Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για δάσκαλο του τάε κβον ντο που φέρεται ότι βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες

Παιδοβιαστής προπονητής!

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις σε βάρος του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο του Συλλόγου «Ιριδα» στην Ηλιούπολη Αρη Δάτσιου, ο οποίος φέρεται ότι βίαζε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριες, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, για πάνω από 10 χρόνια.

gymnastirio

Οι κοπέλες, οι οποίες είναι πλέον ενήλικες, βρήκαν το θάρρος και κατήγγειλαν τον προπονητή τους, αποκαλύπτοντας τον εφιάλτη που ζούσαν. Οπως καταγγέλλουν, από το 2009 έως και το 2020 ο 44χρονος, πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας μέχρι 16 ετών. Αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και ατομικές προπονήσεις μαζί του.datsios26599

Βάναυσος

Ετσι, κατάφερνε να τις παρασύρει σε ένα δωμάτιο του γυμναστηρίου του που είχε διαμορφώσει σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, στο σπίτι του, ακόμα και στο αυτοκίνητό του, όπου επανειλημμένα τις κακοποιούσε σεξουαλικά, με βάναυσο τρόπο. Μάλιστα, τις απειλούσε να μην αποκαλύψουν σε κανέναν το παραμικρό για την αρρωστημένη δράση του, λέγοντάς τους είτε ότι θα τις καταστρέψει είτε ότι θα αυτοκτονήσει. Ετσι, τα κορίτσια κρατούσαν το στόμα τους κλειστό από φόβο και ντροπή. Ομως, όταν τα κορίτσια μεγάλωσαν, βρήκαν το θάρρος και αποκάλυψαν τις αρρωστημένες ορέξεις του προπονητή τους.

paidoviastis
Ο προπονητής Αρης Δάτσιος

Μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του 44χρονου στις αρχές Ιανουαρίου, άρχισε έρευνα με καταθέσεις και άλλων αθλητριών, για να διαπιστωθεί πως τουλάχιστον πέντε ανήλικες είχαν πέσει θύματα βιασμού. Μάλιστα, υπάρχει πληροφορία στις Αρχές πως συνέχιζε τη δράση του ακόμα και πρόσφατα, με 15χρονη αθλήτρια, και γι’ αυτόν τον λόγο εκδόθηκε από την Εισαγγελία ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.datsios27068

Ο 44χρονος συνελήφθη προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, στα οχήματα και στους χώρους του γυμναστηρίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablets, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

paidoviastis2

Ο προπονητής του τάε κβον ντο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, σε ανακριτή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αρχές για να διαπιστωθεί αν και άλλες ανήλικες αθλήτριες είχαν πέσει θύματα βιασμού. Γι’ αυτό αναμένεται να διαταχθεί η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του και των στοιχείων ταυτότητάς του.

datsios27202

Ο προπονητής Αρης Δάτσιος είναι διαζευγμένος πατέρας ενός 6χρονου αγοριού. Γείτονές του καταγγέλλουν και περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σε μία περίπτωση είχε πάρει καραμπίνα και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει.

Τον απέφευγαν

Μαρτυρίες αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό οι γονείς των αθλητών απέφευγαν τον συγκεκριμένο σύλλογο. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο άνθρωπος, στον οποίο δεκάδες γονείς εμπιστεύονταν μέχρι πρότινος τα παιδιά τους, ήταν κατά συρροή παιδοβιαστής.

datsios26934

Ο προπονητής θεωρούνταν υπεράνω υποψίας και, μάλιστα, φωτογραφιζόταν με τις ανήλικες αθλήτριές του. Κανείς δεν περίμενε ότι οι αρρωστημένες ορέξεις του θα τον οδηγούσαν στο να κακοποιεί σεξουαλικά τα ανήλικα κορίτσια.

datsios26867

Σύμφωνα με μία καταγγελία, είχε καταγράψει σε βίντεο τις περιπτύξεις του με αθλήτρια και το είχε στείλει σε φίλο του. Μετά την αποκάλυψη της δράσης του, γονείς που είχαν εμπιστευτεί τα παιδιά τους έχουν υποστεί σοκ. Σε χθεσινές δηλώσεις τους ανέφεραν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πίσω από τον ευγενικό και κοινωνικό προπονητή, όπως τον χαρακτήριζαν, κρυβόταν ένα ανθρωπόμορφο κτήνος.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Ανθρωπόμορφο τέρας…»

«Ανθρωπόμορφο τέρας» χαρακτηρίζει η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο (ΕΛΟΤ) τον 44χρονο προπονητή Αρη Δάτσιο μετά τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον πέντε ανήλικων αθλητριών για πάνω από δέκα χρόνια στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη.

datsios26733

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του τάε κβον ντο συνελήφθη επειδή φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στον σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης. Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

datsios26666

Επισημαίνεται, επίσης, πως ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε κάποια καταγγελία σε βάρος του, ώστε να τον απομακρύνουν από το άθλημα. «Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει, ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί: Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο τάε κβον ντο και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας. Θα είμαστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον» προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

viasmos 1

Καταλήγοντας η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο προαναγγέλλει πως θα διαγράψει τον 44χρονο από μέλος της, ενώ θα ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει στην αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή.

datsios26800

«Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να φύγει από τον αθλητισμό. Πρέπει να φύγει από το τάε κβον ντο. Εμείς τον θεωρούμε ήδη παρελθόν από το τάε κβον ντο» δήλωσε χθες ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...