Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Όλα έτοιμα για το τελευταίο «πάρτι» της Μαίρης Χρονοπούλου

Σήμερα στις 11.30 το πρωί η σορός της σταρ θα είναι στο σπίτι της για να την αποχαιρετήσουν οι φίλοι της

Τα πάντα είναι έτοιμα. Οι μεγάλες ροτόντες έχουν τοποθετηθεί για το τελευταίο «πάρτι» της Χρονοπούλου, με τη γιορτή του αποχαιρετισμού να έχει οργανωθεί με απόλυτη διακριτικότητα και σοβαρότητα, έτσι όπως θα ήθελε η ίδια η μεγάλη σταρ του σινεμά! Να ξετυλιχτούν μπροστά της οι γλυκιές αναμνήσεις με φίλους και όλους όσοι τη αγάπησαν!

  • Aπό τον Γιάννη Αρμουτίδη

Oι ροτόντες είναι τοποθετημένες στην πίσω πλευρά του σπιτιού και μπροστά στην πισίνα, ενώ ελάχιστες από αυτές θα διατεθούν για να καθίσουν κάποιοι από τους αγαπημένους της φίλους. Σερβιτόροι θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο εδέσματα, γλυκίσματα και άφθονο κρασί.

XRONOPOULOU MAIRI 1Η Μαίρη Χρονοπούλου υπήρξε γυναίκα του γλεντιού και του κεφιού. Κι έτσι θα φύγει σήμερα από αυτόν τον μάταιο κόσμο. Διακριτική μουσική με τα τραγούδια της θα ακούγεται σε όλο τον προαύλιο χώρο, αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού. Επάνω στο μεγάλο τετράγωνο τραπέζι του σαλονιού, μπροστά στο τζάκι, θα τοποθετηθεί το ολόλευκο φέρετρό της.

Η «Espresso» κράτησε ως αποκάλυψη της τελευταίας στιγμής το γεγονός ότι το φέρετρο, εκτός από τον ανάγλυφο άγγελο, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω στο καπάκι του, θα έχει κι έναν σταυρό.

Η Μαίρη είναι χριστιανή ορθόδοξη και ζήτησε να υπάρχει σταυρός στο φέρετρό της! Παρότι δεν θα ακολουθηθεί το τελετουργικό μιας χριστιανικής κηδείας, θα διαβαστούν ειδικές ευχές που ίδια έχει επιλέξει. Η «Espresso» διευκρινίζει σε αυτό το σημείο ότι η κηδεία δεν είναι πολιτική.

Το ολόλευκο φέρετρο που θα «υποδεχθεί» τη σόρο της σταρ του ελληνικού κινηματογράφου

Eιδική άδεια

Εχει απόχρωση πολιτικής κηδείας, αλλά αυτό δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν άθρησκη.

Η λαμπερή πρωταγωνίστρια διέθετε βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία, με δικό της πνευματικό, με εξομολόγηση, αλλά, ασυμβίβαστη όπως πάντα ήταν, θέλησε να φύγει με προσευχές που αγάπησε και αγκάλιαζαν την ψυχή της. Και αυτές θα διαβαστούν υπό τη μορφή τρισάγιου, αφού χρειάστηκε να δοθεί ειδική άδεια από τη μητρόπολη στην οποία υπάγεται η ενορία της Μαίρης Χρονοπούλου στην Παιανία.

Ο αδερφός του Θάνου Πουλάκη (του γραφείου τελετών που έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά), ο οποίος είναι ιερέας και στενός φίλος της Μαίρης εδώ και πολλά χρόνια, είναι εκείνος που έλαβε σαφείς οδηγίες για τις προσευχές, τις ψαλμωδίες και τους ύμνους που θα διαβάσει στη Μαίρη στο τελευταίο της ταξίδι. Το σπίτι της Μαίρης είναι ήδη φτιαγμένο για γιορτή και όχι για κηδεία.

xronopoulou komninos8220

Τα πάντα είναι στη θέση τους: κεριά αναμμένα παντού και αρώματα. Για πρώτη φορά η Μαίρη δεν θα μπει στο σπίτι της όρθια, ως λεβέντισσα και κυρία του γλεντιού, αλλά ξαπλωμένη, με μια υπέροχη τουαλέτα που η ίδια διάλεξε. Στις 11.30 το πρωί θα φτάσει στο σπίτι της μέσα σε μία πολυτελή ολόλευκη λιμουζίνα νεκροφόρα. Την ώρα εκείνη θα ακουστεί ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια. Το ίδιο θα συμβεί και την ώρα που θα φεύγει από το σπίτι της.

Το φόρεμα του οίκου Νίκος-Τάκης όπως έχει τοποθετηθεί στο φέρετρο της Χρονοπούλου

Ζωντανές συνδέσεις

Ολοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ελλάδας θα παρακολουθούν ζωντανά όλες τις διαδικασίες αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου, τόσο κατά την είσοδό της στο σπίτι της όσο και κατά την αναχώρησή της από αυτό για το αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας στη 1.30 το μεσημέρι.

Εκεί θα βρίσκεται και η Ευανθία Ρεμπούτσικα για να παίξει με το βιολί της το ρέκβιεμ που έγραψε ειδικά για τη Χρονοπούλου, με την οποία διατηρούσε μια άρρηκτη και στενή σχέση αδελφικής φιλίας. «Ακόμα και με σπασμένο πόδι θα πήγαινα στη Μαίρη» μας δήλωσε βαθιά συγκινημένη η Ρεμπούτσικα.

xronopoulou 2

Ωστόσο στο θέμα του φορέματος (που θα φορά η σταρ του σινεμά στο μεγάλο της ταξίδι), το οποίο επίσης πρώτο αποκάλυψε η «Espresso», ανέκυψε το εξής ζήτημα: Αν η λαμπερή ηθοποιός θα φορέσει το φόρεμα που διάλεξε και σχεδίασε για εκείνην για το τελευταίο της ταξίδι ο σχεδιαστής Χάρης Τσιάρας του οίκου Νίκος-Τάκης ή ένα φόρεμα που επιλέχτηκε από τους φίλους της, του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια.

H δημιουργία του Βασίλη Ζούλια με φλοράν ντεσέν και δυνατά πολύχρωμα λουλούδια που έχει τοποθετηθεί στο φέρετρο

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η Μαίρη Χρονοπούλου παραλήφθηκε από το γραφείο τελετών της Παιανίας έπειτα από νεκροτομή. Ετσι η τομή που υπάρχει στο σώμα της θα πρέπει να μπορεί να «υποστηριχτεί» από το φόρεμα που θα φορέσει.

Ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση η «Espresso» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και, παρότι φαντάζει σκληρό, παρουσιάζει τη Μαίρη Χρονοπούλου στο φέρετρο όπου θα τοποθετηθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους θαυμαστές της στην Ελλάδα και σε όλη την οικουμένη, που δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά της, να έχουν μία ανάμνηση του τελευταίου ταξιδιού της.

xronopoulou 6

Yves Saint Laurent

Ειδική παραγγελία που δόθηκε στο γραφείο τελετών είναι η Μαίρη να «φοράει» ένα ολόκληρο μπουκάλι από το αγαπημένο της άρωμα Opium του Yves Saint Laurent και τα αγαπημένα της κοσμήματα.

Τις τελευταίες πινελιές αυτής της διευθέτησης ορίστηκε να αναλάβει ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και λατρεμένος της φίλος Χάρης Παπαδόπουλος. Είναι αυτός που θα δει τη Μαίρη Χρονοπούλου πριν τοποθετηθεί στο φέρετρο, αποφασίζοντας τελικά το ρούχο με το οποίο θα εμφανιστεί για την τελευταία δημόσια εμφάνισή της.

Σε αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Παρότι το παρασκήνιο για την προετοιμασία της τελετής της κηδείας της Μαίρης Χρονοπούλου παραμένει το πρώτο θέμα που ενδιαφέρει το κοινό, οι σκιές οι οποίες αιωρούνται στα θέματα που αφορούν τη διαλεύκανση του μυστηρίου για την πτώση της Μαίρης Χρονοπούλου και το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι της, που τελικά την οδήγησε στον θάνατο, δεν έχουν φύγει.

Εν αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης προβλέπεται να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία βάσει της οποίας το αστυνομικό τμήμα θα αποστείλει έγγραφα στην Εισαγγελία και η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν τελικά θα πρέπει να εκδώσει απόφαση προκειμένου να ακολουθήσει η κατάθεση μαρτύρων, βάσει των οποίων φιλοδοξούν να ξεδιαλύνουν, με όσα γνωρίζουν, το μυστήριο της πτώσης της λαμπερής ηθοποιού.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...