Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Τα «αγκάθια» με την αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου

Η «Εspresso» δημοσιεύει την υπεύθυνη δήλωση της σταρ προς γραφείο τελετών της Παιανίας αναφορικά με την αποτέφρωσή της

Σε άγριο θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία αποτέφρωσης της Μαίρης Χρονοπούλου, με το αποκλειστικό ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso» να ξεκαθαρίζει χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας την επιθυμία της ηθοποιού για το τελευταίο της ταξίδι.

Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

vlcsnap 2023 04 12 14h03m37s150

Ένα ντοκουμέντο που δεν είναι άλλο από την επικυρωμένη από τις Αρχές υπεύθυνη δήλωσή της με την υπογραφή της και τα πλήρη στοιχεία της και την οποία η σπουδαία κυρία του κινηματογράφου είχε παραδώσει σε γραφείο τελετών της Παιανίας προκειμένου να μεριμνήσει για την καύση της στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όταν θα ερχόταν εκείνη η μαύρη για τους θαυμαστές της και τον κόσμο του κινηματογράφου ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Μαίρη Χρονοπούλου: Η αδημοσίευτη συνέντευξή της τρεις ημέρες πριν το ατύχημα

mairi

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», σωρεία σοβαρών προβλημάτων δυσχεραίνουν την υλοποίηση της επιθυμίας της. Η Μαίρη Χρονοπούλου, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει πλησιέστερους συγγενείς οι οποίοι δικαιούνται να παραλάβουν τη σορό της κι έτσι, στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί η σορός να παραδοθεί στο γραφείο τελετών. Οταν προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις, αρμόδια είναι μόνο η Εισαγγελία, η οποία πρέπει να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία εστιασμένη σε δύο παραμέτρους: Πρώτον, πρέπει να εκδοθεί η εισαγγελική παραγγελία για τη νεκροτομή-νεκροψία της σορού, και, δεύτερον, να επιτραπεί η παραλαβή της από το γραφείο τελετών.

Διαβάστε επίσης: Το αντίο του Λάκη Κομνηνού στη Μαίρη Χρονοπούλου

mairi xronopoulou 2Σ’ αυτή την περίπτωση παρακάμπτεται η διαδικασία κατά την οποία υποχρεούνται οι εγγύτεροι συγγενείς να αναζητήσουν έκδοση άδειας ταφής από το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας. Εκτός όλων των άλλων, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η «Espresso», η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της μεγάλης σταρ είναι επιβεβλημένη επειδή τα αίτια του θανάτου αποδίδονται σε ατύχημα και σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από τον νόμο η προαναφερόμενη διαδικασία.

xronopo 1

Η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου θα μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νεκροτομείο, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, ώστε να εκτελεστεί γρηγορότερα η διαδικασία νεκροτομής και να μην υπάρχει χρόνος αναμονής. Στη συνέχεια θα παραληφθεί η σορός της από το γραφείο τελετών της Παιανίας, στο οποίο η Μαίρη Χρονοπούλου έχει αφήσει υπεύθυνη δήλωση ανάθεσης της διαδικασίας αποτέφρωσής της, και αφού προηγηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να την αποχαιρετήσουν οι φίλοι της όπως η ίδια επιθυμούσε, θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, η τέφρα της θα τοποθετηθεί σε μνημείο που ζήτησε να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του σπιτιού στην Παιανία, όπου διέμενε ως την τελευταία στιγμή της ζωής της.

xronopoulou mpimpilas5789

Στο κτήμα, λοιπόν, των 9 στρεμμάτων θα φτιαχτεί το μνημείο της με την επιγραφή: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά». Και μια και αναφερθήκαμε στο σπίτι της, πρέπει να τονίσουμε πως η διαδικασία σφραγίσματος του σπιτιού της Μαίρης Χρονοπούλου κρίνεται υποχρεωτική κατά τον νόμο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες των τελετουργικών αποχαιρετισμού της. Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο θα σφραγίσει την οικία της προκειμένου να ακολουθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τη διάθεση των κινητών αντικείμενων της Μαίρης, αφού η ίδια έχει παραχωρήσει μόνο το σπίτι της και το οικόπεδο 9 στρεμμάτων -πριν από το θάνατό της- στο Χαμόγελο του Παιδιού!

Διαβάστε επίσης: Η Espresso στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου – Καρέ-καρέ η πτώση της μεγάλης σταρ 

mairi xronopoulou 7

Μέσα σε όλα αυτά, ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση εάν θα αποδοθούν τιμές από το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εσωτερικών, από τα οποία εκδίδεται η απόφαση ταφής δημόσια δαπάνη, που αποτελεί τιμή και δεν υποδηλώνει -σε καμία περίπτωση- οικονομική δυσχέρεια της αείμνηστης ηθοποιού, που άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εντατική του Ευαγγελισμού, ευρισκόμενη σε κώμα μετά την πτώση της μέσα στο σπίτι της.

xronopoulou mpimpilas5802
Ιδιαίτερη σημασία έχει να θυμίσουμε και τα λόγια της Μαίρης Χρονοπούλου στην «Espresso»: «Την ημέρα που θα πεθάνω θα πέσει όλη η Ελλάδα κάτω. Γι’ αυτό τα πάντα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και με σοβαρότητα. Εχω αναθέσει σε φίλους μου όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.» Ωστόσο -όπως προκύπτει- δεν υπάρχει καμία επίσημη ανάθεση, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να συγκεντρωθούν στενοί της φίλοι, οι οποίοι με αγάπη και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσπάθησαν να συντονίσουν όλες τις διαδικασίες αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου. Ανάμεσά τους ήταν ο προηγούμενος σύντροφός της και έως τώρα αρραβωνιαστικός της, Νίκος Σταγόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Σέκερης, η οικιακή της βοηθός Νίνο, ο φίλος της και ηθοποιός Νίκος Χούντας, η στενή και επιστήθια φίλη της Ζωή, ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης κ.ά.

mairi xronopoulou 8

Σύμφωνα με το στενό φιλικό της περιβάλλον, η Μαίρη Χρονοπούλου δεν επιθυμούσε τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Το πιο πιθανό είναι να ακολουθηθεί η επιθυμία της να παραμείνει στο σπίτι όπου διέμενε κι εκεί να την αποχαιρετήσουν οι στενοί της φίλοι. Ετσι, η τελετή για τον αποχαιρετισμό της Μαίρης στο μεγάλο της ταξίδι δεν θα θυμίζει κηδεία αλλά γιορτή. Ηθελε τραγούδια, ευθυμία, αρώματα και χαρές.

Διαβάστε επίσης: Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου αποθεωνόταν ως «Μάνα είναι μόνο μία»

mairi xronopoulou 1
Το φόρεμα που θα φορέσει η Μαίρη μέσα στο λευκό φέρετρό της, το οποίο είναι παραλληλόγραμμο με έναν σκαλιστό άγγελο στο καπάκι, είναι εκείνο που φόρεσε κατά την εμφάνισή της έπειτα από 20 χρόνια αναπηρίας, καθηλωμένη στο κρεβάτι, στη μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη. Βρισκόταν στο ατελιέ του οίκου Νίκος – Τάκης, σχεδιασμένο από τον φίλο της Χάρη Τσιάρα, ο οποίος την περίμενε για να το παραλάβει.


«Δυστυχώς της το παραδίδω στην πιο δυσάρεστη στιγμή της έως σήμερα ζωής της. Εξάλλου, για αυτή τη στιγμή μού ζήτησε να της το προετοιμάσω μετά την εμφάνισή της στην πρώτη συναυλία που το φόρεσε» δηλώνει εμφανώς συγκινημένος ο Χάρης Τσιάρας.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...