Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκλειστικό: Την Παρασκευή το τελευταίο «πάρτι» της Μαίρης Χρονοπούλου με κρασιά και γαρίδες

Την Παρασκευή η σορός της μεγάλης σταρ θα μεταφερθεί για τελευταία φορά στο σπίτι της στην Παιανία

Σε ένα κάτασπρο φέρετρο, με ανάγλυφο λευκό άγγελο στο καπάκι του, στο υπέροχο σπίτι της που λάτρεψε και γλέντησε στα μεγαλύτερα πάρτι της ζωής της, θα μπει η Μαίρη Χρονοπούλου, αυτή την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Εκεί θα γίνει το τελευταίο πάρτι της ζωής της, αφού περισσότεροι από 200 φίλοι της αλλά και θαυμαστές της λαμπερής πρωταγωνίστριας θα την αποχαιρετήσουν στο τελευταίο της ταξίδι. Στον υπέροχο κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, θα τοποθετηθεί κέτερινγκ, ενώ σερβιτόροι θα προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα. Παντού θα ακούγεται μουσική και με τον τρόπο αυτόν θα αποχαιρετήσουν την ασυμβίβαστη Μαίρη οι αγαπημένοι της φίλοι.

Συνεννόηση

Το πάρτι συντονίζει ο στενός της φίλος Ανδρέας Ανδριανόπουλος, κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα των επιστήθιων φίλων της, και δεν θα έχει καμία σχέση με κηδεία, πάρα με μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή, όπως ήθελε η λεβέντισσα Μαίρη Χρονοπούλου. Το φέρετρο της Μαίρης θα τοποθετηθεί -για αποχαιρετισμό- στο σαλόνι του σπιτιού της και θα είναι ανοιχτό, ώστε να εναποθέσουν ένα λουλούδι οι φίλοι και οι θαυμαστές της.

mairi xronopoulou 8

Η Μαίρη Χρονοπούλου θα είναι ντυμένη με ένα αστραφτερό φόρεμα από παγιέτες, σε χρώμα μπλε της νύχτας, που σχεδίασε για αυτήν ο σχεδιαστής Χάρης Τσιάρας από τον οίκο «Νίκος – Τάκης», και θα φοράει τα κοσμήματα που αγάπησε. Το μακιγιάζ της θα το επιμεληθεί ο στενός φίλος και συνεργάτης της Αχιλλέας Χαρίτος, που ποτέ δεν αποχωριζόταν η σταρ του σινεμά!

Ολη η τελετή θα είναι άψογα διοργανωμένη από γραφείο τελετών της Παιανίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι παλιός και αγαπημένος φίλος της ηθοποιού, παρέχοντας την απόλυτη ασφάλεια που απαιτείται, αφού η σορός της Μαίρης θα εκτεθεί σε μεγάλο πλήθος κόσμου.

Σήμερα στις 7 το πρωί το γραφείο τελετών αναμενόταν να παραλάβει από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός τη σορό της Χρονοπούλου, προκειμένου να τη μεταφέρει -όπως πρώτη η «Εspresso» αποκάλυψε με το ρεπορτάζ της στο χθεσινό πρωτοσέλιδο στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Αθηνών. Εκεί θα ακολουθήσει η νεκροψία-νεκροτομή και θα εκδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο θα παραδοθεί στο γραφείο τελετών.

Το πόρισμα θεωρείται απαραίτητο, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, για να κατατεθούν στο Ληξιαρχείο Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν το πιστοποιητικό θανάτου και η άδεια αποτέφρωσης. Ολα τα έγγραφα τα οποία είναι απαραίτητα για την αποτέφρωση προϋποθέτουν την υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία ζητά την αποτέφρωσή της και υπογράφτηκε το 2019.

Mε αυτό το φόρεμα θα «συναντήσει» για τελευταία φορά τους φίλους της

Τελευταίος αποχαιρετισμός

Αμέσως μετά, η σορός της Μαίρης θα οδηγηθεί στα ψυγεία του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών και θα παραμείνει εκεί έως την Παρασκευή το πρωί, όπου θα προετοιμαστεί (με μακιγιάζ και θα ντυθεί με τα ρούχα που επέλεξε για το μεγάλο της ταξίδι), και στη συνέχεια θα οδηγηθεί με ολόλευκη νεκροφόρα στο σπίτι της στην Παιανία και θα εκτεθεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στους φίλους και τους ανθρώπους που τη λάτρεψαν, έως τις 2 το μεσημέρι.

xronopoulou 6

Στις 15.30 θα πρέπει η σορός να βρίσκεται στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπου θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα -με εικόνα και ήχο- στη ζωή της. Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα τη δουν οι φίλοι και οι παριστάμενοι. Εκεί θα διαβαστούν οι ευχές που ζήτησε η Μαίρη Χρονοπούλου, αφού δεν θέλησε να ακολουθήσει το εθιμοτυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρότι ήταν χριστιανή ορθόδοξη.

Πάντα ασυμβίβαστη προσωπικότητα, δήλωνε -και τελικά θα το εφαρμόσει- ότι δεν ήθελε να ακούσει ψαλμωδίες πένθιμες. Και αυτό θα γίνει. Στις 4.20 η Μαίρη Χρονοπούλου θα οδηγηθεί στο κρεματόριο και στον καυστήρα, όπου θα αποτεφρωθεί για τρεις συνεχόμενες ώρες. Υστερα από λίγο θα είναι έτοιμη και η τέφρα της λαμπερής πρωταγωνίστριας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στον χώρο του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας έως το 40ήμερο μνημόσυνο. Κατόπιν θα αποτεθεί στο μνημείο που θα χτιστεί, σε συγκεκριμένο σημείο του κήπου του σπιτιού της. Πάνω στο μνημείο αυτό θα αναγράφεται η φράση που η ηθοποιός επιθυμούσε: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Αμφιβολίες

Ολα όσα σας αποκαλύπτει η «Espresso» με το ρεπορτάζ είναι αυτά τα οποία θα ακολουθήσουν, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν εκπλήξεις στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σε αυτή την περίπτωση, οι εξελίξεις θα είναι διαφορετικές.

XRONOPOULOU MAIRI 1

Συγκεκριμένα, εάν προκύψει οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς τα αίτια θανάτου της, τότε δεν μπορεί να επιτραπεί η αποτέφρωση της Μαίρης και θα πρέπει να ακολουθήσει κανονική ταφή, ώστε να γίνει εκταφή εάν ζητηθεί. Ωστόσο, ενώ τα γεγονότα τρέχουν και η εφημερίδα σάς παρουσιάζει με έγκυρο ρεπορτάζ το μεγάλο πάρτι της Μαίρης Χρονοπούλου, υπάρχει πιθανότητα -εξαιτίας της μεγάλης πίεσης από τους χιλιάδες θαυμαστές της ηθοποιού- η σορός της να εκτεθεί σε δημόσιο χαιρετισμό, είτε στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Μητροπόλεως Αθηνών είτε Α’ Νεκροταφείο. Και εκεί θα ακολουθηθούν ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες με αυτές που αναφέραμε παραπάνω, εκτός από τη διοργάνωση του μεγάλου πάρτι, το οποίο θα διοργανωθεί σε άλλη μορφή.

Μέσα στο φέρετρο της Μαίρης Χρονοπούλου δεν θα υπάρχουν άνθη, ούτε υπερβολικοί στολισμοί. Η Μαίρη ζήτησε ως τελευταία της επιθυμία να φορά άρωμα. Τίποτα στη ζωή της δεν είχε αξία, αν δεν περιτριγυριζόταν από κεριά και αρώματα. Και αυτά θα πάρει μαζί της στην τελευταία της κατοικία και στο τελευταίο της πάρτι.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...