Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα το πρώην πλωτό παλάτι του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου

Το «ναυάγιο» του 82μετρου superyacht «Alfa Nero» του Ρώσου billionaire Andrey Guryev

Μεγάλο μυστήριο επικρατεί σχετικά από τον ιδιοκτήτη του megayacht μήκους 82 μέτρων που παραμένει εγκαταλειμμένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα εδώ και πάνω από έναν χρόνο και κανείς δεν το αναζητά!

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του διευθυντή του λιμανιού της Αντίγκουα Darwin Telemaque, ο οποίος ανέφερε ότι, εάν κανείς δεν αποδείκνυε την ιδιοκτησία του «Alfa Nero» έως χθες, 31 Μαρτίου, θα αναγκαζόταν να το βγάλει σε δημοπρασία. Πρόκειται για ένα πλωτό παλάτι, καθώς το «Alfa Nero» μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα στις έξι πολυτελείς καμπίνες του και διαθέτει από spa και γυμναστήριο έως πισίνα υπερχείλισης, η οποία μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, ενώ ανήκει -όπως γράφεται εδώ και χρόνια- στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, ιδρυτή της PhosAgro, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιπασμάτων του κόσμου, ο οποίος το αγόρασε το 2014. Εγγεγραμμένο στα Νησιά Κέιμαν στα 267 πόδια, τον Μάρτιο του 2022, το «Forbes» ανέφερε ότι το «Alfa Nero» εξακολουθούσε να ανήκει στον Guryev, με αξία 81.000.000 δολάρια.

jkj 1
Andrey Guryev

Ωστόσο, ο Ρώσος ολιγάρχης, που διαθέτει περιουσία 10,1 δισ. δολ., αντιμετωπίζει κυρώσεις από τη Δύση. Ετσι τώρα οι δικηγόροι του επιμένουν ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους, το οποίο έχει συσσωρεύσει λογαριασμούς άνω των 500.000 δολαρίων όσο καιρό παραμένει στη χώρα της Καραϊβικής, λόγω του κόστους των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και της σίτισης του πενταμελούς πληρώματος, αν και επίσημα το σκάφος διαθέτει πλήρωμα 24 ατόμων (επί εποχής Γιάννας Αγγελοπούλου)! «Οπως έχουμε ενημερώσει τις Αρχές της Αντίγκουα, ο κ. Guryev ούτε κατέχει ούτε ελέγχει το “Alfa Nero” και απλώς χρησιμοποιεί κατά καιρούς το σκάφος στο πλαίσιο εμπορικής ναύλωσης από το 2014» απάντησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Bloomberg!

Ηταν τo 2007, την εποχή της ευδαιμονίας, μερικά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου καμάρωνε στα ντεκ της πολυτελούς θαλαμηγού «Alfa Nero» και κάθε εμφάνιση του θηριώδους, ντιζαϊνάτου σκάφους στην Κέρκυρα, στην Ιθάκη και στο Φισκάρδο, έξω ακριβώς από την ταβέρνα της Τασίας, προκαλούσε σοκ στους κοινούς θνητούς.

dfg 1

Η θαλαμηγός, που το 2008 είχε χαρακτηριστεί το ωραιότερο σκάφος στον κόσμο, φημολογείται ότι φιλοξένησε ινκόγκνιτο, μακριά από τα φλας των παπαράτσι και τα περίεργα βλέμματα, διάφορους ακριβοθώρητους, σε αντίθεση με το 2017, όταν στο νέο σκάφος «Okto» του ζεύγους Αγγελοπούλου οι παπαράτσι εντόπισαν στην Κέρκυρα τον νυν βασιλιά Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και μέλη της οικογένειας Rothschild.

Με την πινελιά του Alberto Pinto

fhg

Το «Alfa Nero», μοντέλο Custom, με τις έξι καμπίνες, το ελικόπτερο, τα σαλόνια, τις πίστες για χορό, τα spa, τα γυμναστήρια, το τζακούζι και τα δωμάτια ομορφιάς, κατασκευάστηκε το 2007 για τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο στα ναυπηγεία Oceanco, από τον Carlo Nuvolari, αλλά την εσωτερική του διακόσμηση επιμελήθηκε ο διάσημος interior designer Alberto Pinto, σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια του yacht Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς ο αείμνηστος Γάλλος designer ήταν αγαπημένος φίλος της κυρίας Αγγελοπούλου, έχοντας επιμεληθεί τη διακόσμηση της βίλας της στη Φιλοθέη αλλά και τις εξοχικές κατοικίες της οικογένειας στη Μύκονο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποφάσισε ξαφνικά να το πουλήσει το 2009 αντί 190.000.000 δολαρίων. Ομως όταν το 2011 δεν είχε βρεθεί ακόμα αγοραστής, η τιμή του έπεσε στα 120.000.000 δολάρια… ενώ τώρα το yacht αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...