Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κοίτα, Μιχάλη μας, το χάλι μας – Ακόμη ένα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., που προχώρησε σε σύλληψη Κροατών τουριστών στην Αθήνα

Στις εξετάσεις DNA και στα κινητά των χούλιγκαν ψάχνουν οι «Κλουζό» της Αστυνομίας τον δολοφόνο

Σε κυνήγι «κεφαλών» έχουν επιδοθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο φονιάς του 29χρονου οπαδού των «κιτρινόμαυρων» που έπεσε νεκρός στα αιματηρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά»!

Την ίδια ώρα, σημαντικό «όπλο» στα χέρια των αστυνομικών που έχουν αναλάβει να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του άτυχου φιλάθλου αποτελούν τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA και τις ιστολογικές που αναμένονται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν φύλλο και φτερό τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκαν για να φτάσουν στη χώρα μας και τα οποία έχουν οδηγηθεί στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, προκειμένου να εντοπιστεί γενετικό υλικό, ενώ έχουν χωρίσει τους συλληφθέντες σε ομάδες, ανάλογα με τη δυναμική που είχαν στον σύνδεσμό τους, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν λάβει από τις ξένες Αρχές.

aek mesa1008

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τέσσερα με πέντε άτομα είναι οι αρχηγοί, ενώ με βάση τα στοιχεία που έλαβαν από την κροατική αστυνομία και τη Europol συνέταξαν μια «κόκκινη λίστα» με τους πιο επικίνδυνους περίπου 50 χούλιγκαν, ανάμεσα στους οποίους θεωρούν ότι βρίσκεται και ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή. Η σύλληψη νεαρών Κροατών που προσπαθούσαν να βγουν από την Ελλάδα μέσω ξηράς και θάλασσας έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη χώρα των βόρειων Βαλκανίων, ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη Κροατών τουριστών που δεν είχαν καμία εμπλοκή στην επίθεση και έτυχε απλώς να βρίσκονται στην Αθήνα.

Αξιοσημείωτη είναι, όμως, και η αναφορά των κροατικών μέσων ενημέρωσης στην εκδοχή ότι ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου 29χρονου είναι Ελληνας, καθώς και στη λήψη δειγμάτων DNA από τους συλληφθέντες, που υποδεικνύει ότι υπάρχει γενετικό υλικό που επιδιώκεται να αποτελέσει το κρίσιμο τεκμήριο για την ταυτοποίηση του δράστη. Υπέρ της εκδοχής ότι ο δολοφόνος του φιλάθλου των «κιτρινόμαυρων» είναι Ελληνας φέρεται ότι συνηγορεί και ένα βίντεο που επικαλούνται οι Κροάτες και στο οποίο διακρίνονται κάποιοι χούλιγκαν να μιλούν άπταιστα ελληνικά πάνω από τον 29χρονο, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος ενώ η φονική συμπλοκή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!

hooligans09084
Οι αιμοσταγείς οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τους σαρωτικούς ελέγχους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και, κυρίως, στα συνοριακά περάσματα και στα λιμάνια της χώρας, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 29χρονου και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Συνεχίζουν, δε, να συλλέγουν βίντεο από κάμερες που είναι εγκατεστημένες τόσο στους δρόμους όσο και γύρω από τον Ηλεκτρικό και το μετρό, ενώ προσπαθούν να αξιοποιήσουν και το υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου μέσα από τις λεγόμενες «ανοικτές πηγές» να αποκρυπτογραφήσουν τον τρόπο δράσης των Κροατών και τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων που χαρακτηρίζονται τα μεγάλα κεφάλια των Bad Blue Boys.

Παράλληλα με την εν εξελίξει έρευνα για τη σύλληψη του χούλιγκαν που έκοψε το νήμα της ζωής του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τυχόν ευθύνες συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν σε διάφορα στάδιά της. Εκτιμάται πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την «τύχη» και άλλων αστυνομικών που λέγεται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ευθύνες για τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης που είχε τραγικό αποτέλεσμα, με αστυνομικές πηγές να εκτιμούν πως οι απομακρύνσεις είναι δεδομένες.

«Χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μη χαθούν κι άλλα»

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που έτυχε να βρισκόταν έξω από το αγαπημένο του γήπεδο -αυτό της ΑΕΚ- όταν ξαφνικά επιτέθηκαν ορδές Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν και του αφαίρεσαν τη ζωή.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Η οικογένειά του παραμένει σοκαρισμένη, με τους γονείς του να μην μπορούν να διανοηθούν ότι δεν θα δουν ξανά το παιδί τους. Μιλώντας στο Star, ο πατέρας του αδικοχαμένου Μιχάλη ανέφερε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού του: «Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου. Δυστυχώς έχουν χαθεί παιδιά, χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μη χαθούν κι άλλα. Θέλω πρώτα να αποχαιρετήσω το παιδί μου και μετά θα μιλήσω».

Η θεία και νονά του 29χρονου μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αδερφή της και σχολίασε ότι το κράτος ευθύνεται που δεν έλαβε μέτρα για την επίθεση: «Η μαμά είναι με τα φάρμακα και θα συνεχίσει την αγωγή στο νοσοκομείο και θα πούμε το τελευταίο “αντίο” στον Μιχάλη μας. Η μαμά του μου είπε πως δεν θα ξαναδούμε το παιδί μας στο σπίτι, το κράτος μάς έφαγε το παιδί, δεν πήρε μέτρα, ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτοί δολοφόνησαν τον Μιχάλη μας». Σημειώνεται ότι οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Μιχάλη Κατσουρή την Παρασκευή.

Στο διαδίκτυο άνθρωποι που γνώριζαν τον 29χρονο τον αποχαιρετούν με σπαραγμό. «Ενα πολύ καλό παιδί, που με στήριξε κι ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες στο μαγαζί μου. Βοηθούσε τους πάντες, ακόμα και νερό για τα αδέσποτα έπαιρνε το καλοκαίρι. Τι να πει κανείς για εσένα! Καλό ταξίδι, Μιχάλη» έγραψε ένας φίλος του.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...