Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τσαλαπάτη και Αντιώτης πέρασαν μαζί τις διακοπές του Πάσχα

Η Φελίσια Τσαλαπάτη φαίνεται πως επανασυνδέθηκε με τον πατέρα...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Κρυσταλλία και Πλατανιάς αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους

Χώρισε (και) η Κρυσταλλία, γεγονός που ανακοίνωσε μόνη της...

Εις θάνατον τα ΑμεΑ των στρατιωτικών μας!

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στα στελέχη των Ενόπλων...

Τραγωδία στα Τέμπη – Αναβαθμίζεται η ανακριτική έρευνα με δύο νέους εφέτες

Με εμπειρία και νομική κατάρτιση ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ταχύτητα στην ανάκριση

Αναβαθμίζεται η ανακριτική έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ματωμένη κοιλάδα των Τεμπών μετά την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας με την οποία διορίστηκαν τακτικός εφέτης ανακριτής ο 54χρονος εφέτης Σωτήρης Μπακαΐμης και αναπληρώτρια η 49χρονη -επίσης εφέτης- Σοφία Λυμπεριάδου.

syntrimia 1

Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, η οποία συνεδρίασε χθες, έπειτα από αίτημα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, επέλεξε ομοφώνα τον κ. Μπακαΐμη για εφέτη ανακριτή στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα το έργο του κ. Μπακαΐμη θα επικουρεί η εφέτης Σοφία Λυμπεριάδου, η οποία επελέγη και η ίδια ομόφωνα από την Ολομέλεια.

treno 2 1

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, στην Ολομέλεια μετείχαν 19 πρόεδροι εφετών και εφέτες, από τους 21 συνολικά που υπηρετούν αυτήν την εποχή στη Λάρισα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και οι δύο εφέτες που επιλέχθηκαν διαθέτουν εμπειρία και νομική κατάρτιση, γεγονός που εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει ταχύτητα στην ανάκριση. Ο μεν κ. Μπακαΐμης εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 2000 και η δε κυρία Λυμπεριάδου το 2003. Παράλληλα με τους δυο εφέτες, οι οποίοι θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής τις ανακρίσεις για την πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη, η 3η τακτική ανακρίτρια Λάρισας θα συνεχίσει το έργο της, καλώντας και άλλα πρόσωπα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και να εισφέρουν χρήσιμα στοιχεία στην υπόθεση, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

treno4586

Ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της εν εξελίξει έρευνας αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους. Μία ημέρα πριν από τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας είχαν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος του 63χρονου επιθεωρητή του ΟΣΕ και των δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, που συνιστά κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια, καθώς και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή, που είναι πλημμελήματα.

trena7014

Παράλληλα χθες ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί πρόεδροι – διευθύνοντες σύμβουλοι στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ. Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε ο συγκοινωνιολόγος και τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ενώ τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Χρήστος Παληός. Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...