Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Φαμίλιες Ρομά Κορλεόνε «έγδυσαν» τον Δημήτρη Φιντιρίκο

Σωσίας του Ντιέγκο ο αρχηγός της μαφίας που αφαίρεσε 1.500 ευρώ και τέσσερα ρολόγια, αξίας 130.000 ευρώ από τη βίλα του Φιντιρίκου

Στο «ξεδόντιασμα» της αδίστακτης συμμορίας «ποντικών», που είχε «θησαυρίσει» από διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τους τελευταίους οκτώ μήνες, προχώρησε η Ασφάλεια μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού της, με το ψευδώνυμο… «Μαραντόνα»,

fidirikos2 και ακόμη τεσσάρων μελών οικογενειών Ρομά (άλλα δύο έχουν ταυτοποιηθεί), που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την εισβολή στη βίλα του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου το περασμένο Πάσχα!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, ήταν γύρω στις 21.25 της 17ης Απριλίου 2023 όταν άγνωστοι δράστες, μέλη της σπείρας Ρομά διαρρηκτών, παραβίασαν το παράθυρο του υπνοδωματίου της πολυτελούς διώροφης μονοκατοικίας του γοητευτικού επιχειρηματία στη Βούλα και αφαίρεσαν 1.500 ευρώ και τέσσερα πανάκριβα ρολόγια, συνολικής αξίας 130.000!

fidirikos1Μάλιστα, μετά τη διάρρηξη ο Δημήτρης Φιντιρίκος, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα για τη σχέση του με την όμορφη νικήτρια του «Survivor 3» Κατερίνα Δαλάκα, είχε κάνει οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram και είχε ανεβάσει ένα σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του, στο οποίο ακούγονταν τα ουρλιαχτά της οικιακής βοηθού του, που είχε την ατυχία να βρεθεί τετ α τετ με τους θρασύτατους διαρρήκτες!

dalaka kentriki «Απλά ακούστε τον ήχο για να καταλάβετε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν σημασία, αλλά το σοκ των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τους ληστές. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, ντροπή στην κοινωνία μας…», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας, ο οποίος απουσίαζε το βράδυ της διάρρηξης, καθώς βρισκόταν εκτός Αθηνών για πασχαλινές διακοπές με την τότε σύντροφό του.

3049 DIMITRIS FINTIRIKOS 2872023

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 14 διαρρήξεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο σπίτι του Δημήτρη Φιντιρίκου. Τα μέλη της οργάνωσης που δρούσαν τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, προχωρώντας σε διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Πιερία, είχαν αποκομίσει πάνω από 344.000 ευρώ! Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρεται ότι επένδυαν τα κέρδη τους από τις διαρρήξεις σε… κρυπτονομίσματα, δρούσαν τόσο πρωινές προς μεσημβρινές ώρες όσο και απογευματινές προς βραδινές ώρες.

dalaka fintirikos460Με τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία είτε ήταν μισθωμένα από εταιρίες ενοικιάσεων είτε ήταν καταχωρισμένα σε άλλα άτομα (σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τις διωκτικές Αρχές), προσέγγιζαν αρχικά τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους και, στη συνέχεια, παραβίαζαν είτε τις πόρτες των μπαλκονιών είτε τα παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, προτού εισβάλουν σε αυτά χτυπούσαν επανειλημμένα τα κουδούνια, ώστε να είναι σίγουροι πως οι ένοικοί τους απουσίαζαν.

dimitris fintirikos 1

Αν κάποια σπίτια «στόχοι» είχαν σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, τα κατέστρεφαν αφενός για να μην ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες και οι αστυνομικές Αρχές, αφετέρου για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους και τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

fifirikos dalakas1 copy Σε άλλο σημείο της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, για να μην μπορούν να αναγνωριστούν, ούτε να αφήσουν βιολογικό υλικό και αποτυπώματα, λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των κλοπών, «καθόσον φρόντιζαν να καλύπτουν όλα τα μέρη του σώματός τους, χρησιμοποιώντας διάφορα αξεσουάρ (μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια, γάντια, μάσκες μιας χρήσης, καπέλα), αφήνοντας ακάλυπτο μόνο μέρος του προσώπου τους».

2519 THODORIS FERIS DIMITRIS FINTIRIKOS KATERINA DALAKA 17102021

Πέραν των «επιχειρησιακών» οχημάτων, τα μέλη της οργάνωσης, «που συνδέονταν με στενές φιλίες», χρησιμοποιούσαν και οχήματα «δορυφόρους», με τα οποία εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά τους τόσο στα σημεία που κανόνιζαν τις συναντήσεις τους όσο και στο «ορμητήριό» τους. Τέλος, κανένας δεν έκανε το παραμικρό αν προηγουμένως δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του 37χρονου αρχηγού της οργάνωσης, γνωστού και με τα προσωνύμια «Μαραντόνα» και «κοντός»! Πλην του συγκεκριμένου, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ή ταυτοποίηση ενός 25χρονου, ενός 19χρονου, ενός 33χρονου, ενός 38χρονου, ενός 28χρονου και ενός 20χρονου με το ψευδώνυμο «Κούλης».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...