Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Μπάγια Αντωνοπούλου: «Κατέρρευσα, έκανα ενάμιση μήνα να συνέλθω»

Η Μπάγια Αντωνοπούλου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Αγχιάλου για όσα βίωσαν μετά τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας

Περίπου 2.500 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στον Βόλο

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τις δραματικές στιγμές που βίωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή με βάρκες, ενώ μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά οι εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας, όπου είχε φτάσει η πυρκαγιά, που έκαιγε στον Βόλο, διαδέχονταν η μία την άλλη.

Περίπου 2.500 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν στον Βόλο. Πολλοί από αυτούς φιλοξενήθηκαν σε φίλους και συγγενείς. Κάποιες εκατοντάδες διανυκτέρευσαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που πολύ γρήγορα οργανώθηκε κι έγινε ένα ασφαλές καταφύγιο. Δήμος, ιδιώτες, εθελοντές συντονίστηκαν, έστησαν κρεβάτια, έφεραν φαγητό και νερό για όλους και πέρασαν το πρώτο βράδυ. Η αγωνία τούς κυριεύει, αφού δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση είναι ο τόπος τους. Οπως εξηγούν, οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν πυκνοί και η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

volos 2907
κυρία Κατερίνα

Η κυρία Κατερίνα διανυκτέρευσε με τον σύζυγό της και τα παιδιά της στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Χθες περίμεναν όλη μέρα καρτερικά μία ενημέρωση για το πότε θα γυρίσουν στο σπίτι τους. Βέβαια, αυτό που τους ένοιαζε ήταν ότι ήταν καλά και μαζί.

«Μετά τη δουλειά κατέβηκα με την κόρη μου προς τα κάτω, είχε καπνό και επιστρέψαμε σπίτι. Εγιναν οι εκρήξεις. Η κόρη μου πανικοβλήθηκε, έπαθε κρίση πανικού. Προσπαθήσαμε να την ηρεμήσουμε. Ο γιος μου ήταν με έναν φίλο του σε σπίτι προς την παραλία. Οι τζαμαρίες από τα μαγαζιά έσπαγαν. Μας πήρε ο γιος μου κάποια στιγμή τηλέφωνο ότι υπάρχουν βάρκες στο λιμάνι κι εκείνος επιβιβάστηκε σε μία. Κατεβήκαμε κι εμείς και μπήκαμε σε πλωτό και μας έφεραν στον Βόλο. Βρεθήκαμε με τον γιο μου, αγκαλιαστήκαμε και λέμε δόξα τω Θεώ» είπε αρχικά η κυρία Κατερίνα και συνέχισε με μάτια βουρκωμένα:

«Δεν πίστευα ότι θα ζούσαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Και τώρα νομίζω ότι είναι όνειρο, ότι δεν το ζήσαμε. Αυτό που έγινε ήταν ανεπίτρεπτο. Φύγαμε όπως ήμασταν. Κλείσαμε το σπίτι και φύγαμε. Ηταν λες και ζούσαμε πόλεμο. Χτυπούσαν οι καμπάνες, υπήρχε παντού καπνός, ο κόσμος να μην ξέρει τι να κάνει, στην αρχή δεν ξέραμε από πού ήταν οι εκρήξεις. Ζήσαμε μία φρίκη, αυτό όσο ζω δεν θα το ξεχάσω. Το βλέπαμε στις ταινίες και δεν πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε κάτι τέτοιο. Να ζεις τέτοιο πράγμα; Λέγαμε, ευτυχώς είμαστε όλοι ζωντανοί. Μέχρι να φτάσουμε με το φουσκωτό και να δω ότι και ο γιος μου είναι καλά, μου είχε φύγει η ψυχή».

volos 29074
Γιάννης Μπουρλής

Ο Γιάννης Μπουρλής ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα, όμως ήρθε για μερικές ημέρες στο εξοχικό του στη Νέα Αγχίαλο. Την Πέμπτη βρισκόταν μόνος του στο σπίτι όταν συνέβη το ανατριχιαστικό περιστατικό.

«Λες και ήμουν κάτοικος Ουγκάντας. Αυτά ούτε κι εκεί γίνονται. Ασυδοσία. Με την έκρηξη ήταν λες κι έγινε σεισμός. Πήγα σε έναν φίλο μου, δίπλα στη θάλασσα, καθίσαμε εκεί, ξεκίνησε και ήρθε η γυναίκα μου από την Αθήνα. Αρχικά με πήρε ασθενοφόρο από την Αγχίαλο, δεν μπορούσαν να με πάνε προς Αλμυρό, με γύρισαν σπίτι» περιέγραψε, με τη σύζυγό του δίπλα να σημειώνει πως μέχρι να φτάσει και να παραλάβει τον άνδρα της είχε τρελαθεί από την αγωνία της.

Από την πλευρά του, ο κ. Θωμάς κράτησε την ψυχραιμία του την ώρα των εκρήξεων και την ώρα που ο περισσότερος κόσμος είχε πανικοβληθεί. Πήρε τα παιδιά του και ήρθαν στον Βόλο. Τώρα περιμένουν με αγωνία να δουν πότε θα επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους.

volos 29073
κ. Θωμάς

«Είχε πιάσει φωτιά και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Κατεβήκαμε αρχικά στην παραλία κι έπειτα ανεβήκαμε στο σπίτι. Εκεί ακούσαμε τις εκρήξεις και αποφασίσαμε να φύγουμε. Στην πρώτη μεγάλη έκρηξη ήμουν στο αυτοκίνητο και αυτό ταρακουνήθηκε. Πήρα τα παιδιά μου και με το αυτοκίνητο ήρθαμε στην παραλία του Βόλου. Εκεί κάποια στιγμή ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη κι ήρθαμε μετά στο Εκθεσιακό και περάσαμε εδώ τη νύχτα μας. Ευτυχώς εδώ ήταν όλα οργανωμένα, όμως έχω ένα γενικό παράπονο. Δεν υπάρχει ένας αρμόδιος να μας ενημερώσει, να πας πει πότε θα πάμε στα σπίτια μας. Είμαστε εγκλωβισμένοι. Κατακρίνω όποιον είναι υπεύθυνο. Δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε και κανείς δεν ξέρει» υπογράμμισε.

Τον απόλυτο τρόμο ένιωσε και η κυρία Ευαγγελία, κάτοικος της Νέας Αγχιάλου. «Ημουν ξαπλωμένη στο σπίτι και κοντέψαμε να πνιγούμε από τον καπνό. Με την έκρηξη φοβηθήκαμε, άνοιξαν οι τζαμαρίες. Περνούσε η Αστυνομία και μας έλεγε να φύγουμε. Ο άνδρας μου έμεινε εκεί. Ο γιος μου, η νύφη μου, τα παιδιά έφυγαν για Βόλο. Εγώ με την ανιψιά μου ήρθαμε στον Βόλο με αυτοκίνητο. Το μυαλό μου ήταν πίσω στον άνδρα μου» ανέφερε. Δίπλα της η Δήμητρα Γιαννάκη, η οποία μεταφέρθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο, με τους αρμοδίους να της προτείνουν να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο. Πράγματι, πέρασε το βράδυ της Πέμπτης σε κατάλυμα και το επόμενο πρωί επανήλθε στο Κέντρο, όπου βρίσκεται στην αναμονή για το εάν και πότε θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η κυρία Ελευθερία με τον σύζυγό της και την εγγονή της βρέθηκαν στη Νέα Αγχίαλο για λίγες ημέρες από την Καρδίτσα, προκειμένου να κάνουν διακοπές. Η φωτιά και οι εκρήξεις τούς ώθησαν να φύγουν, αφήνοντας πίσω τα πάντα και κοιτώντας μόνο να βρεθούν κάπου και να είναι ασφαλείς.

volos 29071
κυρία Ελευθερία

«Με τις εκρήξεις τρίζανε τα πάντα, τα τζάμια, οι πόρτες στο ξενοδοχείο. Μας είπαν ότι σε σπίτια έσπασαν τζαμαρίες. Ο καπνός πύκνωνε, δεν βλέπαμε στα δύο μέτρα. Είχα μάσκες, πετσέτες και για το παιδί αν χρειάζονταν να τις βρέχαμε. Είδαμε τον δήμαρχο που κατέβαινε στο λιμανάκι, είδαμε και τις βάρκες, μας είπαν ότι φεύγει κόσμος, μπήκαμε στη βάρκα και φύγαμε. Αφήσαμε τα πάντα πίσω μας. Πού να μείνουμε εκεί; Και το παιδί έβλεπε άλλους να φωνάζουν, να κλαίνε, τρομοκρατήθηκε. Στη βάρκα ήμασταν τέσσερα άτομα, μας υποδέχτηκαν λεωφορεία στον Βόλο και μας έφεραν εδώ» σημείωσε η γυναίκα.

volos 29072
κυρία Ελένη

Τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε περιέγραψε και η κυρία Ελένη. «Είδαμε τη φωτιά να προχωράει προς Μικροθήβες και ακούσαμε το πρώτο μπαμ. Στις εκρήξεις ούρλιαξα. Δεν μπορούσα να περπατήσω και είπα ότι θα μείνω εκεί κι ό,τι θέλει ας γίνει. Σιγά σιγά με τα πόδια, και μετά μας βοήθησε το αφεντικό του γιου μου, φύγαμε από το σπίτι. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού ήρθε ένα ταξί, μας πήρε και μας έφερε εδώ» εξήγησε η ίδια.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...