Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Όχι στην «έξωση» της Καίτης Γκρέυ

Δικαστική απόφαση - σταθμός στον εμφύλιο στην οικογένεια της ντίβας

Απόφαση-σταθμός που έχει επίκεντρο την τελευταία επιθυμία της θρυλικής ερμηνεύτριας Καίτης Γκρέυ θεωρείται η προσωρινή διαταγή που έβγαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, όσα είχε ζητήσει η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια από τους συγγενείς και τους φίλους της πριν από τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που προέκυψαν έγιναν δεκτά μέσω της προσωρινής διαταγής.

aggeliki iliadi kaiti grey

Και ποιο ήταν το κύριο αίτημα της αντίδικης πλευράς από εκείνο του γιου της, Φίλιππου, δηλαδή της οικογένειας του εκλιπόντος γιου της Βασίλη Ηλιάδη, που εκπροσωπούσαν τα παιδιά του Κώστας και Αγγελική Ηλιάδη καθώς και η νύφη της, μαζί με πλήθος φίλων και καλλιτεχνών; Να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της τραγουδίστριας να πεθάνει στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και συνεχίζει να ζει.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ολα άρχισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η υγεία της υπέργηρης λαϊκής τραγουδίστριας άρχισε να κλονίζεται. Ωστόσο, η ίδια, αν και πολλές φορές έφτασε σχεδόν στο σημείο να πουλήσει το σπίτι της, συναισθηματικοί λόγοι την ανάγκαζαν τελευταία στιγμή να το αποφεύγει.

kaiti gkrey08081
Την εποχή που η Καίτη Γκρέυ μεσουρανούσε στις πίστες

Κειμήλια

Εκεί η ίδια είχε χτίσει το δικό της βασίλειο. Δίσκοι σε κερί, τουαλέτες εποχής, γράμματα του απόδημου Ελληνισμού και ένα πλουσιότατο αρχείο για την καριέρα της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αλλωστε, η ίδια τη δεκαετία του 1960 είχε στεφθεί και με δικαστική απόφαση ως η πιο καλοπληρωμένη τραγουδίστρια εκείνης της εποχής.

Η ίδια σε όλους τους τόνους είχε τονίσει σε φίλους αλλά και στην ίδια την οικογένειά της πως θέλει να πεθάνει στο σπίτι όπου έζησε τα ωραιότερα χρόνια της. Εκεί δέχτηκε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του λαϊκού πενταγράμμου και εκεί γράφτηκαν μερικά από τα θρυλικά της τραγούδια.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που η ίδια αφηγείται στην αυτοβιογραφία της, όταν την επισκέφτηκε ο μοναδικός Πάνος Τζαβέλλας για να την πείσει να τραγουδήσει τα τραγούδια του.

kaiti gkrey0808
Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγους μήνες η «Espresso» με την επίσκεψη ιερέα στο σπίτι της Καίτης Γκρέυ για να την κοινωνήσει

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα και ενώ η ίδια η Καίτη Γκρέυ γιόρταζε τα 99α γενέθλιά της, τα οποία προβλήθηκαν και στην τηλεόραση αλλά και στον Τύπο, ο πρωτότοκος γιος της Φίλιππος Ηλιάδης με εξώδικο που απέστειλε στην οικία της μητέρας του ζητούσε να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, δηλαδή να έχει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της μητέρας του και να τη μεταφέρει στη δική του οικία στον Ασπρόπυργο ή πιθανόν σε ίδρυμα, όπως ισχυρίστηκε η αντίδικη πλευρά του αδερφού του.

Η διαμάχη

Αυτό το σκεπτικό, ωστόσο, βρήκε εντελώς αντίθετη τόσο την οικογένεια του δευτερότοκου γιου της μεγάλης ερμηνεύτριας, που την εκπροσωπούσε η νύφη της Εφη μαζί με τα δύο παιδιά της και εγγόνια της Καίτης Γκρέυ, Κώστα και Αγγελική Ηλιάδη. Αν και η Αγγελική Ηλιάδη δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη γιαγιά της, δέχτηκε να πληρώνει εκείνη όλα τα έξοδα της φροντίδας της, με σκοπό να μην εκδιωχθεί από το σπίτι της στη δύση της ζωής της.

Αμέσως, μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή αυτή η είδηση, φίλοι καλλιτέχνες της μεγάλης ερμηνεύτριας δέχτηκαν να μπουν μάρτυρες στην υπόθεση ώστε να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της μεγάλης ερμηνεύτριας, την οποία σε όλους είχε εκμυστηρευτεί.

othonas papadopoulos0808
Οθωνας Παπαδόπουλος

Μάλιστα, η οικογένεια του Βασίλη Ηλιάδη σαν γροθιά απευθύνθηκε αστραπιαία στον δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο και κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Καίτης Γκρέυ. Την περασμένη Δευτέρα το δικαστήριο άκουσε με προσοχή όσα είπαν οι δύο αντίδικες πλευρές, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», οι τόνοι ανέβηκαν πολύ, όταν ο Φίλιππος Ηλιάδης μίλησε με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για τον θανόντα ετεροθαλή αδερφό του Βασίλη.

Στην εκδίκαση της προσωρινής απόφασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά της Αγγελικής Ηλιάδη δόθηκε και βιντεοσκοπημένο υλικό που καταμαρτυρεί την κατάσταση της υγείας της μεγάλης ερμηνεύτριας.

Οι δικαστές, κρίνοντας πολύ σωστά όλα τα στοιχεία, απεφάνθησαν ότι γίνεται εν μέρει αποδεκτή η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής και πως απορρίπτεται ως απαράδεκτη η πρόθεση της νύφης της να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, καθώς δεν έχει πρώτου βαθμού συγγένεια και, έτσι, δεν νομιμοποιείται αυτή η πράξη.

Επίσης, «διορίζεται ο αιτών Φίλιππος Ηλιάδης του Νικολάου και της Κικής προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης της ερμηνεύτριας. Μέσα στις υποχρεώσεις του ο γιος της Φίλιππος καλείται να υποβάλει για λογαριασμό της Καίτης Γκρέυ αιτήσεις σε όλες τις δημόσιες Αρχές που αναφέρεται η προσωρινή απόφαση δικαστικού συμπαραστάτη προκειμένου να εκπληρώνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ιατροφαρμακευτική της φροντίδα, ενώ καλείται να πληρώσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της μητέρας του προς το Δημόσιο, ενώ θα πρέπει να πληρώνει και όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Επίσης, θα λαμβάνει τη σύνταξή της με σκοπό την κάλυψη όλων των αναγκών της, από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έως την ένδυσή της και τη σίτισή της. Επίσης, το δικαστήριο επιβάλλει στον γιο της Φίλιππο να έχει στη μητέρα του οικιακή βοηθό ή νοσηλευτικό προσωπικό για την καθημερινότητά της».

aggeliki iliadi0808
Η εγγονή της Αγγελική Ηλιάδη

Η οικιακή βοηθός

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο της προσωρινής διαταγής είναι αυτό με το οποίο το δικαστήριο αναγνωρίζει την τελευταία επιθυμία της μεγάλης ερμηνεύτριας να μείνει στο σπίτι της μέχρι τον θάνατό της. Στο σημείο δ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην τήρηση της ατομικής υγιεινής της συμπαραστατουμένης καθώς και στην κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών της διατροφής της, συμπεριλαμβανομένης της προς τούτο πρόσληψης οικιακής βοηθού ή νοσηλευτικού προσωπικού για την κατ’ οίκον φροντίδα της και περιποίησης της συμπαραστατουμένης, απαγορευμένης της μετοίκησης της συμπαραστατουμένης σε άλλη κατοικία από την ως άνω μόνιμη κατοικία της».

«Γενναία» χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστηρίου κύκλοι προσκείμενοι στην πλευρά της νύφης της, καθώς απαλλάσσει από έξοδα που είχε επωμιστεί και επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου ο γιος της Φίλιππος με όλα τα βάρη της οικογενειακής περίθαλψης της μητέρας του μέχρι και την ημέρα της εκδίκασης της τελικής απόφασης.

kaiti gkrey08082

Ωστόσο, η μεγάλη μάχη για την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια μεταξύ των δύο οικογενειών θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκεί οι δύο πλευρές, μαζί με μάρτυρες, θα κληθούν να αποδείξουν ότι η Καίτη Γκρέυ ζητούσε να παραμείνει μέχρι τον θάνατό της στο σπίτι που λάτρεψε όσο την ίδια της τη ζωή, και δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθεί από αυτό και να μην εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Espresso», η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια «έχει δώσει ρητές εντολές και για το “τελευταίο ταξίδι”, όποτε αυτό έρθει».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...