Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των Κούστα – Γιαννικοπούλου για το XXL «δώρο» της

Ο εφοπλιστής κρατά τα 16.000.000 ευρώ που η άλλοτε σύζυγός του «ούρλιαζε» ότι της τα πήρε λίγο πριν την εγκαταλείψει

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

VASO

Ομόφωνα το δικαστήριο, με απόφαση που εξέδωσε, απέρριψε αγωγή που είχε καταθέσει η ηθοποιός αξιώνοντας την «επιστροφή» σε εκείνη, μέσω της υπεράκτιας εταιρίας Odeon, ποσού ύψους 20.000.000 δολαρίων. Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με την ίδια, της είχε δωρίσει ο πρώην σύζυγός της όταν οι πρώτες ρωγμές είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στον γάμο τους. Σκοπός του Γιάννη Κούστα, όπως υποστήριζε με την αγωγή της η Σ. Γιαννικοπούλου, ήταν με τα χρήματα αυτά να εξασφαλίσει την ίδια και τα δύο παιδιά του, σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου του.

koustas giannakopoulou081232
Η πρώην σύζυγος του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου

Ωστόσο, η ηθοποιός δεν κατάφερε να «κατοχυρώσει» δικαστικά την επιστροφή αυτού του δυσθεώρητου ποσού (περίπου 15.900.000 ευρώ), καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι τα χρήματα αυτά επί της ουσίας ποτέ δεν της ανήκαν. Σύμφωνα με τους δικαστές, η ίδια μπορεί πράγματι να ήταν η διαχειρίστρια της εταιρίας στην οποία ο εφοπλιστής είχε εμβάσει τα χρήματα, όμως αυτά ποτέ δεν ήταν στη δική της κυριότητα.

Η αγωγή που είχε καταθέσει

Ειδικότερα, με αγωγή που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2021 η Σ. Γιαννικοπούλου διεκδικούσε να της επιστραφεί «δωρεά» 20.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, την οποία, όπως υποστήριζε, της είχε κάνει ο εφοπλιστής, καθώς επίσης και να της επιδικασθεί ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική της βλάβη. Με την αγωγή της η ηθοποιός ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων στην ίδια, μέσω της Odeon, στην οποία, όπως ανέφερε, ήταν η μόνη μέτοχος και σε λογαριασμό της είχαν κατατεθεί και είχαν αναληφθεί τα 20.000.000 δολάρια.

koustas giannakopoulou081231
Τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας danaos

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Σ. Γιαννικοπούλου, ο πρώην σύζυγός της την εξαπάτησε, καθώς, ενώ ο ίδιος είχε δωρίσει σε εκείνη και τα παιδιά τους τα χρήματα, στη συνέχεια «με δόλιο και παράνομο τρόπο» τους τα πήρε πίσω. Χαρακτηριστικά στην αγωγή της η ηθοποιός υποστήριζε: «Τον Δεκέμβριο του 2011, ο εναγόμενος Ιωάννης Κούστας εμφανίσθηκε στη συζυγική μας οικία, κάθιδρος και πανικόβλητος, ισχυριζόμενος ψευδώς και εν γνώσει της αναλήθειας των ισχυρισμών του ότι είχε υπογραφεί σύμβαση ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας και με αντικείμενο την ενημέρωση των ελληνικών φορολογικών Αρχών για αδήλωτα χρηματικά ποσά που είναι κατατεθειμένα στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα, ότι τα χρήματα που υπήρχαν επ’ ονόματί της υπεράκτιας εταιρίας δεν είχαν δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές Αρχές από τον ίδιο, με αποτέλεσμα, εάν προέκυπτε το όνομά μου και αναζητείτο η πηγή προελεύσεως του εν λόγω ποσού, ο εναγόμενος θα ευρίσκετο υπόλογος βαρύτατης φοροδιαφυγής».

koustas giannakopoulou081233
Ο Γιάννης Κούστας με τη νυν σύζυγό του Δήμητρα Μέρμηγκα

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που προέβαλε η ηθοποιός και ενάγουσα, ο εφοπλιστής μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο της παρουσίασε ως μόνη λύση τη μεταφορά του ποσού των 20.000.000 δολαρίων ΗΠΑ που της είχε δωρίσει σε ναυτιλιακή εταιρία του. Η ίδια, όπως υποστήριξε, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς του πως δεν υπήρχε κίνδυνος, καθώς «τα χρήματα ήταν απαλλαγμένα φορολογικής υποχρεώσεως ως εισόδημα από ναυτιλιακή δραστηριότητα. Ωστόσο, ο πρώην σύζυγός της όχι μόνο δεν άλλαξε γνώμη, αλλά επιχείρησε, κατά την ενάγουσα, μέσω τρίτων προσώπων, να την πείσει για τη μεταφορά των χρημάτων σε καταπιστευματικό λογαριασμό, στο όνομα της εφοπλιστικής εταιρίας danaos.koustas

Η Σ. Γιαννικοπούλου ισχυρίστηκε ακόμη ότι όλο αυτό τής παρουσιάστηκε σαν μια τυπική διαδικασία και ότι, παρά τη μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμό της danaos, απώτατοι δικαιούχοι θα ήταν η ίδια και η υπεράκτια εταιρία της. «Μου έλεγαν ότι τα χρήματα θα συνέχιζαν να είναι στη διάθεσή μου, όποτε τυχόν τα χρειαζόμουν» υποστήριξε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγος του Γ. Κούστα, η οποία, εν τέλει, συναίνεσε και υπέγραψε, όπως είπε, για τη μεταφορά των χρημάτων στην εφοπλιστική εταιρία.

koustas giannakopoulou08123
Κούστας – Γιαννικοπούλου πριν από τον χωρισμό και τη δικαστική διαμάχη

Τα χρήματα πράγματι μεταφέρθηκαν στην danaos, σύμφωνα με την ηθοποιό, στις 12 Ιουνίου 2012, δηλαδή μόλις πέντε ημέρες προτού ο εφοπλιστής εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη και «μετοικήσει σε διαμέρισμα με μια άλλη γυναίκα». Περίπου δύο χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα τον Μάιο του 2014, η ενάγουσα, όπως ανέφερε, ανακάλυψε και τη δόλια συμπεριφορά του συζύγου της, καθώς της κοινοποιήθηκε η αγωγή του για ανακλήσεις δωρεών.

KOUSTAS

«Η εμπιστοσύνη που του είχα προδόθηκε με τον χειρότερο τρόπο, βίωσα αισθήματα ανασφάλειας και στενοχώριας» ανέφερε η ηθοποιός, κάνοντας λόγο για υφαρπαγή των χρημάτων από τον πρώην σύζυγό της, παρότι το ποσό εκείνος το είχε δωρίσει στην ίδια και στα παιδιά τους. Και όλα αυτά, όπως ανέφερε, ενώ ο εφοπλιστής είχε σταματήσει ήδη από το 2015 να καταβάλλει διατροφή και την είχε αναγκάσει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Δικαστικό «όχι» και για την ηθική βλάβη

Όμως η ζυγαριά της Δικαιοσύνης δεν έγειρε υπέρ της Σ. Γιαννικοπούλου, η οποία, σημειωτέον, με την αγωγή είχε στραφεί όχι μόνο κατά του πρώην συζύγου της, αλλά και κατά δύο συνεργατών του, όπως επίσης και κατά της εταιρίας danaos. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε απέρριψε την αγωγή της, κρίνοντας ότι η κυρία των χρημάτων ήταν η εταιρία στην οποία είχαν κατατεθεί τα χρήματα και όχι η ηθοποιός, η οποία, ως αποκλειστική μέτοχος και διευθύντριά της, είχε την εξουσία διαχειρίσεως των χρημάτων, και όχι την κυριότητα αυτών.

Koustas e1570169358639
Κούστας – Γιαννικοπούλου πριν από τον χωρισμό και τη δικαστική διαμάχη

Ακόμα, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο εφοπλιστής πράγματι συνέστησε την υπεράκτια εταιρία και ενέβασε σε αυτήν τα 20.000.000 δολάρια ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο κεφάλαιο για την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους, αλλά η κίνησή του αυτή δεν συνιστά μεταβίβαση της κυριότητας των χρημάτων στην ενάγουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αγωγή της ηθοποιού «υπέγραφε» και η Odeon, στην οποία είχαν εμβαστεί τα χρήματα από τον εφοπλιστή. Για τη συγκεκριμένη εταιρία το δικαστήριο έκρινε πως ούτε και αυτή μπορεί να διεκδικεί τη δωρεά. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι πρόκειται για ανυπόστατη εταιρία χωρίς νόμιμη σύσταση στη χώρα μας (δημοσίευση στο ΦΕΚ, συμβολαιογραφικό έγγραφο, ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο κ.λπ.), η οποία δεν εμφάνισε ποτέ καμία επαγγελματική δραστηριότητα και συγκροτήθηκε μόνο και μόνο για τη μεταφορά των χρημάτων.

koustas58

Ακόμη, όπως έκρινε το δικαστήριο, αν πράγματι η Odeon ήταν κυρία του χρηματικού ποσού, θα τα ζητούσε εις ολόκληρον από κοινού με τη Σ. Γιαννικοπούλου, κάτι που όμως δεν έκανε. Τέλος, με την απόφασή τους οι δικαστές απέρριψαν και την αξίωση της ηθοποιού για καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη ύψους 50.000 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...