Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Θέμις Μπαζάκα: Στο πυρ το εξώτερον από ιερείς η γνωστή ηθοποιός

Πυρά και στο Mega: «Δεν γίνεται από τη μία “Αγιος Παΐσιος” και από την άλλη “Milky Way”»

«Στην πυρά» θέλουν να ρίξουν δύο ιερείς τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 Θέμιδα Μπαζάκα για τις δηλώσεις της, με τις οποίες αντιτίθεται στην προσευχή αλλά και στο μάθημα των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

0903 THEMIS MPAZAKA 20112021

Εκτός από τη σειρά «Μάγισσα», η γνωστή ηθοποιός παίζει φέτος τη γιαγιά της κεντρικής ηρωίδας στη σειρά του Mega «Milky Way», που έχει προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις ιερωμένων αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο TikTok υποστηρίζει πως το τηλεοπτικό κανάλι οδηγεί τα Ελληνόπουλα στην εκπόρνευση

themis mpazakas10113

Η Θέμις Μπαζάκα είναι «κόκκινο πανί» για τους ιερείς Αυγουστίνο Παπανικολάου και Αγαθάγγελο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «εμετικά αυτά που είπε για τη θρησκεία μας» σε κοινή επιστολή τους στο site ekklisiaonline. Μάλιστα, εκφράζουν την άποψη πως της αξίζει… αφορισμός!

stai mpazaka anna ntalara

Αφορμή για τον διαδικτυακό «αφορισμό» της ηθοποιού από τους δύο ιερείς αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Θέμιδος Μπαζάκα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη σειρά «Milky Way». «Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα, εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του» αναφέρει σε δηλώσεις της η ηθοποιός, υποστηρίζοντας πως πρέπει να καταργηθούν η προσευχή και τα Θρησκευτικά στα δημοτικά σχολεία.

themis mpazaka i magissa 1 jpg

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα» πρόσθεσε η Θέμις Μπαζάκα, προκαλώντας την οργή των δύο ιερέων, οι οποίοι αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους:

«Σε τι ακριβώς να ανοίξουμε τα μάτια μας, κυρία Μπαζάκα; Στην πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υπονοούμενα στους καθηγητές τους; Στην ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών; Κυρία μου, ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία. Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς Θρησκευτικά; Χωρίς τα δύο αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;»

6015 THEMIS MPAZAKA 28022022

Οι δύο ιερείς Αυγ. Παπανικολάου και Αγ. Σαρηγιαννίδης εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να αφοριστεί και να «καταδικαστεί» σε… μετάνοια η γνωστή ηθοποιός, με καριέρα δεκαετιών στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση (σ.σ.: την οποία αγνοούν οι δύο παπάδες, σύμφωνα με την επιστολή τους).

«Ντροπή σας! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν – Να παρέμβει το ΕΣΡ για τις εμετικές δηλώσεις (ετοιμάζουμε αναφορά) και το MEGA να δείξει ευαισθησία και να ελέγξει τι προβάλλεται στη σειρά. Δεν γίνεται από τη μία “ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ” και από την άλλη “MILKY WAY”» καταλήγει η επιστολή των δύο παπάδων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....