Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Λίτσα Πατέρα: Ο πόλεμος των άστρων με τους ισχυρούς του πλανήτη

Ο πόλεμος των άστρων με τους ισχυρούς του πλανήτη

Διανύουμε τον ένατο μήνα του 2023 και οι παγκόσμιες εξελίξεις είναι αρκετά πυκνές και δύσκολες. Σε λίγες ημέρες γίνεται η σύνοδος των παγκόσμιων ηγετών των 20 μεγαλύτερων χωρών, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των κρατών να είναι έντονοι και τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά και τραγικές εξελίξεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πώς όμως επηρεάζουν τα άστρα τούς ισχυρούς του πλανήτη στη γεωπολιτική σκακιέρα; H No 1 αστρολόγος Λίτσα Πατέρα έχει τις απαντήσεις!

patera240934

TZO ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Στη «σκιά» του Ουρανού

Ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν διανύει τον τρίτο χρόνο στην προεδρία της μεγαλύτερης παγκόσμιας δύναμης. Μέσα στο 2024 θα βρεθεί να διεκδικεί και πάλι το χρίσμα του προέδρου, παρότι διανύει το 80ό έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με διάφορες σφυγμομετρήσεις, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ μόνο το 36% θεωρεί ότι είναι νοητικά σε θέση να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του. Συνεπώς, δεν θα ξεκινήσει τη μάχη για μια δεύτερη θητεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πριν από λίγες ημέρες δήλωσε απογοητευμένος που στη συνάντηση του G20 δεν θα παρευρεθεί ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζιπίνγκ, με τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας να παραμένουν τεταμένες εξαιτίας διενέξεων για το εμπόριο, την υπόθεση της Ταϊβάν και αυτό που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν επεκτατισμό της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.

litsa patera12093

Ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο είναι Σκορπιός, αλλά έχει και πέντε πλανήτες στον Σκορπιό. Διαθέτει διαίσθηση και ευελιξία στις κινήσεις του. Γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να ελίσσεται και να καταφέρνει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Ωστόσο, ο Ουρανός, πλανήτης που φέρνει απρόσμενες αλλαγές, ο οποίος βρίσκεται στον Ταύρο, τον προειδοποιεί για ξαφνικά γεγονότα το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023 αλλά και μετά!

patera24093 kentriki

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Με «προστάτη» τον Δία

Βαρύνεται με τέσσερις σημαντικές ποινικές υποθέσεις και κατηγορείται πως προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών το 2020. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν έχει κανένα πρόβλημα να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2024 και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει.

Ηδη το ενδεχόμενο ο Τραμπ να βγει νικητής στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ακόμα κι αν βρεθεί ένοχος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, προκαλεί τριγμούς τόσο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και στην Ευρώπη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς θα χειριστεί ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Θυμίζουμε πως η στάση του απέναντι στη Ρωσία και τον Πούτιν δεν ήταν συγκρουσιακή, αντιθέτως υπήρχε μια ιδιαίτερη εγγύτητα, για την οποία ο πρώην πρόεδρος είχε επικριθεί από την αντιπολίτευση.

litsa patera2006

Ο γεννημένος πάνω σε πανσέληνο Τραμπ είναι Δίδυμος σε σύνοδο με τον Ουρανό (απρόβλεπτα γεγονότα), σε ευνοϊκή θέση με τον Δία, ο οποίος τον σώζει από κακοτοπιές. Ο Αρης στον Λέοντα του επιβάλλει να νιώθει σαν βασιλιάς. Ομως ο Κρόνος (δάσκαλος), ο οποίος θα ελέγχει τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, σίγουρα δεν πρόκειται να τον ευνοήσει μέσα στην επόμενη διετία, παρότι ο Δίας στον Ζυγό τού «χαμογελά».

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Με «σύμμαχο» τον Αρη

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος Πούτιν αποτελεί για τη Δύση το κόκκινο πανί, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τεράστιες απώλειες. Παρ’ όλο που τα σχέδιά του για γρήγορη ολοκλήρωση του πολέμου με αυτόν νικητή δεν πραγματοποιήθηκαν, έχοντας όλες τις δυτικές δυνάμεις εναντίον του, φαίνεται πως καταφέρνει να συνεχίζει να προωθεί τα πολεμικά του σχέδια ξεπερνώντας πολλές δύσκολες καταστάσεις και κρατώντας το εσωτερικό της χώρας του συσπειρωμένο στο πρόσωπό του.litsa patera120931

Αυτήν την περίοδο φαίνεται πως ο Πούτιν προσπαθεί να ισχυροποιήσει τις συνεργασίες του με χώρες και ηγέτες που συνεχίζουν να τον στηρίζουν, όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα. Είναι Ζυγός, με ακόμα τέσσερις πλανήτες στον Ζυγό. Η παρουσία του Αρη (πολεμική δράση) στον Τοξότη, σε ευνοϊκή όψη με τον Πλούτωνα, δείχνει πως βρίσκει πάντοτε τον στόχο του. Ομως η θέση την οποία κατέχει ο Πλούτωνας στην 22° του Λέοντα, θα βάλλεται όλο το 2024 από τον απρόβλεπτο Ουρανό (ιδίως Μάρτιο και Ιούλιο του 2024). Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς οι εχθροί του παραμονεύουν.

ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ

Ευέλικτος Δίδυμος

Ο Κινέζος ηγέτης αυτήν την περίοδο δίνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Δύση με την απόφασή του να μην παραστεί στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη. Το γεγονός αυτό αντιμετωπίστηκε με απογοήτευση από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος σχεδίαζε να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Σι Τζινπίνγκ.

patera24093

Ο ανταγωνισμός για τα «σκήπτρα» της οικονομικής υπερδύναμης είναι πάρα πολύ ισχυρός μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, και το γεγονός πως ο Σι Τζινπίνγκ φαίνεται πως στηρίζει παρασκηνιακά τον Πούτιν αυξάνει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Καλείται αυτή την περίοδο να διαχειριστεί και μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, την οποία θέλει να καταστήσει πρώτη δύναμη γεωπολιτικά.

Ο Σι είναι ένας ιδιαίτερος και πολύ ευέλικτος Δίδυμος. Ο Ηλιος του βρίσκεται σε ευνοϊκή όψη και με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Είναι πολιτικός ηγέτης που βαδίζει αργά και σταθερά, κι έτσι πραγματοποιεί τα σχέδιά του. Τρεις πλανήτες στον Καρκίνο δείχνουν ότι είναι αφοσιωμένος στον λαό του, ενώ προχωρά με προσεγμένες «σκακιστικές» κινήσεις προκειμένου να επιτύχει τα αποτελέσματα που θέλει.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Δυσαρμονία Αρη – Ουρανού

Ο Εμανουέλ Μακρόν διανύει μια χρονιά με πάρα πολλές εντάσεις και συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Μετά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την αύξηση των ορίων ηλικίας, γεγονός που οδήγησε σε πολυήμερες συγκρούσεις και απεργίες στη Γαλλία, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται στο ναδίρ. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η δύναμη των κομμάτων της Ακροδεξιάς, κάτι που συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

patera240932

Αυτή τη στιγμή ο Μακρόν έχει να διαχειριστεί και τις εξελίξεις με το πραξικόπημα στον Νίγηρα, όπου η Γαλλία έχει σημαντικά οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα, με πολλές γαλλικές εταιρίες και πολίτες της να δραστηριοποιούνται εκεί. Ο ίδιος δηλώνει πως θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Γαλλίας στον Νίγηρα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για ακόμα μία πολεμική σύγκρουση.

Αστρολογικά ο Μακρόν έχει πολλούς πλανήτες στον Τοξότη. Ο Ηλιος, η εμφανής προσωπικότητά του, αλλά και ο Ερμής (επικοινωνία) είναι στο μεταίχμιο μεταξύ Τοξότη και Αιγόκερω, σε αντίθεση με τον Δία (υπερβολές). Την περίοδο αυτή φαίνεται πως ίσως κάνει κάποιες λαθεμένες εκτιμήσεις. Η δυσαρμονία Αρη – Ουρανού δείχνει μια μαχητική προσωπικότητα. Ακολουθεί μια διετία κατά την οποία θα έρθουν στην επιφάνεια κάποιες λανθασμένες επιλογές του.

ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ

Παγίδες και «ξέφωτα»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες στο τιμόνι της χώρας. Η δημοτικότητά της πέφτει, καθώς από τη μία προσπαθεί να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, περιορίζοντας για παράδειγμα πολλά από τα προνοιακά επιδόματα που λάμβαναν πολλοί άνεργοι, ενώ από την άλλη δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τις υποδείξεις των αγορών, επιβάλλοντας έκτακτο φόρο στις τράπεζες και κάνοντας διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των «κόκκινων» δανείων, γεγονός που δεν συμβαδίζει με την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτήν την περίοδο προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με την εγκληματικότητα και κυρίως με την παραβατικότητα των νέων στην Ιταλία, ενώ και αυτή θα παραστεί στη Σύνοδο του G20, όπου θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους παγκόσμιους ηγέτες.litsa patera120931

Η Μελόνι έχει ένα ιδιαίτερα δυναμικό ωροσκόπιο, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα τη βοηθήσει. Είναι Αιγόκερως με ευνοϊκή όψη με τον Δία. Ομως η δυσαρμονία του Πλούτωνα με τον Αρη είναι μια άκρως επικίνδυνη όψη, η οποία μπορεί να την οδηγήσει σε ακρότητες. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η δυσαρμονία του Κρόνου (στον Λέοντα) με τον Ουρανό (στον Σκορπιό). Προς το παρόν έχει πέσει σε παγίδες, οι οποίες είναι επικίνδυνες. Ο Μάιος του 2024 θα μπορούσε να είναι ένα «ξέφωτο» γι’ αυτήν.

ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Eμμονικός Αιγόκερος

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι ακόμα ένας πολιτικός σε άμεση σύγκρουση με τη Δύση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ισχυρές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν να μην προχωρήσει σε συνεργασία με τον Πούτιν, με σκοπό να χορηγήσει στη Ρωσία οπλικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

patera240933

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να ταξιδέψει στο Βλαδιβοστόκ (ανατολική Ρωσία) με τεθωρακισμένο τρένο εντός του Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ανησυχία της Δύσης είναι πολύ μεγάλη, καθώς ενδεχόμενη στήριξη του Κιμ στη Ρωσία θα αυξήσει κατακόρυφα τους κινδύνους για μια πιο επικίνδυνη και γενικευμένη σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι Αιγόκερως, με Ερμή στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Εμμένει στα σχέδιά του, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πορεία της πατρίδας του. Η σύνοδος Αρη – Πλούτωνα στο ζώδιο του Σκορπιού είναι μια άκρως επικίνδυνη όψη, η οποία δείχνει την υπόγεια μαχητικότητά του. Προσοχή θα πρέπει να δείξει τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς και στα μέσα Ιουνίου 2024. Ας ευχηθούμε να μην τον οδηγήσουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις ο Ποσειδώνας και ο Δίας στον Τοξότη.

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο κρίσιμος Φεβρουάριος

Ο Ζελένσκι είναι η πολιτική προσωπικότητα που από τον Φεβρουάριο του 2022 βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Ο πρώην ηθοποιός και νυν πρόεδρος της Ουκρανίας, παρότι αρχικά αμφισβητήθηκε ως προς την ικανότητά του να ηγηθεί μιας χώρας που δέχεται εισβολή από μια δύναμη όπως η Ρωσία, απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη αυτή αποστολή.

patera240931

Η επικοινωνιακή του δεινότητα τον έχει βοηθήσει να έχει την αμέριστη υποστήριξη της Δύσης. Οπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, ο επερχόμενος θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για τους Ουκρανούς, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, ενώ τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε πολλές αλλαγές στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, καθώς βγήκαν στο φως πολλά σκάνδαλα διαφθοράς. Ο Ζελένσκι ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και ο Ηλιος του είναι σε αντίθεση με τον «πολεμιστή» Αρη, ο οποίος βρίσκεται στον Λέοντα.

Παρά το γεγονός ότι τον γνωρίσαμε ως ηθοποιό, η όψη αυτή τον κάνει ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο, με επιθετική διάθεση. Είναι πολύ πιθανόν να εκφραστεί αυτή η επιθετικότητα από τα μέσα Φεβρουαρίου 2024 αλλά και τον Ιούνιο του 2024. Φαίνεται πως θα διατρέξει ιδιαίτερο κίνδυνο.

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...