Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας τόλμησε μια επιχειρηματική κίνηση τα έκανε μαντάρα

Γιατί το Spotify απέλυσε Μέγκαν και Χάρι

Η βρετανική βασιλική οικογένεια μπορεί να αποκαλεί ανεπίσημα τον εαυτό της «Η εταιρία», ωστόσο όταν κορυφαία μέλη της «την είδαν» επιχειρηματίες και άνοιξαν τις δικές τους εταιρίες, πολύ συχνά τα έκαναν μαντάρα και τις είδαν να πτωχεύουν.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Από τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και τον πιο αγαπημένο εγγονό της, μέχρι τον σημερινό βασιλιά Κάρολο και τον «άσωτο υιό του», βρετανική εφημερίδα παρουσίασε τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αποτυχίες των σύγχρονων Βρετανών «γαλαζοαίματων».

Αφορμή για το δημοσίευμα της «Daily Mail» ήταν η ανακοίνωση του γιου της πριγκίπισσας Αννας, Πίτερ Φίλιπς, ότι σχεδιάζει να ανοίξει στο παλάτι του Κένσινγκτον το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Βρετανίας. Ωστόσο, το προηγούμενο επιχειρηματικό εγχείρημα του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, που δήλωνε ότι είναι ο αγαπημένος της, δεν πήγε όπως το είχε σχεδιάσει.

vas oikogeneia300932

Το 2001 ίδρυσε την εταιρία ψυχαγωγίας Tailor Made Hospitality Limited, όμως δύο χρόνια αργότερα την είχε «βάλει μέσα» 160.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά. Αμέσως μετά ο Φίλιπς στράφηκε στον χώρο της διαφήμισης και το 2005 ανέλαβε να βρει σπόνσορες για την ομάδα της Williams στη Formula 1. Και αυτό το εγχείρημα απέτυχε, καθώς η Williams ανακάλυψε ότι ο Φίλιπς χρέωνε τεράστια ποσά για να φιλοξενεί διασήμους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Εντουαρντ, πόνταρε στην τηλεόραση όταν το 1993 άνοιξε τη δική του εταιρία παραγωγής Ardent Productions, βάζοντας 235.000 ευρώ από την τσέπη του και άλλα 800.000 ευρώ από τις τσέπες επενδυτών. Ο πρίγκιπας δήλωνε ότι μέχρι το 2000 η εταιρία του θα γινόταν μία από τις 12 κορυφαίες στον κόσμο, όμως την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της δεν έκλεισε ούτε ένα συμβόλαιο. Το 1995 ήρθε η μεγάλη επιτυχία, όταν το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 πλήρωσε 2.300.000 ευρώ την Ardent Productions για να γυρίσει μια πολιτική σαπουνόπερα με τίτλο «Annie’s Bar». Σύντομα, όμως, το κανάλι ακύρωσε τη σειρά, καθώς η τηλεθέαση δεν πλησίασε καν τους 1.000.000 τηλεθεατές. Ο πρίγκιπας Εντουαρντ εγκατέλειψε την εταιρία το 2001, η οποία φαλίρισε το 2009.

vas oikogeneia30093

Από την κακοδαιμονία που κυνηγάει τους «γαλαζοαίματους» της Βρετανίας στις επιχειρήσεις δεν ξέφυγε ούτε ο τωρινός βασιλιάς Κάρολος. Το 2013, όταν ακόμη ήταν πρίγκιπας διάδοχος στον θρόνο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος αναγκάστηκε να κλείσει το οπωροπωλείο του που πουλούσε βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Το είχε ανοίξει οκτώ χρόνια νωρίτερα στο Τέτμπουρι, κοντά στην κατοικία του Χάιγκροουβ Χάουζ στο Γκλόστερ. Ολα τα προϊόντα προέρχονταν από τη δική του φάρμα βιολογικών προϊόντων Duchy Home Farm στο Χάιγκροουβ, ωστόσο η επιχείρηση έπεσε έξω κυρίως λόγω της μείωσης της ζήτησης και της ταυτόχρονης αύξησης του κόστους παραγωγής.

vas oikogeneia300934

Σειρά παίρνει ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Χάρι, ο οποίος πίστεψε ότι αν απαρνηθεί την οικογένειά του και τα καθήκοντα που επέβαλλε ο ρόλος του σε αυτή θα γινόταν βαθύπλουτος παραγωγός στις ΗΠΑ. Η αρχή που έκανε ως αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ ήταν πολλά υποσχόμενη, καθώς έκλεισε συμβόλαιο 20.000.000 ευρώ. Τα χρήματα τα προσέφερε το Spotify με τον όρο ότι το ζευγάρι θα έκανε podcast με πολλά επεισόδια. Φέτος τον Ιούνιο το Spotify ουσιαστικά τους απέλυσε, ακυρώνοντας το συμβόλαιο έπειτα από μόλις έναν κύκλο του podcast «Archetypes».

vas oikogeneia300931

Τα αμερικανικά μέσα απέδωσαν την απόλυση στην τεμπελιά του Χάρι και της Μέγκαν, γράφοντας διακριτικά ότι το ζευγάρι «απέτυχε να πιάσει την απαιτούμενη παραγωγικότητα». Προ ημερών η σειρά ντοκιμαντέρ του Χάρι «Heart of Invictus» απέτυχε να μπει στο τοπ 10 του Netflix, ενώ πέρυσι η Μέγκαν έμαθε ότι η σειρά κινουμένων σχεδίων «Pearl», που υπέγραφε, είδε την πόρτα της εξόδου του Netflix.

vas oikogeneia300933

Τέλος, η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον, η οποία παρόλο που έχει χωρίσει από τον διαβόητο πρίγκιπα Αντριου εδώ και χρόνια συνεχίζει να ζει μαζί του στο ίδιο παλάτι, είδε να πτωχεύουν δύο εταιρίες της. Το 2020 φαλίρισε η εταιρία Gate Ventures που αναλάμβανε παραγωγές στα τηλεοπτικά δίκτυα και η δούκισσα βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγή περίπου 22.000.000 ευρώ και καταγγελίες ότι «έφαγε» λεφτά της εταιρίας παίρνοντας «δανεικά και αγύριστα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Εντεκα χρόνια νωρίτερα είχε πτωχεύσει η εταιρία Hartmoor LLC που η δούκισσα είχε στήσει στις ΗΠΑ το 2006, αφήνοντάς της προσωπικό χρέος που ξεπερνούσε τα 720.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...