Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Δολοφονία Ζαμπούνη: Κλεμμένο από Ιταλία το τζιπ των δραστών! Γιατί δεν άντεξε η θωρακισμένη BMW;

Κλεμμένο από Ιταλία το τζιπ των δραστών!

Χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να εκτελεστεί το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου της Greek Mafia από τους δράστες της εκτέλεσης του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. H αποστολή εξετελέσθη και, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όλα δείχνουν πως ήταν εισαγόμενοι οι «νοικιασμένοι» εκτελεστές που έπληξαν με τα καλάσνικοφ τον «Ζαμπόν», στέλεχος της Greek Mafia, τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή, στον Ν. Κόσμο.

zampounis160141

Ειδικά ο πρώτος μαυροφορεμένος εκτελεστής, που κινήθηκε προς το παράθυρο του οδηγού -όπως μαρτυρούν οι κινήσεις του-, διέθετε πειθαρχία και στρατιωτική εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης, ενώ στο τέλος άνοιξε με γυμνά χέρια και την πόρτα του 44χρονου για να του ρίξει τις χαριστικές βολές με το πιστόλι που είχε περασμένο μπροστά στο γιλέκο του.

Μάλιστα, ο βασικός εκτελεστής έχει το χάρισμα να «ρίχνει» και με τα δύο χέρια. Με το αριστερό χειρίστηκε το καλάσνικοφ και με το δεξί το πιστόλι, ενώ θέλοντας να πετύχει το καθοριστικό αποτέλεσμα και να σπάσει το θωρακισμένο τζάμι, δεν έριξε βολή κατά βολή, αλλά κατά ριπάς με το πολεμικό τυφέκιο.

zampounis Το μόνο που ξέχασε, πάνω στη βιασύνη του να χιμήξει στο υποψήφιο θύμα, ήταν να κατεβάσει τα διαφανή γυαλιά σκοποβολής που είχε περασμένα στον μαύρο σκούφο του, αυτά που θα προστάτευαν τα μάτια του από τα θραύσματα που πετάχτηκαν από το σπασμένο τζάμι.

zampounis16014
Ο εκτελεστής χωρίς γάντια εκτελεί τον «Ζαμπόν»

Το ότι, πάντως, αδιαφόρησε, δεν φορούσε γάντια και έπιασε δύο φορές την πόρτα του οδηγού δείχνει -σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών- πως είναι ξένος εκτελεστής. Κάτι που για τους διώκτες του προδίδει και η διαπίστωση ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για το ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου είναι κλεμμένο απ’ την Ιταλία και, μάλιστα, η εκτέλεση του 44χρονου είχε δρομολογηθεί από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.

Για να εξουδετερωθεί ο Βαγγέλης Ζαμπούνης -πρώην σύντροφος της δολοφονημένης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Bellamafia»-, οι εκτελεστές έριξαν στη θωρακισμένη BMW 97 βολίδες. Το ολέθριο λάθος του 44χρονου, που εκείνο το ξημέρωμα δεν διέθετε φρουρά, ήταν πως κινήθηκε τελείως ανυποψίαστα…

Παρέμεινε έξω από το όχημά του για 10 δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια κάθισε στη θέση του οδηγού για άλλα 20 δευτερόλεπτα, έως ότου εμφανιστεί το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πληρωμένοι δολοφόνοι. Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι το καλάσνικοφ του δεύτερου εκτελεστή, που πυροβολούσε από πίσω απ’ το όχημα, στην πρώτη καθοριστική φάση φαίνεται να παθαίνει εμπλοκή, αλλά μετά έρχεται η σειρά του να αδειάσει κι αυτός έναν γεμιστήρα, ενώ ο βασικός συνεργός συνολικά δύο γεμιστήρες έως το πέρας της αποστολής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τζιπ Lexus που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο της Ιταλίας και αυτό διαπιστώθηκε από τον αριθμό πλαισίου του στη διασταύρωση στοιχείων που έκανε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε τζιπ ίδιου τύπου, το οποίο όμως ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία στα βόρεια προάστια.

zampounis160142
Βαγγέλης Ζαμπούνης

Σε δευτερόλεπτα

Συνολικά 28 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν οι εκτελεστές για να δολοφονήσουν άγρια στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής τον 44χρονο, που ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας. Οπως φαίνεται στα βίντεο, ο ένας εκ των εκτελεστών, αφού άδειασε τον πρώτο γεμιστήρα από το καλάσνικοφ, άλλαξε γεμιστήρα και, αφού άδειασε κι αυτόν, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και πυροβόλησε δυο ή τρεις φορές από απόσταση αναπνοής τον 44χρονο, σαν να ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Από τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου του θύματος οι αστυνομικοί έχουν απόλυτες εικόνες από τις σκηνές της δολοφονίας και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των εκτελεστών έως το σημείο εγκατάλειψης του οχήματος, ευελπιστώντας να εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες. Επιχειρούν να εντοπίσουν πόσα οχήματα προσεγγίζουν ή φεύγουν από το σημείο πυρπόλησης του οχήματος. Κάμερα ασφαλείας έχει αποτυπώσει, εκτός από το τζιπ, μια μηχανή να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια κατεύθυνση στην οδό Κασομούλη μετά την εκτέλεση. Θεωρούν ότι υπήρξε όχημα που ακολούθησε αυτό των δραστών, προκειμένου να τους παραλάβει μετά την πυρπόληση του οχήματος πίσω από χώρο αναψυχής στον Σκαραμαγκά.

zampounis vaggelis ektelesi neos kosmos policenews

Το μυστηριώδες αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο

Πριν από λίγους μήνες είχε εντοπιστεί στον Νέο Κόσμο, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το βενζινάδικο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ένα κλεμμένο Ι.Χ. με κρυμμένα στον χώρο των αποσκευών καλάσνικοφ, γεμιστήρες και μπιτόνια με βενζίνη. Οι αστυνομικοί διατύπωσαν την εκτίμηση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε σχέδιο επίθεσης εναντίον του Ζαμπούνη και, μάλιστα, στο εσωτερικό του οχήματος είχε βρεθεί DNA του Βασίλη Ρουμπέτη, που στη συνέχεια έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν βέβαιο πως ο Ζαμπούνης πρόλαβε την εναντίον του επίθεση δολοφονώντας τον επίδοξο δολοφόνο του. Το μαύρο τζιπ BMW X5 του 44χρονου διέθετε θωράκιση επιπέδου 6 και ήταν σχεδιασμένο για να αντέχει σε επιθέσεις από βαριά όπλα και εκρηκτικά, ενώ μπορούσε να προστατεύσει τους επιβάτες από επιθέσεις με χειροβομβίδες! Η θωράκιση περιλαμβάνει ενισχυμένα τζάμια, πόρτες, οροφή και δάπεδο, αλλά οι σφαίρες του AK47 το διαπέρασαν, γιατί η θωράκιση στα τζάμια αντέχει επίθεση σε συγκεκριμένο αριθμό βλημάτων και από συγκεκριμένη απόσταση. Οι δράστες άδειασαν τρεις γεμιστήρες, με πολλές από τις βολίδες να διαπερνούν το κορμί του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Στο κορυφαίο επίπεδο θωράκισης, το όχημα αυτό μπορεί να αντέξει ακόμα και σε πέντε κιλά TNT, αλλά τοποθετημένα σε απόσταση 2 μέτρων. Ομως, με τέτοια θωράκιση υψηλού επιπέδου το βάρος του οχήματος πολλαπλασιάζεται, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητά του.

zampounis

Από τη μαφιόζικη εκτέλεση τρόμαξε ακόμα και ο έμπειρος ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή στο πτώμα του 44χρονου. Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δέχτηκε δεκάδες σφαίρες σε πολλά σημεία του σώματός του από τα καλάσνικοφ των εκτελεστών στον Νέο Κόσμο. Οπως διαπιστώθηκε, έφερε βολίδες στον θώρακα, στο κεφάλι, στην κοιλία, στον τράχηλο και στο αριστερό του χέρι, με τις περισσότερες από αυτές να τον βρίσκουν στη θωρακική χώρα. Μέσα στο σώμα του βρήκαν πολλές σφαίρες και μεγάλο αριθμό θραυσμάτων. Μάλιστα, οι σφαίρες ήταν τόσες πολλές, που δεν μπορούσαν να βγουν όλες, καθώς για να αφαιρεθούν στο σύνολό τους, θα έπρεπε να διαμελιστούν σημεία της σορού. Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...