Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Οι ένστολοι ανεγκέφαλοι ήξεραν εδώ και μέρες για το κομβόι θανάτου που έφτασε σαν σε… εκδρομή μέχρι την «OPAP Arena»

Ο Μιχάλης «έσβησε» μαρτυρικά από ακατάσχετη αιμορραγία!

Η κυβέρνηση ήταν ενήμερη εδώ και μέρες για τη φάλαγγα θανάτου. Το ίδιο και η Αστυνομία. Ομως, επέτρεψαν στους φονιάδες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεπικουρούμενους από εγκληματικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στους οργανωμένους του Παναθηναϊκού, να διασχίσουν την Ελλάδα, να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκορπίσουν τον τρόμο και το αίμα, δολοφονώντας τον Μιχάλη Κατσούρη.

hooligans09084
Οι αιμοσταγείς οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μια εγκληματική απάθεια από την κυβέρνηση, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. που ξεπερνά τα όρια της ύπνωσης, της αδιαφορίας και της χοντροπετσιάς. Και εδώ μπορεί εύλογα κανείς να αναρωτηθεί αν οι αρμόδιες Αρχές στάθηκαν για μία ακόμη φορά ανίκανες και αναποτελεσματικές ή απλά, για τους δικούς τους σκοπούς, έκλεισαν τα μάτια…

Υπάρχει, άραγε, περίεργη συνενοχή στο προαναγγελθέν έγκλημα; Και, αν ναι, ήθελαν κάποιοι να πλήξουν συγκεκριμένα κάποιον; Ο Γιάννης Οικονόμου, ακατάλληλος έτσι κι αλλιώς για τέτοιον ρόλο, έκρυψε τις ευθύνες του μέσω επτά εύκολων καρατομήσεων στην… Τροχαία, δίχως καμία προηγούμενη έρευνα για την υπόθεση, αλλά και χωρίς καν αναφορά στα ονοματεπώνυμα όσων «ξηλώθηκαν». Παρόμοιο στρουθοκαμηλισμό είδαμε και στα Τέμπη, όταν στοχοποιήθηκε μόνο ο σταθμάρχης, αλλά και στην Αγχίαλο, με τον διοικητή της μονάδας να γίνεται αμέσως ο ένας και μοναδικός αποδιοπομπαίος τράγος.

hooligans0908

Είναι το μοτίβο μιας κυβέρνησης ανεύθυνης ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, όπως έχει αποδείξει στην πανδημία, σε όλες τις καταστροφές και σε τραγωδίες όπως η χθεσινή. Ο Οικονόμου δεν βρήκε την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του και εξακολουθούσε και χθες να παριστάνει τον υπουργό, σαν να μην τον αγγίζει το αιματηρό φιάσκο που εξέθεσε την Αστυνομία επί θητείας του.

Η αήθης ανακοίνωση

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αρμόδιες Αρχές γνώριζαν πως τα «ορκ» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έφταναν προχθές στην Ελλάδα σε κομβόι, διανύοντας 1.500 χλμ. από τη χώρα τους. Με στόχο να συνενωθούν με Ελληνες χουλιγκάνους, να εξοπλιστούν με φονικά όπλα και να κατευθυνθούν όλοι μαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια για να προκαλέσουν μακελειό στους ανυποψίαστους, που φιλήσυχα ήταν έξω από το γήπεδο, όπως κάθε βράδυ, λόγω καφετεριών, μπουτίκ κ.ά.

hooligans09083
Eθνικη Oδος

Το κομβόι αποτελούνταν από δεκάδες αυτοκίνητα και βαν, πέρασε τα σύνορα, πάνω από 10 διόδια και έφτασε στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν υπό… διακριτική επίβλεψη μέχρι την Αττική Οδό, όπου διασπάστηκε, ενώ ήταν γνωστό πως δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται οι Κροάτες οπαδοί στην Ελλάδα, αφού είχε βγει απαγορευτικό της παρουσίας τους από την UEFA.

hooligans09082
ΗΣΑΠ Πευκακια

Οι χούλιγκαν πήραν τον ηλεκτρικό από τον σταθμό «Ειρήνη», έφτασαν στα «Πευκάκια» και κατευθύνθηκαν ανενόχλητοι προς το γήπεδο για να σκοτώσουν πολίτες και γυναικόπαιδα. Ξεχύθηκαν σαν αγρίμια και οπλισμένοι με ξύλα, μαχαίρια, ρόπαλα άρχισαν να χτυπούν ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Για περίπου μισή ώρα η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με πολίτες να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

hooligans09081
Νεα Φιλαδελφεια

Η αήθης ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που εκδόθηκε χθες το πρωί, με μεγάλη καθυστέρηση, έκανε λόγο για «περιστατικό συμπλοκής οπαδών της ΑΕΚ και της Dinamo Zagreb», μια απόπειρα παραπλάνησης του κόσμου, δήθεν ότι ήταν «ραντεβού θανάτου».

Από την ανακοίνωση πληροφορηθήκαμε επίσης ότι επρόκειτο για «ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με ελληνες οπαδούς-συνεργούς τους», αριθμός που δεν συνάδει αναλογικά με τις 98 συλλήψεις. Ηταν περισσότεροι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Ελληνες. Ακολούθησε το μεσημέρι η θλιβερή ανακοίνωση του Οικονόμου, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας και έξι επικεφαλής της Τροχαίας!

Διασυρμός

Από το μεσημέρι και μετά ξηλώθηκε όλο το κυβερνητικό αφήγημα για το φονικό. Ολα ήταν εν γνώσει του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ.:

1. Το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση προς την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαδρομή των χούλιγκαν. Ξεμπροστιάζει, μάλιστα, τις ελληνικές Αρχές ότι μετά δεν είχαν κάποια επικοινωνία για συνεννόηση.

2. Αδιαβάθμητο έγγραφο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει ότι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας είχε ενημερωθεί ήδη από τις 6 Αυγούστου ότι τουλάχιστον 100 Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα φτάσουν στην Αθήνα και θα φιλοξενηθούν από οπαδούς του ΠΑΟ.

3. Αλλο έγγραφο δείχνει ότι η Αστυνομία του Μαυροβουνίου, ώρες πριν από την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στο ελληνικό έδαφος, είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι πέρασαν από το έδαφος της χώρας 120 Κροάτες χούλιγκαν με 21 αυτοκίνητα.

4. Η Ελληνική Αστυνομία είχε ενημερωθεί και από τη Europol σχετικά με την έλευση Κροατών χούλιγκαν. Η ενημέρωση ήταν αναλυτική και περιείχε λεπτομέρειες για την έλευση των οπαδών.

5. Η ΑΕΚ με χθεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι στις 21.12 ενημέρωσε τον επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας για το κομβόι δεκάδων οχημάτων που διέσχιζαν την εθνική οδό, κοινοποιώντας του μάλιστα και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό: «Στις 21.13 γνωστοποιήσαμε στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής όσα είχαμε πληροφορηθεί σχετικά με την έλευση των Κροατών εγκληματιών στην Αθήνα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια».

6. Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι ο σταθμάρχης της ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας για την παρουσία των Κροατών στον σταθμό «Ειρήνη» και την επιβίβασή τους. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα

Ο Αρειος Πάγος, διά της Γεωργίας Αδειλίνη, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τη δολοφονία και τα επεισόδια. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά η έρευνα να γίνει προς πάσα κατεύθυνση.

Σημειο δολοφονιας

Από τα χθεσινά στοιχεία, όμως, προκύπτει ότι τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν απολύτως ενήμερα για την κάθοδο των βαρβάρων και τη συνεννόησή τους με Ελληνες οπαδούς. Η κυβέρνηση και η Αστυνομία άφησαν τους Κροάτες ελεύθερους να ταξιδέψουν μέσα από όλη τη χώρα, δεν εφάρμοσαν την απαγόρευση της UEFA, αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις των ξένων κρατών, της Europol, ακόμα και της ΣΤΑΣΥ, κι έτσι έγινε το φονικό.

Ολοι αυτοί που κάθονται στις καρέκλες του υπουργείου και της Αστυνομίας μπορούν σήμερα να κοιτάξουν στα μάτια τους γονείς του Μιχάλη; Εχουν το ηθικό σθένος για να το κάνουν;

Η μοιραία μαχαιριά σε αρτηρία στο μπράτσο στον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ

Μαρτυρικές ήταν οι τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη. Ο οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε μαχαιριά στην αρτηρία του μπράτσου του και είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Δίχως πρώτες βοήθειες στο σημείο, αναγκάστηκε να τρέξει για να κρυφτεί πίσω από ένα περίπτερο. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος, όπως όλα δείχνουν, καθώς στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκε νεκρός.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Ο 29χρονος, μάλιστα, διακομίστηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο του γηπέδου στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες και χθεσινά δημοσιεύματα, όχι με το ΕΚΑΒ. Με ιδιωτικά μέσα μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο ακόμη τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο ήταν Κροάτες και τα άλλα δύο Ελληνες.

Σύμφωνα με μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, «ήταν ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο. Το φώναξε ένα παιδί, είπε πως έχουμε μια συμπλοκή και ήρθε άμεσα να βοηθήσει. Εβαλε τον Μιχάλη μέσα χωρίς να το σκεφτεί και σε 10 λεπτά πήγε στον Ερυθρό Σταυρό. Είχε, όμως, χάσει ήδη πολύ αίμα».

Η ενημέρωση του νοσοκομείου ανέφερε: «Ημεδαπός υπήκοος διεκομίσθη με ασθενοφόρο σε ανακοπή, ΝΕΚΡΟΣ, στις (23.45 hrs), με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου (από τέμνον και νύσσον όργανο), από τη Νέα Φιλαδέλφεια – διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01.20 hrs. Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή».

Χθες, η μητέρα του Μιχάλη μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με συμπτώματα εμφράγματος, μετά την τραγική διαδικασία της αναγνώρισης του γιου της. Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, όπως πόνο στον θώρακα, δυσχέρεια, τάση λιποθυμίας. Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν έδειξαν έμφραγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση η μητέρα του 29χρονου παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Συνολικά, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, πέντε Ελληνες και πέντε Κροάτες, ενώ οι οκτώ παραμένουν ως τραυματίες στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι έχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα κ.ά. Σοβαρά τραυματισμένο νοσηλεύεται και ένα 13χρονο κορίτσι, που έτρωγε με την οικογένειά του σε μαγαζί της περιοχής την ώρα που ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...