Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

«Δεν γίνεται δύο άντρες και ένας σκύλος να μπορούν να κάνουν ελληνική οικογένεια»

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τα κοράκια των funds και τον πλειστηριασμό είναι γεμάτο πολιτικές βόμβες και συναίσθημα, μια και πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τη λατρεία που τρέφει στον αείμνηστο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο!

papargiropoulos267

  • Ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη

«Ημουν στην κηδεία του. Βρέθηκα στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών και τον αποχαιρέτησα. “Καλό ταξίδι, μεγαλειότατε, και να ξέρεις πως σ’ αγαπάμε, και εσένα και τα παιδιά σου”. Aυτό του είπα, συγκινήθηκα και έκλαψα» λέει μέσα σε λυγμούς!

«Τι είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος και τον κυνήγησαν; Είμαι βασιλικός και το φωνάζω. Μέχρι πριν από λίγο καιρό στο γραφείο μου είχα τη φωτογραφία του βασιλιά Κωνσταντίνου πάνω από το κεφάλι μου. Την είχα και στο σπίτι και στα μαγαζιά μου. Δεν την αποχωρίστηκα ποτέ».

papargiropoulos281133

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μας δείχνει με καμάρι μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ως ναύτης του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που τους επιθεωρεί ο Κωνσταντίνος: «Ηταν Απρίλιος 1964, στην πρώτη ορκωμοσία του ως βασιλιάς. Ηταν ομορφόπαιδο και λεβέντης! Και ασφαλώς έχω και μία φωτογραφία με τον γιο του, τον Παύλο! Η πρώτη μου επαφή με τον βασιλιά Κωνσταντίνο ήταν όταν τον συνάντησα στο γραφείο του στο Λονδίνο και αναφέρθηκα ενώπιόν του βαθιά συγκινημένος. Έμεινε άφωνος».

papargiropoulos486

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μας οδηγεί στον τρίτο όροφο της πολυτελούς μεζονέτας του, εκεί όπου βρίσκονται η κρεβατοκάμαρα και το βεστιάριό του. Ανάμεσα στα δεκάδες πανάκριβα κοστούμια του, σε ειδική θέση μέσα σε ζελατίνα, βρίσκεται κρεμασμένη η στολή που φορούσε όταν υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό. Τη βγάζει από την κρεμάστρα και μας τη δείχνει με καμάρι. «Βλέπετε ότι ανάμεσα από όλα τα κοστούμια μου, όσο ακριβά κι αν είναι, το μοναδικό ρούχο που βρίσκεται προφυλαγμένο στη ζελατίνα είναι αυτό το σκοροφαγωμένο σακάκι από τη στολή μου, όταν ήμουν 20 χρονών και υπηρετούσα στο Βασιλικό Ναυτικό; Βλέπετε ότι ακόμα μπορώ να μπω μέσα στο ρούχο μου; Εχω το σώμα που είχα στα 20 μου».

papargiropoulos281131
Ο «άρχοντας των Αστεριών» έχει εδώ και χρόνια φυλαγμένη τη στολή που φορούσε στο πολεμικό ναυτικό

Ο «άρχοντας των Αστεριών» βγάζει το λευκό καπέλο με το εθνόσημο με τη βασιλική κορόνα, το φορά στο κεφάλι του και το φιλά με λατρεία, ξεσπώντας σε λυγμούς. «Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τον θεσμό της χώρας μας, παρά να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που μας κυβερνά» είναι τα λόγια του, γεμάτα νόημα!

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνεχίζοντας ξεσπά κατά «ενός διεφθαρμένου», όπως το αποκαλεί, πολιτικού συστήματος. «Ποτέ στη ζωή μου δεν έπαψα να ψηφίζω τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά κι αυτή, εάν προχωρήσει στο ψήφισμα -ύστερα από τέσσερα χρόνια- του νόμου που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, θα καταρρεύσει. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι πολύ μπροστά και θέλει πολύ χρόνο ακόμη για να υιοθετήσει τέτοιου είδους αρρωστημένες καταστάσεις» (σ.σ.: ο συντάκτης και η «Espresso» μεταφέρουν την άποψη του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ελέγχοντας ότι δεν παρακίνησε μίσος, χωρίς να υιοθετεί καμιά θέση ή άποψη).

«Έζησα το πρώτο gay μπαρ της Αθήνας»

Συνεχίζοντας, ο κορυφαίος επιχειρηματίας θυμάται τα πρώτα χρόνια στα οποία έζησε την εποχή της δημιουργίας του πρώτου γκέι μπαρ της πρωτεύουσας, στην περιοχή του Μεταξουργείου: «Ηταν τότε που η Βασίλω πρωταγωνιστούσε ως σκληρός νταβατζής τον αμούστακων δεκαπεντάχρονων αγοριών. Είμαι ο μοναδικός ο όποιος έχω ζήσει τόσο πολύ την ομοφυλοφιλία και αγαπώ πάρα πολύ οποιοδήποτε άνθρωπο, χωρίς σεξουαλικές αναφορές. Ωστόσο, γίνομαι έξαλλος και δεν αποδέχομαι τη θέση ότι δύο άντρες και ένα σκύλος μπορούν να κάνουν ελληνική οικογένεια. Αυτό που κάνει ο νεοφερμένος από την Αμερική Κασσελάκης με τον σύζυγό του. Δηλαδή, τι θα λέμε; Ο κύριος και η κυρία Κασσελάκη;»

papargiropoulos281132
Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος φιλά το πηλήκιο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού με το στέμμα

Ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος, ζητώντας επίμονα να τοποθετηθεί απέναντι στις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτός τα διέλυσε όλα και σε λίγο θα είναι ολομόναχος, αφού δεν έμεινε κανένας να τον ακολουθήσει. Αυτό δείχνει αν έχει αποδοχή από τον κόσμο ή όχι. Κι αν ήθελαν να βάλουν έναν ομοφυλόφιλο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, ας έβαζαν τον Βαλλιανάτο. Είναι πιο μορφωμένος και πιο πολιτικά ενεργός».

Τον ρωτάμε: «Αν είχες ακόμα το πολυτελές ρεστοράν στο Κολωνάκι και ερχόταν ως πελάτης ο Κασσελάκης, δεν θα τον καλοδεχόσουν;» «Οχι, βέβαια. Θα τον αντιμετώπιζα τυπικά σαν έναν απλό πελάτη. Μου είναι παντελώς αδιάφορος και αντιπαθής» απάντησε.

papargiropoulos506

Στη συνέχεια μας απαντά αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης έχει προοπτικές να γίνει πρωθυπουργός! «Πρωθυπουργός ούτε κατά διάνοια. Που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα» λέει έξαλλος και συνεχίζει μιλώντας για την άποψη που εξέφρασε η Μαρία Ιωαννίδου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Είμαι bi», στο οποίο η ηθοποιός έλεγε, μεταξύ άλλων :«Οταν έμαθα τι σημαίνει bi, με πόνεσε, με μάτωσε και με προβλημάτισε. Το να είναι κάνεις bi είναι λάθος της φύσης, γιατί δημιουργούνται προβλήματα».

«Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία Ιωαννίδου. Η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία», ενώ, όταν του λέμε πως κάτι τέτοιο ως δήλωση είναι ακραίο και ενδεχομένως να οδηγεί σε οπισθοδρόμηση σε άλλες σκοτεινές εποχές, μας απαντά: «Ισως μετά από 20 χρόνια να λένε τι μας έλεγε αυτός ο μπάρμπα-Αργύρης; Προς το παρόν, όμως, η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο. Εχω δεκάδες φίλους ομοφυλόφιλους, έρχονται στο σπίτι μου, είναι ανάμεσα στην οικογένεια και στα παιδιά μου. Τους αγαπώ και είναι αξιοπρεπέστατοι. Θεωρώ όμως ανώμαλους όλους εκείνους οι οποίοι ντύνονται παρδαλά και παρελαύνουν στην Αθήνα, και που ξεφωνίζονται και εκδηλώνονται σαν αδελφάτο. Αλλά κανένας από σας δεν δημοσιεύει τέτοιου είδους απόψεις, κάνοντας λογοκρισία».

papargiropoulos498

Του εξηγούμε ότι η μεταφορά απόψεων, όταν εκφράζει την πεποίθηση κάποιου, δεν φιμώνεται από τον Τύπο. Πρέπει να είμαστε, όμως, εξαιρετικά προσεκτικοί, όταν τέτοιου είδους απόψεις μπορούν να προκαλέσουν οργή και κύμα βίας.

«Αυτή είναι η άποψή μου και θέλω να ακουστεί!» δηλώνει ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, πυροδοτώντας ενδεχομένως αντιδράσεις από ανθρώπους κάθε πεποιθήσεων και σεξουαλικών συμπεριφορών, συνεχίζοντας: «Ενα τέτοιο παράδειγμα σαν τον Κασσελάκη είναι επικίνδυνο για τη νεολαία ως πρότυπο. Δεν είναι δυνατόν να με πει κάποιος ομοφοβικό, όταν ένας από τους καλούς μου φίλους είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος των ομοφυλοφίλων Ελλάδας, από χρόνια πριν. Αυτό δηλώνει ότι αγαπάω κάθε άνθρωπο, οποιασδήποτε σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά δεν αποδέχομαι να υιοθετούν παιδιά ή να κάνουν δικά τους παιδιά όταν είναι ομοφυλόφιλοι. Θα γίνουν κι αυτά ομοφυλόφιλοι. Αυτό είναι κάτι που κλονίζει τα θεμέλια της κοινωνίας. Το παιδί θέλει τη μάνα του. Θέλει να βυζάξει. Θέλει και τα δύο πρότυπα για να γίνει σωστός άνθρωπος στην κοινωνία».

papargiropoulos268

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ξεσπαθώνει. Με απόψεις ενδεχομένως ακραίες, προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπίες και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί κύματα μίσους, οργής και καταστάσεων που θα μπορούσαν να πληγώσουν ανθρώπους με οποιαδήποτε τοποθέτηση ή συμπεριφορά. Αυτό τουλάχιστον θέλει.

Σήμερα ο επιχειρηματίας της αθηναϊκής νύχτας, πιο οργισμένος από ποτέ, δηλώνει απόλυτα ισορροπημένος και αποκαλύπτει ότι ουδέποτε κλήθηκε ως υποψήφιος πολιτικός, ουδέποτε θέλησε να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, ακόμα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, κάθε δήλωσή του και κάθε επαναστατική, ανατρεπτική, ακραία ή αντισυμβατική του άποψη αποτελούν μια βαθιά πολιτική θέση. Με αποδέκτες ή αρνητές.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...