Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μαίρη Χρονοπούλου: Η χειρόγραφη διαθήκη, η κρύπτη και οι… ποντικοί

Aποκαλύψεις της «Espresso» για το θρίλερ της κινητής και όχι μόνο περιουσίας της

Νέα επεισόδια στην πολύκροτη υπόθεση με την κινητή και όχι μόνο περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου, μια και σήμερα Δευτέρα ανοίγεται η διαθήκη (και στη συνέχεια αναμένεται η δημοσίευση του περιεχομένου της) της Μαίρης Χρονοπούλου.

Εκτός εάν οι διαδικασίες δημοσίευσης της διαθήκης στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου είναι ταχύτατες και δημοσιευτεί σήμερα το περιεχόμενο της. Αξίζει να αναφερθεί ότι τη συγκεκριμένη διαθήκη είχε συντάξει η θανούσα στη συμβολαιογράφο Γκίκα Μαντζαράκη, η οποία πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί και το αρχείο της έχει μεταβιβαστεί στην ενεργή συμβολαιογράφο Κορωπίου Αγγελική Αχειμάστου.

Μία από τις κρεβατοκάμαρες του σπιτιού

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι εάν η διαθήκη ήταν μυστική ή δημόσια. Αν ήταν δημόσια, πού ήταν εξαφανισμένοι τόσο καιρό οι τρεις μάρτυρες, οι οποίοι γνωρίζουν επιπλέον και το περιεχόμενο της διαθήκης, αφού υπογράφεται ενώπιόν τους; Κι αν ήταν μυστική, γιατί δεν αποκάλυψαν ως τώρα ότι υπάρχει τέτοια διαθήκη;

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, μια ξεχασμένη διαθήκη-φάντασμα έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά σχετικά με όσα ακούγονται, συζητιούνται αλλά και διερευνώνται αναφορικά με το αν η αείμνηστη ηθοποιός είχε προβλέψει για την τύχη της περιουσίας της, αφού δεν θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο η Χρονοπούλου να διαθέτει μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία (εκτός από την κινητή), επιπλέον αυτής που παραχώρησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Η ξεχασμένη διαθήκη είναι ακόμη ένα κομμάτι του παζλ γύρω από όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες και έρχεται να προστεθεί στα ερωτήματα που γεννιούνται με το άφαντο πλήρωμα του ασθενοφόρου που παρέλαβε και μετέφερε την τραυματισμένη Χρονοπούλου στο νοσοκομείο, τον πράσινο φάκελο με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του σπιτιού και της κινητής περιουσίας της, το θρίλερ της ανέγερσης του μνημείου που θα θυμίζει πάντα τη Μαίρη -στον χώρο των εννέα στρεμμάτων του απέραντου κτήματός της με την οικία της-, καθώς και το σοβαρά αδιευκρίνιστο ζήτημα για το εάν η οικία της Χρονοπούλου θα μετατραπεί σε μουσείο, όπως η ίδια επιθυμούσε, και όχι σε «ένα είδος μουσείου», όπως διατύπωσε ο πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και από όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Κορωπίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, όπου συζητήθηκε η αίτηση για καταμέτρηση των αντικειμένων στην οικία της ηθοποιού και τη σφράγισή της.

Η εξωτερική όψη του σπιτιού της Χρονοπούλου στην Παιανία

H υπόθεση μουσείο

Το θρίλερ άλλωστε με την υπόθεση του μουσείου (παρότι υπήρξε ρητή υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί) ίσως σχετίζεται και με το ότι δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής επίσημα έγγραφα κληροδότησης των αντικειμένων που εμπεριέχονται στο σπίτι της! Με αυτή την αποκάλυψη της «Espresso» υπάρχει το ενδεχόμενο η Μαίρη Χρονοπούλου να έχει προνοήσει και γι’ αυτή την περίπτωση. Να έχει δηλαδή αφήσει, νόμιμα τεκμηριωμένη, την επιθυμία της να διανεμηθεί η περιουσία της εκεί όπου η ίδια επιθυμούσε.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι διαθήκη, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα, θα αποκαλύψει την ημερομηνία σύνταξής της. Είναι όμως γνωστό τοις πάσι ότι κάθε μεταγενέστερη διαθήκη, με πιο σύγχρονη ημερομηνία, ακυρώνει την προηγούμενη. Οχι όμως στο σύνολό της, αλλά στις νέες εντολές της, εκτός εάν ρητώς αναφέρει ότι ανακαλεί το σύνολό της.

xronopoulou komninos8207

Επίσης, η «Espresso» σήμερα φέρνει πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το ερώτημα της μεταβίβασης των συγγενικών δικαιωμάτων που εισέπραττε η ηθοποιός από την προβολή των ταινιών αλλά και των τραγουδιών της. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι είναι αδύνατη η μεταβίβαση αυτών στον οργανισμό «Xαμόγελο του Παιδιού», διότι τα συγγενικά δικαιώματα δεν μεταβιβάζονται σε οργανισμό, παρά μόνο σε φυσικά πρόσωπα.

Η ίδια συνήθιζε να λέει στον στενό φιλικό κύκλο της πως δεν πρόκειται ποτέ να μεταβιβάσει τα δικαιώματά της σε «αρπαχτικά» που καιροφυλακτούσαν να αρπάξουν τα δικαιώματα από κυρίες του κινηματογράφου που φεύγουν από τη ζωή! Aρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ίσως να έχει η αναζήτηση μιας -ενδεχομένως- νεότερης διαθήκης, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι χειρόγραφη και φυλάσσεται σε ειδική κρύπτη που διέθετε η Χρονοπούλου στο σπίτι της. Αραγε, γνώριζαν την ύπαρξή της οι «ποντικοί» που εισέβαλαν στο σπίτι της στην Παιανία;

xronopoulou komninos8220

Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει διαθήκη -η σημερινή-, ισχυροποιείται το επιχείρημα ότι η θανούσα ίσως είχε προχωρήσει και σε μεταγενέστερη, η δημοσίευση της οποίας ενδεχομένως –σύμφωνα με ρεπορτάζ– δεν έχει προχωρήσει, επειδή πρέπει πρωτίστως να αποκαλυφθεί εάν θα τηρηθεί όλο το πλαίσιο υποσχέσεων που αφορούσε την υστεροφημία της ηθοποιού με τη μετατροπή της οικίας της σε μουσείο προκειμένου να παραμείνει ενεργό το έργο προσφοράς της στον άνθρωπο και στην κοινωνία, για το οποίο είχε πολλάκις βραβευτεί δημόσια από το «Χαμόγελο του Παιδιού»!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...