Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Κασσελάκης για… Eurovision! – Το σουξέ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Οσα λέει στην «Espresso» o δημιουργός του hit που έχει γίνει ήδη viral Γιώργος Λεκάκης

Πού να το φανταζόταν ο Στέφανος Κασσελάκης όταν θα ερχόταν για… διακοπές στην Ελλάδα (που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε… οδοιπορικό για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα γινόταν σουξέ με τη φωνή του Δημήτρη Σταρόβα και άλλων τραγουδιστών!

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Και, πού ξέρετε! Ισως ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου εμπνευστεί από το σουξέ και ανοίξει νέους ορίζοντες εκτός από αυτούς της πολιτικής και το ρίξει κι αυτός στο τραγούδι (με αγγλόφωνους στίχους, γιατί με τα ελληνικά έχει ένα θέμα) και φτάσει μέχρι τη Eurovision γράφοντας μέχρι και ύμνο της παράταξης! Σόλο ή ντουέτο με τον Τάιλερ!

kasselakis02123

Ολα αυτά θα μπορούσαν να είναι τρέιλερ για κάποια από τα επερχόμενα επεισόδια του «Ράδιο Αρβύλα», όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά, όσον αφορά το νέο σουξέ για τον Στέφανο Κασσελάκη, που ίσως συντροφεύει και τους βουλευτές που θα ταξιδεύουν για Σπέτσες εν μέσω πολιτικής θαλασσοταραχής για την τριήμερη «συνάντηση εργασίας» από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου. Θα μπορούσαν ίσως να ζητήσουν μέχρι από τον καπετάνιο του πλοίου να βάλει στα ηχεία το hit με τον τίτλο «Κασσελάκι Πετιμέζι», που κάνει ένα λογοπαίγνιο με το επίθετο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όλο το γλυκανάλατο της υπόθεσης γύρω από το όνομά του, όπως σημειώνουν και οι δημιουργοί του τραγουδιού!

Σημεία των καιρών

Και όμως, πίσω από το τραγούδι με τον τίτλο που μόλις σας προαναφέραμε κρύβονται βιτριολικοί στίχοι για τα σημεία των καιρών που ζούμε! Ολα άρχισαν όταν ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών στη Λιβύη, αποφάσισε να γράψει κάποιους στίχους, θέλοντας έτσι να καυτηριάσει την ελληνική πραγματικότητα στην τηλεόραση, που αντί να επικεντρώνεται σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ως πρώτο θέμα έχει το lifestyle του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

llekakis09014
Μανώλης Χατζημανώλης, Γιώργος Λεκάκης

H αφορμή

Ο συγγραφέας και στιχουργός Γιώργος Λεκάκης μιλώντας στην «Espresso» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύουν, σε μουσική Μανώλη Χατζημανώλη, οι Δημήτρης Σταρόβας, Γεωργία Ζώη, Αφεντούλα Ραζέλη και Μανώλης Χατζημανώλης: «Ολα άρχισαν από την ημέρα που έγινε η επίθεση κατά των Ελλήνων αξιωματικών στη Λιβύη, μια επίθεση κατά της χώρας μας και του ελληνικού στρατού. Το βράδυ που κάθισα να δω τα δελτία ειδήσεων και περίμενα να είναι πρώτο θέμα, με λύπη ανακάλυψα ότι πρώτο θέμα δεν ήταν αυτό, αλλά κάτι που αφορούσε τον Κασσελάκη και μάλιστα για την προσωπική του ζωή, ούτε καν πολιτικό θέμα!

Ηταν θέμα κουτσομπολιού, ενώ το θέμα των αξιωματικών που σκοτώθηκαν έπαιξε έπειτα από είκοσι λεπτά. Αυτό με εξόργισε και θεώρησα ότι κάτι δεν πάει καλά στα δελτία ειδήσεων! Ετσι, λοιπόν, έγραψα αυτούς τους στίχους και τους ανέβασα στο facebook! Επειτα από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο ο Μανώλης Χατζημανώλης, μου είπε ότι γίνεται viral και πως το έχει μελοποιήσει. Εφόσον το γράψαμε, σκεφτήκαμε πώς θα το κάνουμε γνωστό στον κόσμο, ως μια διαμαρτυρία για το πώς τα δελτία ειδήσεων επιλέγουν τις “σημαντικές” ειδήσεις. Κάναμε προτάσεις σε διάφορους τραγουδιστές και με λύπη ανακάλυψα ότι αρκετοί τραγουδιστές αρνήθηκαν να το τραγουδήσουν για να μη χάσουν τις συναυλίες που παίρνουν από πολιτικά κόμματα! Από εκεί και πέρα όλοι οι συντελεστές του τραγουδιού δέχτηκαν με μεγάλη τους χαρά!

starovas09014
Μανώλης Χατζημανώλης, Γιώργος Παγιάτης, Σώζος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας

Aναφορικά με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον επιλέξαμε διότι είναι παλιός συνεργάτης με τον Μανώλη Χατζημανώλη από τους “Αγαμους θύτες” και επειδή ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που δεν μετράει χαζά πολιτικά κόστη. Δεν ξέρω ακόμη εάν το έχει ακούσει ο κύριος Κασσελάκης, μακάρι να το ακούσει, γιατί δεν αφορά τον ίδιο και την προσωπική του ζωή, αλλά τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν τα κανάλια, με τον ίδιο όμως να το προκαλεί αυτό προβάλλοντας την προσωπική του ζωή και όχι την πολιτική του υπόσταση».

Οι στίχοι του «Κασσελάκι Πετιμέζι»

«Πέντε Ελληνες στον Αδη
στη Λιβύη, στο σκοτάδι,
κι όμως πρώτο θέμα παίζει
Κασσελάκι… πετιμέζι!

Τόσοι Ελληνες πεινάνε
στον πιο εύφορό τους κάμπο
κι άλλοι τόσοι είναι καμένοι
σε μια Θράκη καημένη…

Μα, εμείς τον νέο χαβά μας,
Κασσελάκι τον χαλβά μας…

Είμαστε σαν σάπια φρούτα
μεσ’ σε σάπια κασσελάκια
και το σάπιο μας τσιμένι
ούτε ο Πηνειός ξεπλένει…»

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...