Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Τρανς καθηγήτρια θελει παιδι! – Το βαρύγδουπο «όχι» στο αίτημά της να νιώσει τη μητρότητα μέσω μιας παρένθετης μητέρας

«Πυρά» ανάμεσα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και στην κυρία των Αγγλικών

Ξέσπασε η πρώτη τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα κατά των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) μετά την απόρριψη του αιτήματός της να γίνει μητέρα μέσω τεκνοθεσίας!

Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook η 47χρονη Ελληνοαμερικανίδα Κάθριν Ράιλι, που εκτός από ακαδημαϊκός είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και έχει μιλήσει δημόσια υπέρ της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα έβαλε με όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει μάχη για να αποκτήσει δικό της παιδί.

kathrin raili211231
Η 47χρονη Ελληνοαμερικανίδα Κάθριν Ράιλι

Με τις σχετικές συζητήσεις για τα «καυτά» ζητήματα της τεκνοθεσίας και του γάμου ομοφύλων να έχουν, μάλιστα, «ανάψει» το τελευταίο διάστημα (σ.σ.: δεν πάνε πολλές ημέρες από τη δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το θέμα της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, για την οποία ανέφερε ότι τον ενοχλεί, προσθέτοντας ότι δεν αισθάνεται το ίδιο για τη συμβίωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου), η απόφοιτος Aγγλικής Φιλολογίας από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που κάνει μαθήματα αγγλικών σε φροντιστήρια των βορείων προαστίων αναρωτήθηκε «φωναχτά» με ποιο δικαίωμα θα της πουν ότι δεν είναι κατάλληλη να γίνει μητέρα!

Εντονη αντίδραση

«Απόρριψη (προφορική) του αιτήματός μου τεκνοθεσίας από το ΚΚΠΠΑ. Αφαντοι ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τον Μάιο. Κατ’ επανάληψη να αγνοούν τις κλήσεις μου, αναπάντητα emails και επειδή δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν την απόφασή τους, είπαν ότι είμαι “διστακτική” στο να μιλήσω για τη ζωή μου. Oσοι με γνωρίζετε και προσωπικά, ξέρετε ότι είμαι άνθρωπος που δεν διστάζω να μιλήσω. Ισχυρίζονται επίσης ότι η τρανς ταυτότητά μου είναι ανασταλτικός παράγοντας (ψυχολογικά τραύματα), ως εκ τούτου την ανικανότητά μου να γίνω κηδεμόνας» έγραψε η Κάθριν Ράιλι και πρόσθεσε: «Eχω μιλήσει κυριολεκτικά για κάθε πτυχή της ζωής μου. Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα. Η υπηρεσία ΔΕΝ ηχογραφεί τις συζητήσεις μας, που, κατά την άποψή μου, είναι ΛΑΘΟΣ (θα έδινα φυσικά τη συγκατάθεσή μου να γίνει αυτό). Πώς θα αποδείξω ότι ήμουν σωστή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και ότι πληρώ τα κριτήρια; Γιατί να μου στερούν το νομικό μου δικαίωμα στο να γίνω γονέας; 23 χρόνια έχω “μεγαλώσει” γενιές παιδιών μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Εχουν κλάψει μαθητές στην αγκαλιά μου, έχω τρέξει ουκ ολίγες φορές με σφουγγαρίστρες όταν ήταν άρρωστα, έχω χαρεί με τις επιτυχίες τους και έχω μείνει άγρυπνη όταν βίωναν πόνο, ανησυχίες και στενοχώριες. Με ποιό δικαίωμα θα μου πουν οτι δεν είμαι κατάλληλη να γίνω μητέρα;»

kathrin raili211232

Οπως κατέληξε στην ανάρτησή της, πέρασε επτά μήνες αναμονής και θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου προσπάθειες για να αποκτήσει δικό της παιδί μετά την απόρριψη του αιτήματός της! «Ενας ακόμη χρόνος χαμένος. Ξανά εξετάσεις, ιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θέλω να με κυνηγήσουν πάλι από τα νοσοκομεία επειδή είμαι τρανς. Δεν θα το αντέξ ω ξανά. Μεγαλώνω. Τα περιθώρια στενεύουν. Σας εκλιπαρώ όλους, βοηθήστε με. Δεν τους αντέχω άλλο…» έγραψε.

H Κάθριν, η οποία έχει διδάξει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στα αντίστοιχα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας, γεννήθηκε από Ελληνες ομογενείς και μεγάλωσε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Από παιδί ένιωθε γυναίκα μέσα σε αντρικό σώμα, με συνέπεια στην ηλικία των 30 χρόνων να μπει στη διαδικασία της φυλομετάβασης.

kathrin raili21123

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της είχε αποκαλύψει τις προσπάθειές της να κάνει παιδί, λέγοντας: «Εχω φυλάξει το γενετικό υλικό μου εδώ και 8-9 χρόνια, αλλά δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι τρανς… Πριν από έναν μήνα μού το επέτρεψαν, αλλά τώρα είναι πλέον αργά, γιατί κοντεύω το όριο που μπορεί μια γυναίκα να γίνει μητέρα… Αν μου είχαν επιτρέψει πριν από εννέα χρόνια να το κάνω μέσω παρένθετης, θα το είχα κάνει. Οπότε προτιμώ την τεκνοθεσία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...