Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Megaλη συμφωνία για Βλάχο και «17 κλωστές»

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται ως εκτελεστής! Θα δούμε τελικά...

Πού τη χάνεις, πού τη βρίσκεις τη Μενεγάκη, στο αγαπημένο της νησί...

Δεν πάει να καίγεται το τηλεοπτικό σύμπαν... Η ωραία...

ΤΟ Τζέισον έγινε… «O Ιάσωνας»

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως «το Τζέισον Αντιγόνη», προσέφυγε...

Διακοπές «all in» στην πρωτοτυπία

Τα πιο παράδοξα Airbnb στον κόσμο έχουν φτιαχτεί σε...

Έγκλημα στην Κω: Τι κρύβει ο σύντροφος της Αναστάζια;

Τα sms στο κινητό της Πολωνής που δείχνουν ότι το θύμα είχε ραντεβού και δεν βρέθηκε τυχαία με τον αλλοδαπό

Την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος για την αποτρόπαια δολοφονία της όμορφης Αναστάζια στην Κω προσπαθούν να ξετυλίξουν οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και των εγκληματολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να διαλύσουν το πέπλο που σκεπάζει το σκοτεινό θρίλερ.

anastazia43016

Νούμερο 1 ύποπτος για την αποτρόπαια δολοφονία παραμένει ο 32χρονος Μπανγκλαντεσιανός, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. Ωστόσο, μάρτυρας-κλειδί θεωρείται και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο αντάλλαξε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο προτού βρεθεί νεκρή σε βαλτώδη περιοχή των Αλυκών. Η όμορφη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής από μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ήταν γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας. Οι αστυνομικές Αρχές είχαν ήδη βάλει στο κάδρο των ανακρίσεων τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε η Αναστάζια πριν από την εξαφάνισή της.

Photo by Anastazja Rubinska in Rotterdam Netherlands

Η 27χρονη είχε πάει σε ένα εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν. Εκεί είχε καθίσει επί μισή ώρα, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο 32χρονος και την παρέλαβε με μια μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπως καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας, αλλά δεν έφυγε ποτέ… Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μπανγκλαντεσιανό, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αρπαγή της κοπέλας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα και πως από τότε αγνοεί την τύχη της. Όμως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, με βάση και συνέντευξη του πατέρα της κοπέλας στον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό Onet, η κόρη του φαίνεται πως δεν ήθελε να βρεθεί ερωτικά με τον άντρα, αλλά αναζητούσε ναρκωτικά έπειτα από έγκαυμα που είχε πάθει.
Photo by Anastazja Rubinska on October 15 2017

«Της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Μίλησε με γνωστούς της στην αγορά και της υποσχέθηκαν ότι θα της το κανονίσουν. Την εξαπάτησαν, προφανώς, περίμεναν να βραδιάσει. Ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους, της έβαλαν κάτι στο ποτό. Οταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ’ αυτού την οδήγησε σε κάποιο έρημο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή. Ακούσαμε ότι περισσότεροι άνθρωποι τη βίασαν» περιέγραψε.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται στην Κω η μητέρα της 27χρονης αγνοούμενης μέχρι τότε κοπέλας, η οποία προσήλθε χθες στην ανακρίτρια για να καταθέσει ό,τι ξέρει για την κόρη της.
anastazia

Ομως προτού καταθέσει η μητέρα της 27χρονης, η ανακρίτρια κάλεσε σε συμπληρωματική κατάθεση τον 28χρονο Πολωνό σύντροφό της, καθώς προέκυψαν κάποια στοιχεία που έπρεπε να αποσαφηνίσει. Σύμφωνα με τις καταγραφές του κινητού της τηλεφώνου που βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα, αφού έφυγε από το σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, είχε επικοινωνία με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο ίδιος φέρεται ότι πήγε στο σημείο, αλλά δεν τη βρήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από μία πρώτη ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο, βρέθηκαν μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου. Μηνύματα που δείχνουν ότι η 27χρονη δεν συνάντησε τυχαία τον 32χρονο…. αλλά είχαν ραντεβού…

Στο μεταξύ, χθες οδηγήθηκε στην ανακρίτρια προκειμένου να λάβει προθεσμία και να απολογηθεί αύριο Τετάρτη ο 32χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές κατηγορούμενος για την αρπαγή της κοπέλας. Μέχρι χθες δεν είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία ούτε είχε ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη Ρόδο, όπου μεταφέρθηκε η σορός της για τη νεκροψία-νεκροτομή.

anastazia42940

Για τον λόγο αυτό δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη για την ανθρωποκτονία της, αν και θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κοπέλα είχε ασφυκτικό θάνατο. Πιθανολογείται πως ένας ή περισσότεροι δράστες την στραγγάλισαν.

Για τον λόγο αυτό αναμένονται οι εξετάσεις τόσο του ιατροδικαστή όσο και αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού από τη σακούλα και το σώμα της άτυχης κοπέλας, που ενδεχομένως να «δέσουν» τον αλλοδαπό ως κατηγορούμενο. Παράλληλα, τόσο το κινητό της κοπέλας όσο και του αλλοδαπού έχουν σταλεί για τεχνικό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος που ήταν μαζί.

Photo by Anastazja Rubinska on July 29 2019
Δύο στοιχεία που καθιστούν τον Μπανγκλαντεσιανό ως βασικό ύποπτο είναι πως λίγες ώρες μετά τη δολοφονία είχε πάρει χρήματα από φίλο του στο εξωτερικό για να φύγει από το νησί αεροπορικώς.

Επίσης, βρέθηκε με τραύματα στα χέρια και στη μύτη, που ενδέχεται να προκλήθηκαν από πάλη με το θύμα του. Μάλιστα, μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον είδε εκείνο το βράδυ με στάχυα και αγκάθια στα ρούχα του, που υπάρχουν στον βάλτο όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. Ο ίδιος αρνείται ότι τη σκότωσε. Προσερχόμενος στα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους πως δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα του ενός τα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία της κοπέλας, καθώς δεν θα μπορούσε μόνος του να μεταφέρει το πτώμα της στον βάλτο όπου βρέθηκε.

Photo by Anastazja Rubinska on October 21 2016

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι ενώ η κοπέλα μπήκε στο σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, που καταγράφεται από κάμερα, η ίδια κάμερα δεν δείχνει να βγαίνει.

Τουλάχιστον δύο άτομα μετέφεραν τη σορό της κοπέλας από το σπίτι από «τυφλό» σημείο για να οδηγηθεί στη βαλτώδη περιοχή των Αλυκών, σε απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων… Καθοριστική θεωρείται η μαρτυρία του συγκατοίκου του 32χρονου υπόπτου που έχει πέσει σε αντιφάσεις, λέγοντας πως δεν είδε ποτέ την κοπέλα στο σπίτι τους.

Επίσης, οι Αρχές εξετάζουν το γεγονός ότι η Αναστάζια είχε προφίλ επί σχεδόν επτά χρόνια σε πολωνικό site για συνοδούς. Παράλληλη έρευνα για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω άρχισαν και οι πολωνικές Αρχές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι η Εισαγγελία της Βαρσοβίας ερευνά την υπόθεση και θα ζητηθεί η συνεργασία των ελληνικών Αρχών.

339529903 1340020396842107 7528375893117526497 n

Επίσης, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε πως θα ζητήσει να εκδοθεί ο δράστης στην Πολωνία και να βρεθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου για να λάβει την μεγαλύτερη δυνατή ποινή.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Τζώρτζογλου και Μαριόλα έπειτα από πέντε χρόνια γάμου λένε «αντίο» ο ένας στον άλλο!

Ολοταχώς για χωρισμό «βόμβα» Στράτος Τζώρτζογλου και Σοφία Μαριόλα...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ώριμες σάρκες, Ρομά τραβεστί και gay επιβήτορες τοξικομανών

Ενα «τρίγωνο της Κολάσεως» απλώνεται κάτω από το γκέτο...

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...