Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

«Πόλεμος» στη Μαγνησία: Η φωτιά πυροδότησε εκρήξεις σε μία από τις κεντρικότερες αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας

Αμεση απομάκρυνση F-16 από την πτέρυγα!

Η κυβέρνηση αποδείχτηκε ακόμη μία φορά ανέτοιμη και ανίκανη να προστατεύσει από την πύρινη λαίλαπα τους πολίτες της Ελλάδας, περιουσίες, καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Την ώρα που η χώρα θρηνεί ήδη πέντε νεκρούς από τις φωτιές και εκατοντάδες πολίτες έμειναν άστεγοι, χθες φθάσαμε στο σημείο οι φλόγες να πυροδοτήσουν εκρήξεις σε μία από τις κεντρικότερες αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, με πολίτες και τουρίστες να απομακρύνονται με πλωτά μέσα από την περιοχή για να σωθούν οι ζωές τους!

fotia volos28073
Με τα μωρά στα φουσκωτά

Η φωτιά, όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, έφτασε έως τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης και οι φλόγες τύλιξαν αποθήκη στην οποία φυλάσσονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα των F-16.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συγκεκριμένη εγκατάσταση υπάρχει μεγάλος αριθμός πυρομαχικών. Ετσι, λοιπόν, γεννιέται εύλογα η απορία γιατί με το που άλλαξε ο άνεμος και κινούνταν η φωτιά προς τη στρατιωτική αποθήκη δεν περικυκλώθηκε το σημείο από πυροσβεστικές δυνάμεις… Πώς δεν είχε καθαριστεί η περίμετρος αλλά και γιατί δεν έχει εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε μια τόσο κομβική εγκατάσταση είναι μερικά από τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, με τις ευθύνες να αναζητούνται.

Μπροστά στο χάος, δόθηκε εντολή για άμεση μεταστάθμευση περίπου 70 μαχητικών αεροσκαφών από τη Νέα Αγχίαλο στη Λάρισα για να μη γίνουν στάχτη και διασυρθεί διεθνώς η Πολεμική Αεροπορία. Οι εκρήξεις από την αποθήκη, που ακούστηκαν έως τη Σκόπελο, προκάλεσαν πανικό, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

fotia volos28072
Απομάκρυνση ηλικιωμένης

Το ανεξέλεγκτο μέτωπο οδήγησε στην εκκένωση πολλών οικισμών γύρω από τη Νέα Αγχίαλο, με τους κατοίκους να μετακινούνται με λεωφορεία προς τον Βόλο, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα. Στο λιμάνι της Νέας Αγχιάλου εκτυλίχθηκαν σκηνές βγαλμένες από πολεμική ταινία. Τα στελέχη του Λιμενικού επιβίβαζαν πολίτες σε σκάφη και πλωτά μέσα ιδιωτών. Γυναίκες με μωρά και παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι, ανήμποροι, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, άλλοι και με τα κατοικίδιά τους, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και περίμεναν έντρομοι να επιβιβαστούν.

Κάποιοι ξέσπασαν σε κλάματα καθώς ο ήχος από τις εκρήξεις και το πύρινο φόντο έκαναν το σκηνικό τρομακτικό, την ώρα που οι καμπάνες χτυπούσαν για να σημάνουν συναγερμό. Οι αποστολές που βρίσκονταν στον Βόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων έσπευσαν να βοηθήσουν στην εκκένωση. Περίπου 440 ιστιοπλόοι, προπονητές και αθλητές συμμετείχαν στην επιχείρηση με τα πλεούμενά τους για να μεταφέρουν κόσμο από τη Νέα Αγχιάλο στο λιμάνι του Βόλου.

fotia volos28071

Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που έδιναν οδηγίες στους κατοίκους για το πώς να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ πήγαιναν πόρτα πόρτα για να μη μείνει κανείς πίσω.

Οι πολίτες με τρία σκάφη του Λιμενικού, 22 ιδιωτικά και δύο ρυμουλκά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση, και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου και σε ξενοδοχεία με μέριμνα του δήμου. Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε ένας ηλικιωμένος με αναπνευστικά προβλήματα από τη Νέα Αγχίαλο. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, πρόκειται για κατάκοιτο, που αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα και, επειδή φοβήθηκε μην πάρει φωτιά το σπίτι του, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

fotia volos2807

Την ίδια ώρα στα εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ., σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή, ενώ προς ενίσχυσή τους έσπευσαν άλλα από το Διμήνι. Επιπλέον, πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους εργαζομένους στα εργοστάσια, οι οποίοι αδυνατούσα να βγουν λόγω των πολύ πυκνών μαύρων καπνών.

fotia volos2807 kentriki
Μία από τις μεγάλες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Επίσης, κάηκε ολοσχερώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Δήμητρα», που βγάζει ξακουστά τσίπουρα και κρασιά. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται δίπλα στις αποθήκες με τα πυρομαχικά της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ υπήρχαν δεξαμενές προπανίου και αλκοόλ.

Στάχτη έγινε ακόμα ένα εργοστάσιο στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...