Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νίκος Φλωρινιώτης: Δεν έκρυψε ποτέ την περιπέτεια της υγείας του, δίνοντας μαθήματα θάρρους σε όλους

Οι βουβές στιγμές του στο Λαϊκό, με τον νεαρό τραγουδιστή να αφήνει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της λατρεμένης αδερφής του Αννούλας

Πόσο πόνο να αντέξουν η Μάχη, η Αννούλα και ο Σάββας. Πόση πίκρα και στενοχώρια να ματώνουν την καρδιά τους…

Εξι μήνες μετά τον χαμό του πατριάρχη της οικογένειας, του αστραφτερού σταρ της πίστας, άλλο ένα τραγικό χτύπημα της μοίρας τούς βρήκε, με τον Νίκο Φλωρινιώτη να νικιέται στα 39 του χρόνια από τον καρκίνο στο κρεβάτι του Λαϊκού Νοσοκομείου, έπειτα από αλλεπάλληλες επιπλοκές, εξαιτίας των παρενεργειών της τελευταίας και ισχυρής θεραπείας στην οποία υποβλήθηκε. Ο τραγουδιστής και γιος του αείμνηστου Γιάννη Φλωρινιώτη τους τελευταίους μήνες μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο χωρίς ποτέ να κρύψει την περιπέτεια της υγείας του, δίνοντας δημόσια μαθήματα θάρρους.

nikos floriniotis201236
Με την αδερφή του Αννούλα και τον πατέρα του Γιάννη

Στις πίστες

Ο ίδιος είχε πίστη στους γιατρούς και στον Θεό, αλλά ο λατρεμένος του πατέρας τον ήθελε κοντά του να βγαίνουν μαζί, όπως έκαναν πάντα, στις πίστες του Παραδείσου… Ο Νίκος έλεγε πως ο πατέρας του τον προσέχει από εκεί ψηλά, αλλά του έλειπε τόσο πολύ που τον πήρε κοντά του. Και έτσι κοντά του θα θαφτεί ο Νίκος την Παρασκευή, με φίλους, συνεργάτες και συγγενείς να του λένε το τελευταίο «αντίο» στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

nikos floriniotis20123
Από τα βαφτίσια του, με νονούς και γονείς

Σε όλη τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο δίπλα του, κερί αναμμένο, η μητέρα του Μάχη, αλλά και η αδελφή του, Αννούλα Φλωρινιώτη. Κυριολεκτικό ράκος η σιωπηλή δύναμη, ο αδελφός του, Σάββας Αποστολίδης. Ο θείος του, και αδερφός του πατέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη, Λορέντζο, μόλις πληροφορήθηκε για τον χαμό του ανιψιού του κατέρρευσε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του η μητέρα του, η οποία έτρεφε απίστευτη εμπιστοσύνη στη γιατρό που τον κούραρε, της έλεγε: «Είστε σπουδαία, αλλά αφήνω τον γιο μου πρώτα στα χέρια του Θεού και μετά στα δικά σας…»

nikos floriniotis201231
Μάχη Φλωρινιώτη

Η Μάχη δεν πίστεψε ποτέ ότι ο Νίκος θα χάσει τη μάχη. Οπως δεν το πίστευε κανένας. Οπως δεν το πίστευε και η αδελφή του η Αννούλα, η οποία πριν από λίγες ημέρες έλεγε: «Θα ετοιμάσω το σπίτι μας και θα το στολίσω για τα Χριστούγεννα, να είναι καλά ο Νίκος μας και να τα περάσουμε παρέα» Πράγματι, η Αννούλα στόλισε το σπίτι του Πειραιά, το πατρικό τους σπίτι, που σήμερα όμως δεν γιορτάζει αλλά πενθεί.

nikos floriniotis201232
Αννούλα Φλωρινιώτη

«Το πρωί κοιμόμουν δίπλα του και σηκώθηκα και τον είδα, γιατί κάθε μισή ώρα τού έβαζα θερμόμετρο, επειδή είχε από προχθές πολύ υψηλό πυρετό. Και ξαφνικά είδα ότι τα χεράκια του ήταν παγωμένα. Και τρέχω στους γιατρούς και λέω “παιδιά, ο αδερφός μου, έχουν πρηστεί τα άκρα του και είναι παγωμένα, τι συμβαίνει; Ελάτε λίγο γρήγορα!” Ερχεται ο γιατρός, τον εξετάζει και μου λέει “ξεκουράστηκε”. Διανύω τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου. Μου τα πήρανε όλα. Μου πήραν τον μπαμπά μου, μου πήραν τον αδερφό μου, τίποτα δεν μου αφήσανε» λέει με σπαραγμό για τον χαμό του αδερφού της.

nikos floriniotis201235

Μαχητής μέχρι το τέλος, με βαθιά πίστη στον Θεό, ο Νίκος Φλωρινιώτης πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο, όμως η ασθένεια τον νίκησε. «Εφυγε» ήρεμος και γαλήνιος, έχοντας στο πλάι του τις δύο γυναίκες της ζωής του, που αγάπησε δυνατά, τη μητέρα του Μάχη και την Αννούλα την αδερφή του, που του κρατούσε το χέρι μέχρι την τελευταία του πνοή…

nikos floriniotis201234
Σε οικογενειακό γλέντι

nikos floriniotis201233
Με το Γωγουλίνι

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...