Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γιώργος Βουτσίνος: Πέθανε ο αστυνόμος «Βούρβαχης» της θρυλικής σειράς «Λάμψη»

Η σύζυγός του Βάντα λέει δακρυσμένη στην «Espresso» ότι έκλεισε τα μάτια του με το όνομα του Φώσκολου στα χείλη του!

Άλλη µια θρυλική µορφή του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Γιώργος Βουτσίνος, πέρασε από χθες στην αιωνιότητα.

Από το Νίκο Νικόλιζα

Το «δεξί χέρι» του Νίκου Φώσκολου δεν άντεξε τελικά όσα βίωνε το τελευταίο διάστηκα µε την υγεία του και χθες το πρωί στο Σισµανόγλειο, αφού χαιρέτησε την πολυαγαπηµένη του σύ ζυγο Βάντα Καρακατσάνη µε την οποία απέκτησαν έναν γιο, πέταξε ψηλά.

voutsinos56615

Στους ουρανούς. Για να βρει τον κόλλητό του Νίκο Φώσκολο. Με λυγµούς η µεγάλη του αγάπη και σύζυγός του εδώ και  µισό αιώνα Βάντα Καρακατσάνη µιλάει στην «Espresso» για  τις τελευταίες στιγµές ενός από τους θρυλικούς πρωταγωνιστές του µεγάλου σκηνοθέτη. «Εδώ και έναν µήνα είχε εισα χθεί ο Γιώργος µε ειλεό στο νοσοκοµείο. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν µπορούσε να γίνει καµιά εγχείρηση. Ωστόσο  οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαµε πως θα βγει και  πάλι νικητής. Ένα µικρόβιο όµως ήταν αυτό που τον κράτησε  µέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού µιλήσαµε στο τηλέφωνο,  µου λέει: “Βάντα µου, κουράστηκα. ∆εν αντέχω άλλο”.

voutsinos56682

Του  απάντησα: “Κάνε κουράγιο, βρε Γιώργο µου, και θα βγεις µέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο”. ∆εν έδωσα σηµασία. Το πρωί της Πέµπτης µε πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή µέσα στο νοσοκοµείο» λέει η σύζυγός του και ξεσπάει σε κλάματα.

voutsinos56749

Ο σπουδαίος ηθοποιός ευτύχησε στην πολύχρονη καριέρα του να παίξει δεκάδες ρόλους, κυρίως σε όλες τις τηλεοπτικές σειρές του Νίκου Φώσκολου: «Εν τούτω Νίκα», «Πορφύρα και αίµα», «Άγνωστος πόλεµος», «Λάµψη», «Καληµέρα  Ζωή». Μάλιστα µε τη σύζυγό του, έγραψαν και τα περισσότερα επεισόδια από τις τελευταίες σειρές του Νίκου Φώσκολου,  που παίχτηκαν µε τεράστια επιτυχία στον ΑΝΤ1.voutsinos56280

Ο σπουδαίος ηθοποιός πριν από τρία χρόνια είχε παραχωρήσει στον υπογράφοντα συνέντευξη µιλώντας για τη σπουδαία καριέρα του. «Ο πατέρας µου ήταν καπετάνιος σε όλα  τα καράβια του Ωνάση. Όταν πέθανε ο πατέρας µου, ως οικογένεια µμείναμε εντελώς ξεκρέµαστοι. Στον δρόµο, που λένε. Έτσι αποφάσισα να µπω στη σχολή του Κουν για να έχω κάτι  να κάνω και να βγάζω τα προς το ζην. Μπήκα και στο Εθνικό  Θέατρο. Ωστόσο το Εθνικό δεν άφηνε τους πρωταγωνιστές  να παίξουν πουθενά. Είχε ξεκινήσει τότε ο Φώσκολος να κάνει τις πρώτες σειρές στην τηλεόραση.

voutsinos56347

Η Ελένη Ανουσάκη,  που ήταν το καλό παιδί για όλους µας, µου έδωσε το τηλέφω νο του Νίκου Φώσκολου, τον πήρα αρκετά τηλέφωνα, ώσπου  ο Νίκος µού λέει “έλα”». Αυτό ήταν. Οι δύο άντρες κατάφεραν να έχουν τέτοια χηµεία µεταξύ τους, που κανείς δεν µπο ρούσε να µπει ανάµεσά τους και να τους κόψει τη φόρα που  είχαν στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ο ίδιος σε αυτή τη συγκλονιστική συνέντευξη µιλούσε και για το τέλος του Φώσκολου από την τηλεόραση.

voutsinos56548

«Ο Νίκος είχε κουραστεί. ∆εν ήθελε  να συνεχίσει άλλο. Αν συνέχισε, το έκανε για να µη µείνει κόσµος χωρίς δουλειά. Όταν ο ΑΝΤ1 τού “τελείωσε” τις σειρές,  ο Νίκος Φώσκολος είχε µια απογοήτευση µε το κανάλι και  προσωπικά µε τον Κυριακού. Αρρώστησε και το µεγάλο του  παράπονο ήταν: “Μα, ούτε ένα τηλέφωνο από το κανάλι;” Και  τις σειρές τις σταμάτησαν από… τηλεφώνου. Εκεί µμαράζωσε  ο Νίκος. Αυτό του δηµιούργησε πρόβλημα στο στοµάχι και ο  Νίκος Φώσκολος µας αποχαιρέτησε. Έτσι απλά.

voutsinos56481

∆εν θέλω να θυμάμαι αυτές τις µέρες, γιατί ήταν το απο κορύφωμα της αχαριστίας εκ µέρους του καναλιού. Εγώ,  επειδή λάτρευα και λατρεύω τον Νίκο, τους έκλεισα το τηλέφωνο δύο φορές όταν µου ζήτησαν να συνεργαστούμε µετά τον Φώσκολο. Τους είπα “φερθήκατε αχάριστα στον Νίκο,  ήταν σαν να το κάνατε σε µένα”. Ειλικρινά, ούτε να τους βλέπω δεν θέλω». Σύμφωνα µε την οικογένεια, η κηδεία του θα  γίνει το Σάββατο σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, στο Καθολικό Κοιµητήριο του Παλαιού Φαλήρου!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...