο κατηγορούμενος…

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασμα Λιάγκα κατά της Πάολα: «Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Δεν είναι ζητιάνοι, τα παιδιά τους έχασαν»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...