Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Η εκτέλεση του σκληρού της «Bellamafia» και η σχέση με την Αναγνωστάκη που «γάζωσαν» το 2018

Στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Παρασκευής έπεσε βίαια η αυλαία της ζωής για ένα από τα δύο πιο πολυσυζητημένα κεφάλια της Greek Mafia.

zampounis vaggelis ektelesi neos kosmos policenews

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, πρώην σύντροφος της δολοφονημένης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Bellamafia», γαζώθηκε στη 1.55 από πληρωμένους εκτελεστές που «γάζωσαν» τη θωρακισμένη BMW του με 97 βολίδες.

Οι εκτελεστές βγήκαν από το SUV Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας Lexus, που είχαν κλέψει, προσέγγισαν το θύμα και το «γάζωσαν» αδειάζοντας 97 σφαίρες. Μάλιστα, φαίνονται από τις κάμερες ασφαλείας που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. σαν να αλλάζουν τουλάχιστον μία γεμιστήρα καθένας. Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά τη δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Ο 44χρονος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι κακοποιοί γνώριζαν ότι ο στόχος τους έχει θωρακισμένο αυτοκίνητο και έκαναν το χτύπημα από πολύ κοντινή απόσταση. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια της BMW δεν άντεξαν και έγιναν κομμάτια και θρύψαλα. Στη συνέχεια οι εκτελεστές διέφυγαν, και στη Λ. Αθηνών, στο Χαϊδάρι, έκαψαν ολοσχερώς το τζιπ. Το κλεμμένο αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρίας.

Οι δράστες, όπως φαίνεται, γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε το θύμα και το πυροβόλησαν μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία. Στο σημείο εντοπίστηκαν πάνω από 90 κάλυκες, ενώ βασικός μάρτυρας είναι ένας οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν στο βενζινάδικο τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης. Από εκεί και πέρα, η Αστυνομία σαρώνει την περιοχή και τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσει το δρομολόγιο των δολοφόνων πριν, αλλά και αφότου εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη οι (α)συμφωνίες χαρακτήρων έρχονται «τούμπα», οι συσχετισμοί αλλάζουν και δρομολογούνται ακόμα πιο άσχημες εξελίξεις στον αιματηρό κόσμο της νύχτας… Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν πλέον για ανοιχτά μέτωπα πολέμου που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο του Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη όλα δείχνουν πως δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Photo by A MaJeSty KaTeRiΝa Anagnostaki in Kifisia Greece

Στη 1.55 ο 44χρονος, που στους φίλους του είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν», ξεκίνησε να φύγει από το βενζινάδικό του μπαίνοντας στο βαρύ όχημα, αλλά δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει, όπως άλλωστε είχε συμβεί με τον «νονό των νονών» Βασίλη Στεφανάκο, τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Τους τελευταίους μήνες στον χώρο της νύχτας επικρατούσε ηρεμία και όλα έδειχναν ότι «μίση και πάθη» του παρελθόντος είχαν εξαλειφθεί όχι με συμφωνίες, αλλά με φονικά χτυπήματα… Η τελευταία δολοφονία ήταν αυτή του Βασίλη Ρουμπέτη τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Ο Ρουμπέτης, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, υπήρξε σωματοφύλακας του Στεφανάκου από τη στιγμή που ο τελευταίος αποφυλακίστηκε.

Μάλιστα, το βράδυ της δολοφονίας ήταν μαζί του αλλά κατέβηκε ξεχωριστά για να αποχωρήσει από το γραφείο του Στεφανάκου στη Λεωφόρο Αθηνών. Από αστυνομικούς κύκλους πάντως λέγεται πως ο Ζαμπούνης είχε κάνει «μέτωπο πυρός» με αρχινονό της νύχτας που αποφυλακίστηκε πρόσφατα και που παλιά πήγαν να τον σκοτώσουν στη Βούλα, όταν τον Ιούλιο του 2020 βρισκόταν στο πάρκινγκ του φούρνου Ηπειρώτισσα στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου 32 και είδε μια μηχανή με δύο επιβάτες να κινούνται ταχέως προς το μέρος του. Δευτερόλεπτα αργότερα ο συνεπιβάτης άρχισε να τον πυροβολεί με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Δύο από τις σφαίρες τον πέτυχαν στο στομάχι, όμως οι υπόλοιπες δεν βρήκαν στόχο, καθώς ο 50χρονος πρόλαβε να καλυφθεί πίσω από το BMW τζιπ που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 14 κάλυκες, πιθανόν όσες και οι σφαίρες που χωρούσε το όπλο του δράστη. Το θύμα γλίτωσε και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο Τζάνειο. Ο 44χρονος φέρεται ότι διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις μαζί του και του «στάθηκε» από την περίοδο που ήταν κρατούμενος.

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης -όπως και ο Στεφανάκος- κυκλοφορούσε με θωρακισμένη BMW, που όμως δεν ήταν τελικά αρκετή για να σταματήσει τις σφαίρες, και είχε πάντα μαζί του βαρύ οπλισμό. Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε καλάσνικοφ, ενώ στο τσαντάκι του είχε ένα πιστόλι τύπου GLOCK με σφαίρα στη θαλάμη.

Η τύχη τού χαμογέλασε στην πρώτη απόπειρα το 2018

Ηταν η δεύτερη ενέδρα σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αφού την τελευταία μέρα του Οκτώβρη του 2018 άγνωστοι δράστες είχαν προσπαθήσει ξανά το ίδιο στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Τότε στάθηκε τυχερός, καθώς το καλάσνικοφ των επίδοξων εκτελεστών του έπαθε εμπλοκή και ο ίδιος τραυματίστηκε στα χέρια και τα πόδια. Οι δράστες τον πυροβόλησαν αμέσως μόλις βγήκε από τα γραφείο εταιρίας και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι. Επέβαιναν σε λευκό βαν Volkswagen Transporter, που είχε κλαπεί στις 24 Οκτωβρίου από το κέντρο της Αθήνας. Ο οπλοφόρος τον πυροβόλησε αφού πρώτα άνοιξε την πλαϊνή συρόμενη πόρτα του αυτοκινήτου. Το καλάσνικοφ των δραστών όμως στη συνέχεια έπαθε εμπλοκή και η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ήταν που ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί τον Νοέμβριο του 2012 για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές του Χαϊδαρίου, της Γλυφάδας και των Καμινίων του Πειραιά, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχε συνταχθεί άλλη δικογραφία σε βάρος του, με συνολικά 37 κατηγορουμένους. Όμως το καλοκαίρι του 2012 του είχε αποδοθεί πως δέχτηκε [;] εντολές από κρατούμενους «αρχινονούς» για να σκοτώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου Παρασκευή Καλαϊτζή που εκδίκαζε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ομως αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- συνελήφθη για την προαναφερόμενη υπόθεση των εκβιάσεων. Ωστόσο, η εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας της Προέδρου του δικαστηρίου (σ.σ.: αργότερα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης) δεν είχε δικαστική συνέχεια, ενώ και ο ίδιος αρνούνταν κάθε σχετική κατηγορία.

Η ερωτική σχέση με την Αναγνωστάκη 

Ο Ζαμπούνης είχε συνάψει χρόνιο δεσμό με την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη, με την οποία χώρισαν αρμονικά.

anagnonstaki 3

Εκείνη όμως είχε «γοητευτεί» απ’ τον τρόπο ζωής του και φάνηκε πως θέλησε να του μοιάσει, μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2018 κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής της, όταν ξημερώματα κατέβηκε με το πολυτελές όχημα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της στην Κηφισιά.

anagnonstaki 2Ο δολοφόνος πρέπει να ήταν κρυμμένος στα δέντρα, να την ακολούθησε και να μπήκε στο γκαράζ, να άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της 33χρονης και να τη γάζωσε από τη θέση του συνοδηγού. Η 33χρονη πυροβολήθηκε σε όλο το σώμα της και στο κεφάλι.

anagnonstaki 1

Το πτώμα της εντόπισε η μητέρα της το απόγευμα, καθώς η Κατερίνα Αναγνωστάκη ζούσε μόνη της. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη είχε συλληφθεί το 2009 για κλοπές, ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο στη δίκη οι συγκατηγορούμενοί της πήραν πάνω τους όλη την ευθύνη και η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη. Δύο χρόνια αργότερα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της στο Γαλάτσι.

Συγκεκριμένα, στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 την είχαν πυροβολήσει άγνωστοι δράστες όταν οδηγούσε το όχημά της και ο φωτεινός σηματοδότης ήταν κόκκινος. Να σημειωθεί μάλιστα ότι, όταν δέχτηκε την επίθεση, ήταν έγκυος, καθώς ήταν ήδη σε σχέση μ’ άλλον άνδρα. Το θύμα ήταν ιδιαίτερα δραστήριο στο Instagram, όπου μάλιστα εμφανιζόταν ως katerina_bellamafia.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...