Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

Η δύσκολη εξίσωση στην κληρονομιά της Χρονοπούλου και οι «βόμβες» του Σταγόπουλου

Το απίστευτο αλαλούμ μετά τον θάνατο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου και η νομική σπαζοκεφαλιά για τη λύση του «προβλήματος»

Ενώ, όπως όλοι θα περίμεναν, η δημόσια προβολή της δημόσιας διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία κατατέθηκε το 2013 στη συμβολαιογράφο Κορωπίου και για την οποία πρώτη η «Espresso» προχώρησε σε αποκαλύψεις, θα ξεκαθάριζε το τοπίο, προκύπτει μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα.

Καταρχάς θα αναφερθούμε στους κληρονόμους που αναφέρει η δημόσια διαθήκη της Χρονοπούλου, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. Οπως πρώτη η «Espresso» έγραψε, η προηγούμενη οικονόμος και οικιακή βοηθός της, η Γεωργιανή Λαμάρα, κληρονομεί το εξ αδιαιρέτου ποσοστό, το οποίο κατείχε το 2013 η ηθοποιός από το πατρικό της σπίτι, αφού το υπόλοιπο ανήκε στη μητέρα της Αικατερίνη Χαϊμαντά (όπως ήταν το πατρικό της όνομα), η οποία απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2015, σε ηλικία 107 χρόνων.

Στη συνέχεια η διαθήκη αυτή ανακαλείται αυτόματα, αφού η Χρονοπούλου προχώρησε λίγα χρόνια αργότερα στην παραχώρηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας της στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το γιατί η ηθοποιός όταν ήταν εν ζωή ακύρωσε την πρώτη της επιθυμία, που καθιστούσε τη Λαμάρα κληρονόμο του εξ αδιαιρέτου ποσοστού της στο σπίτι της στα Πατήσια και μεταβίβασε όλη της την περιουσία στο Χαμόγελο του Παιδιού είναι κάτι που ήξερε η ίδια. Επιπλέον, βάσει της διαθήκης που έχει δημοσιευτεί, η Λαμάρα κληρονομούσε 50.000 ευρώ, από τα οποία έπρεπε να δώσει ένα σημαντικό ποσό (διαφορετικό στο καθένα) σε άλλα τρία αναφερόμενα πρόσωπα της διαθήκης, τα οποία όμως υπήρξαν και μάρτυρες στη σύνταξη της διαθήκης αυτής. Ενα εκ των τριών είναι ο Θωμάς Χούντας και τα άλλα δύο είναι κυρίες.

xronopoulou 1

Σύμφωνα λοιπόν με τη διαθήκη αυτή, ο φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου που κλήθηκε από την οικιακή βοηθό Νίνο το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2023 και τη βρήκε αναίσθητη στις μαρμάρινες πλάκες της τραπεζαρίας της είναι ένας από τους μάρτυρες αυτής. Ο ίδιος παράλληλα, μέσω της κληρονόμου Λαμάρα, εισπράττει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, σύμφωνα με την επιθυμία της ηθοποιού. Ακολουθούν οι άλλες δύο κυρίες -τα ονόματα των οποίων αναφέρονται ευκρινώς στη διαθήκη που δημοσιεύτηκε στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου στις 31/10/23- στις οποίες η Χρονοπούλου αφήνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό!

Σε ερώτηση της «Espresso» στον κατά πολλά χρόνια σύντροφο της σταρ Νίκο Σταγόπουλο αν τις γνωρίζει ή είχε συναντηθεί στο παρελθόν μαζί τους, ο ίδιος μας απάντησε: «Οχι! Δεν τις γνώρισα ποτέ μου όλα αυτά τα χρόνια που ζούσαμε με τη Μαίρη στο ίδιο σπίτι! Δεν έχω ακούσει ποτέ τα ονόματά τους από τη Μαίρη, δεν τις έχω δει ποτέ να συναναστρέφονται φιλικά μαζί της, να ανταλλάσσουν επισκέψεις ή να συναντιούνται δημόσια. Ποτέ η Μαίρη δεν αναφέρθηκε σε αυτές και ποτέ -σε όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί, από το 1992 και συνεχίζαμε να είμαστε στενοί φίλοι έως και την ημέρα του θανάτου της- δεν μίλησε και δεν αναφέρθηκε στα ονόματά τους. Ούτε όταν με τη Μαίρη κάναμε -πολύ τακτικά- ατελείωτες συζητήσεις, είτε κατ’ ιδίαν είτε τηλεφωνικά, και αναφερόταν -πάντα- σε δεκάδες φίλους της, που οι περισσότεροι από αυτούς είναι κοινοί μας φίλοι…»

IMG 1099

Στην ερώτησή μας αν το γεγονός αυτό του κάνει εντύπωση, μας απάντησε καταφατικά: «Ναι, μου κάνει εξαιρετική εντύπωση που αναφέρονται τα ονόματα αυτά στη διαθήκη της! Διότι δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ από τη Μαίρη!» Σε ερώτησή μας για το τι τον προβληματίζει στο συγκεκριμένο θέμα ο Νίκος Σταγόπουλος δεν ήθελε να απαντήσει, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που τοποθετείται αναφορικά με τη διαθήκη!

Διευκρίνιση

Η «Espresso», ερευνώντας το νομικό πλαίσιο της σύνταξης μιας διαθήκης, αναφέρει ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ το άρθρο 1726 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «ο συμβολαιογράφος ή μάρτυρας δεν μπορεί να συμπράξει για τη σύνταξη διαθήκης ο τιμώμενος με αυτήν ή αυτός που διορίζεται με αυτήν εκτελεστής, ή όποιος βρίσκεται προς κάποιο τιμώμενο ή διοριζόμενο ως εκτελεστή στη διαθήκη σε κάποια από τις σχέσεις που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο. Η σύμπραξη προσώπου που αποκλείεται κατά την προηγούμενη παράγραφο συνεπάγεται μόνο την ακυρότητα της διάταξης υπέρ του τιμώμενου προσώπου ή υπέρ του εκτελεστή».

Αυτό σημαίνει ότι οι μάρτυρες της διαθήκης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναφέρονται ως κληρονόμοι ή να κληρονομούν, με οποιονδήποτε τρόπο, από την κληροδότρια (Μαίρη Χρονοπούλου). Κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει εδώ – αφού οι μάρτυρες είναι και αποδέκτες χρηματικού ποσού που η οικιακή βοηθός Λαμάρα υποχρεούται να τους αποδώσει από αυτό που εκείνη κληρονομεί από τη Μαίρη Χρονοπουλου κι έτσι θα ακυρωνόταν το τμήμα εκείνο στο οποίο υπάρχει η αντίστοιχη αναφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διαθήκη, η οποία ανακοινώθηκε, το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ο κληρονόμος του σπιτιού της ηθοποιού στην Παιανία. Διευκρινίζουμε όμως ότι όλη η ακίνητη περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου (δηλαδή και τα δύο της σπίτια) είχε μεταβιβαστεί από την ηθοποιό σε χρόνο μεταγενέστερο της διαθήκης.

xronopoulou 682x384 1

Μπέρδεμα απίστευτο! Ωστόσο, κληρονομεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό, για το οποίο έγινε τεράστιο θέμα και συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες πριν από τη δημοσίευση της δημόσιας διαθήκης της Χρονοπούλου: την κινητή της περιουσία, η οποία κληροδοτείται χωρίς καμία αμφισβήτηση από τη Χρονοπούλου στον οργανισμό, εκτός αν αυτό ανακληθεί με νεότερη διαθήκη, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί, αλλά προς το παρόν δεν έχει… εμφανιστεί πουθενά.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, από τη στιγμή που το Χαμόγελο του Παιδιού επίσημα δεν κληρονoμεί την ακίνητη περιουσία της Χρονοπούλου, δηλαδή την πολυτελή κατοικία της στην Παιανία, παρά μόνο την κινητή της περιουσία, αν υποχρεούται να αποδώσει το ποσό των 50.000 ευρώ στην οικιακή βοηθό της Μαίρης Χρονοπούλου που ορίζεται ως κληρονόμος. Σε επικοινωνία που είχε η «Εspresso» με τον Θωμά Χούντα, μας μετέφερε ότι, από επικοινωνία που είχε με το Χαμόγελο του Παιδιού, ο οργανισμός προτίθεται να αποδώσει το ποσό που η Μαίρη Χρονοπούλου συνέταξε στη διαθήκη της.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η διαθήκη θα είναι ισχυρή σε όλο το τμήμα της, βάσει του νόμου που παραπάνω αναφέραμε, ή θα ανακληθεί κατά μέρος της, εφόσον οι μάρτυρες αυτής δεν μπορούν με κανέναν τρόπο, ακόμα και εμμέσως, να εισπράττουν οτιδήποτε ως τίμημα διαθήκης.

IMG 1037

Σε επικοινωνία που είχε η «Εspresso» με τον κ. Χούντα, ο ίδιος μας μετέφερε: «Ο πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού επικοινώνησε ο ίδιος μαζί μου για να με ενημερώσει ότι προτίθεται να αποδώσει το ποσό των 50.000 ευρώ που η Μαίρη Χρονοπούλου εξέφρασε ως επιθυμία στη διαθήκη της. Και άρα θα εισπράξω το ποσό το οποίο αναγράφεται στη διαθήκη αυτή. Θέλω να σημειώσω ότι ως αυτή τη στιγμή δεν έκανα καμία κίνηση για να παραλάβω τη διαθήκη αυτή είτε από το Ειρηνοδικείο είτε από το γραφείο της συμβολαιογράφου. Για τα πάντα ενημερώθηκα από το διαδίκτυο και από τα τηλεοπτικά κανάλια».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...