Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, σχεδιαστές και ζωγράφοι αποχαιρέτησαν τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Η δική μας Αγία»

Θρήνος (και) στον χώρο του θεάματος για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, σχεδιαστές μόδας και ζωγράφοι «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συγκινητικά μηνύματα για την ΕΛΠΙΔΑ της Ελλάδας, όπως την αποκαλούσαν, που έσβησε προχθές στα 80 της χρόνια.

vardinogianni2607
Με την Αλκηση Πρωτοψάλτη

«Μαριάννα μου, υπέροχη! Μέσα από τους δρόμους της φωτιάς που μας ραγίζουν την καρδιά αυτές τις μέρες – πέταξες ψηλά. Μαριάννα μου, που έκανες τα αδύνατα δυνατά. Που έδινες Ελπίδα εκεί που όλα ήταν πολύ δύσκολα. Που πάντα τα παιδάκια σε ζωγράφιζαν με δυο φτερά στην πλάτη. Πέταξες… Σπουδαία -μοναδική Γυναίκα! Ανθρωπος!» έγραψε, μεταξύ άλλων, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Μια θάλασσα αγάπης μέχρι το τέλος της ήταν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Είχε τη ζεστή της αγκαλιά ανοιχτή για τα παιδιά και όσους είχαν ανάγκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χάρισε την Ελπίδα σε όσους την είχαν χάσει, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, που αποτελεί πολύτιμη περιουσία του ελληνικού λαού» σημείωσε, από την πλευρά της, η Τατιάνα Στεφανίδου.

vardinogianni26076
Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

«Ηταν φίλη, αγαπημένη συνοδοιπόρος, μελιστάλαχτη και συνάμα δυναμική προσωπικότητα. Ενας άνθρωπος γλυκός, αποφασισμένη να βοηθά τον συνάνθρωπο με αλτρουισμό. Μια γυναίκα γεμάτη συναισθήματα που σε κάθε μας κουβέντα ζούσε με την αγωνία στο πώς να βοηθήσει… Η ψυχή της ήταν μεγάλη και χωρούσε μέσα της όλο τον κόσμο και τα προβλήματά του… Ζούσε ενεργά στην κοινωνία και καταλάβαινε τον πόνο» σχολίασε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. «Ηταν μάνα. Οχι μόνο για τα δικά της παιδιά, αλλά για τα χιλιάδες που έσωσε. Δεν έδωσε μόνο την περιουσία της. Εδωσε τον χρόνο της, αφιέρωσε τη ζωή της.

Μια ζωή με ουσία. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο» ανέφερε στο μήνυμά της η Ναταλία Γερμανού. «Αγαπημένη μας Μαριάννα, μη φοβηθείς τίποτα εκεί που πας, θα συνοδεύουν την ψυχή σου εκατομμύρια ευχές» έγραψε ο Αντώνης Ρέμος.

vardinogianni26071
Με τον Αντώνη Ρέμο

«Μια γυναίκα-πρότυπο, που αφιέρωσε τη ζωή της στην προστασία των παιδιών και που το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο θα μας ακολουθεί για πάντα. Ημασταν τυχεροί όσοι είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε και να ζήσουμε τη σπανιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της» σχολίασε η Ζέτα Μακρυπούλια.

vardinogianni26072
Με την Ζέτα Μακρυπούλια

«Πώς βρίσκει κανείς τα λόγια να αποχαιρετήσει μια γυναίκα που ήταν ένας άγγελος στη γη; Ποιες λέξεις είναι επαρκείς για να προσδιορίσουν το πνεύμα και την τεράστια παρακαταθήκη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη; Ηταν οραματίστρια, ανθρωπίστρια, μια γυναίκα-πρότυπο. Η ανιδιοτελής γενναιοδωρία της και το φιλανθρωπικό της έργο αποτέλεσαν έμπνευση για όλους μας» έγραψε, μεταξύ άλλων, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. «Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να “χωρέσουν” το έργο αυτής της μοναδικής γυναίκας… Η αγκαλιά της ήταν πολύ μεγάλη! Η καρδιά της ήταν πολύ μεγάλη! Χώρεσαν εκατοντάδες παιδικές ψυχούλες και οι οικογένειές τους, που βρήκαν σε αυτήν αγάπη και στήριξη» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Νίκος Χατζηνικολάου.

vardinogianni26073
Με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την Κρίστη Τσολακάκη

«Για εμένα ήσουν και θα είσαι πάντα “φως”. Οταν ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα με τον σύζυγό μου Νικόλαο πριν από 10 χρόνια, άνοιξες το σπίτι σου, την καρδιά σου και με πήρες υπό την προστασία σου – και πολλές φορές που σε είχα κοντά μου με έκανες να αισθάνομαι ασφαλής. Και μετά είδα ότι αυτό έκανες για την οικογένειά σου και τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που βοήθησες και έσωσες. Ησουν ένας ασφαλής χώρος, ένας φάρος φωτός, ελπίδας -της “Ελπίδας”- και θα συνεχίσεις να είσαι έτσι, καθώς η κληρονομιά σου ζει μέσα από τα παιδιά, τα εγγόνια σου, το έργο σου και τον αντίκτυπο που είχες σε τόσα πολλά» εξομολογήθηκε συγκινημένη η Τατιάνα Μπλάτνικ.

vardinogianni26078
Με την Τατιάνα Μπλάτνικ

«Ας έχει η εκκλησία τους δικούς της Αγίους! Για εμάς η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι από σήμερα η δική μας Αγία! Αλήθεια, δεν αξίζει εθνικού πένθους;

vardinogianni26074
Πορτρέτο από τον Κώστα Σπυριούνη

Προσωπικά, με τίμησε με τη φιλία της! (τη ζωγράφισα το 2012)» έγραψε, τέλος, στο facebook ο σπουδαίος ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης, αναρτώντας στη σελίδα του και το υπέροχο πορτρέτο της εκλιπούσας που φιλοτέχνησε.

vardinogianni26075
Κώστας Σπυριούνης

«Μια αγκαλιά που χωρούσε μέσα της τους πάντες»

Με θλίψη υποδέχθηκε ο πολιτικός κόσμος την είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Από το απόγευμα της Δευτέρας τα social media έχουν κατακλυστεί από συλλυπητήρια μηνύματα.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Με μία ανάρτηση αποχαιρέτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη τη θεία της Μαριάννα Βαρδινογιάννη. «Αγαπημένη μου θεία Μαριάννα, είναι στιγμές που τα λόγια στερεύουν. Είναι φτωχά, λίγα, αδύναμα να περιγράψουν αισθήματα, μνήμες, αγάπη, θαυμασμό. Αν κάτι πάντα σε χαρακτήριζε, αυτό θα ήταν μια αγκαλιά. Αγκαλιά αγάπης και στοργής. Αγκαλιά φροντίδας και καλοσύνης. Χωρούσε τους πάντες. Την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, όλα τα παιδιά που είχαν ανάγκη. Και αυτή η αγκαλιά προσέφερε ελπίδα, ανακούφιση, ζωή. Υπήρξες για εμένα σύμβολο, κίνητρο, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Ο θαυμασμός μου για το ήθος σου ήταν πάντοτε απεριόριστος. Η ανεκτίμητη προσφορά σου στην πατρίδα, το τεράστιο έργο ανθρωπιάς σου θα κρατά τη μνήμη σου ζωντανή για πάντα. Τη μνήμη μιας Μεγάλης Ελληνίδας. Σε αποχαιρετώ με αγάπη και σεβασμό» έγραψε η υπουργός Τουρισμού.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΖΑΪΤΗ: Η Νατάσα Παζαΐτη είπε το «αντίο» στην πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα συγκινητικό κείμενο. «Θα μου λείψει η γλύκα της φωνής σου» γράφει η Νατάσα Παζαΐτη. «Θα είσαι πάντα εδώ να φωτίζεις το βλέμμα των αδύναμων παιδιών, των απελπισμένων γονιών που παλεύουν με την ασθένεια. Για μένα θα είσαι πάντα ζωντανή και αιώνια αγαπημένη. Θα μου λείψει όμως η γλύκα της φωνής σου, το καθαρό βλέμμα, το πλατύ σου χαμόγελο».

vardinogianni26077

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Με μια ανάρτηση στο facebook είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το δικό του «αντίο» στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. «Ολη η ζωή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ήταν προσφορά στον άνθρωπο. Αθόρυβα, αλλά και με την πιο δυνατή φωνή όταν και όπου χρειάστηκε για να γίνουν επιτέλους πράξεις τα λόγια. Πάντα μπροστά, ακούραστη, αποφασιστική και παράδειγμα για να γίνει ο πόνος των συνανθρώπων μας και κυρίως των παιδιών ΕΛΠΙΔΑ. Καλό της ταξίδι με την ευλογία της αγάπης που μοίρασε τόσο απλόχερα».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εφυγε από τη ζωή μια μεγάλη Ελληνίδα και κορυφαία γυναίκα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, η οποία, με την αμέριστη αλλά και υποδειγματικώς διακριτική συμπαράσταση του ευπατρίδη συζύγου της κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και των παιδιών της αφήνει πίσω της μιαν ανεπανάληπτη παρακαταθήκη πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς. Προσφοράς, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθούμε ότι επικεντρώθηκε κατεξοχήν στην υγεία του παιδιού και στην εν γένει προστασία της παιδικής ηλικίας».

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος και μια γυναίκα που χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που η ζωή της έδωσε για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είχα την τιμή να τη γνωρίζω από μικρό παιδί και να είμαι υπουργός Εξωτερικών, όταν βραβεύτηκε με το παγκοσμίου φήμης βραβείο του ΟΗΕ “Nelson Mandela”, για την προσφορά της στην ανθρωπότητα. Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της» .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αναφέρει: «H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, ανέδειξε την αξία της προσφοράς και της εθελοντικής δράσης. Με μια πολυσήμαντη διαδρομή διακρίθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με δράσεις που ανέπτυξε για την ειρήνη, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Η προσφορά της όμως θα ξεχωρίζει πάντα για την αγάπη της προς τους μικρούς ήρωες της ζωής, τα παιδιά με καρκίνο, που υπηρέτησε πιστά ως πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...