Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αλέξανδρος Σπέντζος: Θρίλερ με τη μεζονέτα του

Πώς ο ένας εκ των τριών γιων του Χρήστου Σπέντζου, κινδυνεύει να χάσει τη μεζονέτα του

Δεν πρόκειται να μπει με το δεξί το 2024 –καταπώς φαίνεται– για τον 70χρονο κοσμοπολίτη Αλέξανδρο Σπέντζο, της γνωστής οικογένειας που ελέγχει τη θρυλική κινηματογραφική εταιρία Σπέντζος Φιλμ, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με ταινίες του παλιού αλλά και του νέου ελληνικού σινεμά καθώς επίσης και των διανομών ταινιών του Χόλιγουντ!

Ο Αλέξανδρος Σπέντζος με την κόρη του Τες

Ο λόγος είναι ότι ο ένας εκ των τριών γιων του Χρήστου Σπέντζου κουβαλά στις πλάτες του ένα χρέος του παρελθόντος, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να χάσει την οικία του στην περιοχή της Πεντέλης, με τον «δράκο» (σ.σ.: σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, το 2024 είναι η Χρονιά του Δράκου) του πλειστηριασμού να είναι έτοιμος να το καταβροχθίσει! Το ακίνητο είχε βγει αρχικά στο σφυρί στις 2 Νοεμβρίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς αντίστοιχη της αγοραίας αξίας του, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του Φεβρουαρίου 2022, η οποία την προσδιόριζε στα 580.000 ευρώ. Επισπεύδων είναι ο ιδιώτης Σ.Κ. «για είσπραξη ποσού 30.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης», όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού.

Η μεζονέτα στην περιοχή της Πεντέλης

Και μπορεί ο πλειστηριασμός τότε να είχε ματαιωθεί ελλείψει πλειοδοτών, όμως έναν χρόνο μετά θα χτυπήσει πάλι το σφυρί μέσω νέου πλειστηριασμού, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2024. Στον δεύτερο όμως πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς είναι πλέον στα 330.000 ευρώ, δηλαδή «κουρεμένη» κατά 250.000 ευρώ, κατόπιν της με αριθμ. 5206/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πλήρης κυριότητα

Στον πλειστηριασμό, που έχει οριστεί, όπως προαναφέραμε, για τις αρχές του νέου έτους -η μοναδική περίπτωση να «παγώσει» είναι να υπάρξουν κινήσεις για την αναστολή του-, εμπεριέχεται η πλήρης κυριότητα μιας αυτοτελούς και διηρημένης, οριζόντιας ιδιοκτησίας (μεζονέτα), που βρίσκεται στον Δήμο Πεντέλης της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης και επί της οδού Γορτυνίας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για μια μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών, κατασκευής της περιόδου 1991-1993, που βρίσκεται στην Παλαιά Πεντέλη, επί οικοπέδου 1.005,36 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το υπόγειο, επιφάνειας 52,39 τ.μ., αποτελείται από εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, διάδρομο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο και μία αποθήκη
  • Το ισόγειο, επιφάνειας 70,65 τ.μ., αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, σαλόνι, κουζίνα και βεράντα.
  • Ο πρώτος όροφος αποτελείται από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, ένα δωμάτιο εισόδου με WC, όπου και η σκάλα εισόδου, διάδρομο, ένα δωμάτιο καθημερινό, ένα λουτρό και δύο υπνοδωμάτια, ενώ έχει συνολική επιφάνεια 81,63 τ.μ.
  • Ο δεύτερος όροφος, συνολικής επιφάνειας 72,47 τ.μ., αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα, τη σοφίτα και ένα αίθριο.

Να σημειωθεί ότι το τμήμα τούτο του οικοπέδου έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο όλο οικόπεδο 33,33%. Ακόμη, η συγκεκριμένη ιδιοκτησία βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις.

Αλέξανδρος Σπέντζος, Alexander Payne, Μαρία Κόντου

Το θρίλερ λοιπόν της απώλειας της οικίας για τον Αλέξανδρο Σπέντζο καλά κρατεί, με τον κοσμογυρισμένο της γνωστής οικογένειας, που από μικρός λάτρευε τους αγώνες ταχύτητας και την ιστιοπλοΐα, να νιώθει την απειλή του «δράκου» στη ζωή του! Μια ζωή γεμάτη λάμψη, πασπαλισμένη με ένα glam γάμο με τη Καναδή σεναριογράφο Κάθριν Τζάκσον –έχουν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και την ηθοποιό Τες Σπέντζος, ταξίδια μεταξύ Αθήνας, Καναδά, Νέας Υόρκης και Καννών.

Με τον Αλέξη Γεωργούλη

Και μπορεί ο Αλέξανδρος Σπέντζος, ο μεσαίος γιος της οικογένειας Σπέντζος, να μην έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Spentzos Film, παρά μόνο στην εταιρία που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο Ιντεάλ -έναν από τους πολλούς της Αθήνας που ανήκουν στην οικογένεια-, όμως επιχειρηματικά είχε στο παρελθόν και άλλες φουρτούνες, μια και ο ίδιος ήταν στην εταιρία που διαχειριζόταν το Azul Beach Bar στο Χαλκούτσι Ωρωπού, το οποίο πλέον αποτελεί παρελθόν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....