Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κακοκαιρία «Daniel»: Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία – Στον ύπνο το κράτος παρά τις ειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Κράτος με... μπρατσάκια!

Ούτε το «112» δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν έγκαιρα αυτή τη φορά οι «άριστοι» της κυβέρνησης και της Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ένας κτηνοτρόφος που πήγε να ταΐσει τα ζώα του, να αγνοείται ένας 34χρονος και χιλιάδες άνθρωποι στη Μαγνησία να εγκλωβιστούν σε δρόμους-ποτάμια και να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα.

Αν και επί ημέρες οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για το τι θα συνέβαινε από την κακοκαιρία «Daniel», το κράτος πιάστηκε στον ύπνο ακόμα μία φορά και δεν έσπευσε έγκαιρα να κλείσει υπηρεσίες και μεταφορές και να προτείνει τηλεργασία όπου ήταν εφικτό για να περιορίσει τις μετακινήσεις.

magnisia daniel060937

Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είχαν γίνει συσκέψεις, αλλά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, λειτούργησαν κανονικά χθες το πρωί οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στους δρόμους, που μετατράπηκαν σε… ποτάμια. Το «112» ενεργοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, όταν ήταν αργά για 51χρονο κτηνοτρόφο, πατέρα δύο παιδιών, που παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο. Η οικογένειά του τον αναζητούσε επί δύο ώρες, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει να ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε ύστερα από κατολίσθηση. Για τον απεγκλωβισμό του κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, αλλά ήταν αργά…

magnisia daniel060933

Ο 51χρονος κτηνοτρόφος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο όπου είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Επίσης, ένας 34χρονος άνδρας αγνοούνταν έως αργά χθες στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο. Αρχικά είχε εξαφανιστεί μαζί με τον γιο του, ο οποίος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του. Ο 34χρονος παρασύρθηκε από ρέμα, όταν οι δρόμοι στην περιοχή μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Το «112» ήχησε με καθυστέρηση ωρών σε πέντε περιοχές, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.

magnisia daniel060936

Στο μεσοδιάστημα, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε βγει πεζός έξω από το δημαρχείο και ζητούσε από τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνταν σε πλημμυρισμένους δρόμους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. Εκατό φορές το είπαμε» ακούγεται να λέει ο κ. Μπέος σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάνει αυτό που δεν έκαναν εγκαίρως οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας. «Από χθες σας λέμε “θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται;”. Πηγαίνετε στα σπίτια σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε μετά τις 11 το πρωί μέσα στον Βόλο, σε όλη την περιοχή του Πηλίου και στην ορεινή Μαγνησία γενικά, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

magnisia daniel060935

Νεότερο μήνυμα του «112» ανέφερε ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων διακόπηκαν από το πρωί τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα ήταν τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελέστηκαν μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακινητοποιημένα παρέμειναν τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών Βόλου, που δεν εκτέλεσαν δρομολόγια τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια.

Στην πόλη του Βόλου ίσχυσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10.30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας. «Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» ανέφερε το αρχικό μήνυμα του «112», που εστάλη στους πολίτες με καθυστέρηση ωρών… Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν.

magnisia daniel060931

Μεγάλη ανησυχία υπήρξε για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα, που διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπέρασε τα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και να γεμίσουν δρόμοι με νερά. Σε κάποιο σημείο ο ποταμός υπερχείλισε και η γέφυρα που υπήρχε στο σημείο έγινε κομμάτια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Πολλοί δρόμοι του Βόλου έγιναν απροσπέλαστοι για τους κατοίκους της πόλης, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια και καταστήματα. Μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί μεταφέρθηκε με εκσκαφέα, ενώ υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ μεταφέρθηκαν από σωστικά συνεργεία με… φουσκωτό!

magnisia daniel06093
Επιχείρηση της ΕΜΑΚ με… βάρκα για απομάκρυνση υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ

Το απόγευμα, η Πυροσβεστική έστησε και επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού από περιοχή του Πηλίου, το οποίο επλήγη από την κακοκαιρία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και υπέστησαν καθίζηση, δέντρα ξεριζώθηκαν, κολόνες της ΔΕΗ έπεσαν, με αποτέλεσμα να σταματήσει η ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών. Στον Αγιο Ιωάννη πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χείμαρρο και ένα από αυτά βρέθηκε στη θάλασσα!

magnisia daniel060934

Συνολικά 110 κάτοικοι και 30 τουρίστες, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε ξενοδοχείο στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

magnisia daniel060932

Στην Τσαγκαράδα, ένα τζιπ καταπλακώθηκε από δέντρο, στην πόλη του Βόλου λεωφορείο έπεσε σε τρύπα σε δρόμο που υπέστη καθίζηση, ενώ εκατοντάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν επί ώρες στον πλημμυρισμένο περιφερειακό δρόμο που συνδέει την πόλη του Βόλου με την υπόλοιπη Μαγνησία.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...