Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Mamma mia και στην τηλεόραση!

Ο ρόλος της μάνας, εκτός από τη ζωή, είναι σημαντικός και στα πιο πετυχημένα σίριαλ των τηλεοπτικών σταθμών

Σαν την τηλεοπτική μάνα καμία! Η μυθοπλασία φέτος είναι στα καλύτερά της, σειρές με ποιότητα, άρτια σκηνοθεσία και φωτογραφία, με πρωτότυπο σενάριο μας καθηλώνουν καθημερινά στη βραδινή ζώνη των καναλιών.

sasmos75296

Τη στιγμή που διανύουμε πλέον το β’ μέρος της τηλεοπτικής σεζόν έχουν ξεχωρίσει σαφέστατα οι ρόλοι που μας έχουν κλέψει την καρδιά. Οι γυναίκες ηθοποιοί, λοιπόν, κρατάνε τα πρωτεία και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα από τα τιτιβίσματα στο X και τα διθυραμβικά σχόλια των τηλεθεατών, αλλά και στις στήλες με την τηλεοπτική κριτική στον έντυπο Τύπο και στα σάιτ.

Δείτε περισσότερα flashback θέματα πατώντας εδώ

pagidevmenoi6162

Από πού να αρχίσουμε. Η Κατερίνα Λέχου υποδύεται τη λέαινα μητέρα Δαμιανή Λάσκαρη στη «Μάγισσα», του ΑΝΤ1, και φτάνει μέχρι να δολοφονήσει το εγγόνι της για να προστατέψει τον γιο της Τζανή. Η καπετάνισσα της Κρήτης Καλλιόπη Σταματάκη, που ενσαρκώνει μοναδικά η εξαιρετική Μαρία Τζομπανάκη, στον «Σασμό», που για χάρη του Μαθιού της έχει πάρει πάνω της ακόμα και φόνο και έχει μπει στη φυλακή.

Και, φυσικά, δεν τελειώνουν εδώ οι υπέροχες ερμηνείες…

Η «Εspresso» έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες φετινές μαμάδες της μικρής οθόνης, ενώ αξίζει να κάνουμε και μια μικρή αναδρομή σε όσες μας έκλεψαν την ψυχή ως μητέρες τα προηγούμενα τηλεοπτικά χρόνια…

balash

Στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει αρκετές μαμάδες, αλλά καθοριστική ωστόσο ήταν η Μπέτυ Βαλάση, στον ρόλο της Λωξάντρας, στην ΕΡΤ. Με τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες, τα ιδανικά μιας άλλης εποχής έδειχνε την αγάπη της με το μαγείρεμα και τα νόστιμα φαγητά στην Πόλη.

Στην πιο σύγχρονη βερσιόν της Ελληνίδας μάνας, της χειραφετημένης γυναίκας των 90s, είδαμε αργότερα τη Μαίρη Χρονοπούλου, και ήταν να την πεις στο ποτήρι, στο «Μάνα είναι μόνο μια»!

Στα επόμενα χρόνια είδαμε διαφορετικού τύπου μαμάδες, μοντέρνες, που ήταν παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε επεμβατικές στις ζωές των παιδιών τους.

Η Ντένη Μαρκορά στους «Δύο ξένους» όπως και η Αννα Παναγιωτοπούλου στο «Ντόλτσε Βίτα» ήταν άλλου τύπου μητέρες της εποχής.

ntoltse vitaΞέφευγαν από τον κανόνα και ήταν μια κατηγορία από μόνες τους.

200806041523360.2012 SERGIANOPOYLOS KONSTA GYRISMATA DYO XENOI 09071997 001

Στο «Νησί», η Κρητικιά μάνα Κατερίνα Λέχου, η οποία στερήθηκε τα παιδιά της λόγω της αρρώστιας της, της λέπρας, αλλά που δεν έφυγε όμως στην ουσία ποτέ από κοντά τους, αν και ήταν στη Σπιναλόγκα, έγινε παράδειγμα προς μίμηση και υπήρξε από τους πιο σπουδαίους ρόλους στην ελληνική τηλεόραση. Η Κατερίνα Λέχου, όμως, έχει παίξει εξαιρετικά την πολύτεκνη μαμά και στην κωμική σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί» κι είχε κεντήσει με τη γλύκα της.

mega LARGE t 31761 633235 type12025

Η μάνα που προσπαθούσε να κρατήσει την ενότητα στην οικογένεια, ακόμη και στις πιο κωμικές καταστάσεις, ήταν αναμφίβολα η Ναταλία Τσαλίκη ως Μαργαρίτα Θεοτοκάτου, στη σειρά «Ακρως οικογενειακόν», στον ΑΝΤ1.

1675174410234 277976916 akros

Η Ρένια Λουιζίδου έχει παίξει δύο φορές τον ρόλο της μαμάς, μία στο «Καφέ της Χαράς» και μια δεύτερη στη σειρά του Alpha «Το σόι σου» ως Χαρούλα Χαμπέα, και στις δύο έχει πάρει άριστα.

to soi sou alpha 2

Οσο περνούν τα χρόνια και αλλάζουν οι τηλεοπτικές συνθήκες, ο ρόλος όμως της μάνας είναι πάντα εξίσου σημαντικός, αλλά και με πολλές πτυχές.

Η Μυρσίνη, που την υποδύθηκε μοναδικά η ωραία Κατερίνα Διδασκάλου στις «Αγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, μπορεί να ήταν χειριστική, υπερόπτης, αλλά για τα παιδιά της και την ευτυχία τους έδινε και τη ζωή της. Ο τρόπος της, βέβαια, ήταν ακραίος τις περισσότερες φορές. Το τι τράβηξαν ο Νικηφόρος, ο Κωνσταντής και η Πηνελόπη εξαιτίας της, λόγω της λανθασμένης αδυναμίας που τους είχε, δεν λέγεται.

kampoureli gkourousis230

Στα «Καλύτερά μας χρόνια» η Κατερίνα Παπουτσάκη ήταν μαμά τεσσάρων διαφορετικών σε ηλικία και ιδιοσυγκρασία παιδιών και με μαεστρία τα έφερνε όλα σε τάξη. Θεσπέσια…

Φέτος, λοιπόν, η οθόνη μας έχει χτυπήσει διάνα στην καρδιά μας από τις νέες τηλεοπτικές μητέρες και το τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής για τους γιους και τις κόρες τους… Θυσίες!

Η Δαμιανή, από τη σειρά «Μάγισσα» στον ΑΝΤ1, που την υποδύεται η Κατερίνα Λέχου, έχει αναγκαστεί να πουλήσει την ψυχή της στον διάολο και να πάει στην Κόλαση. Σκότωσε μέχρι και το εγγόνι της για να κρύψει τον παράνομο καρπό του γιου της Τζανή με τη γυναίκα του αδερφού του Μάρκου, Μεταξία. Απλά η Κατερίνα Λέχου είναι καταπληκτική, αν και πολύ κακιά και επικίνδυνη.

magissa10014

Η Γερακίνα Γρακάρη, στην ίδια σειρά, την οποία υποδύεται η εκπληκτική Μαρκέλλα Γιαννάτου, για να βρει τον φονιά του παιδιού της Πετρούνη φεύγει από τον πύργο της και τον σύζυγό της Σπήλιο… Αν και έγκυος, εκδικείται με μαχαιριές αυτούς που τον κρέμασαν ή τον οδήγησαν στην κρεμάλα.

magissa2113

Η μαυροντυμένη Σταματάκενα, η δαιμόνια Καλλιόπη, που την ενσαρκώνει τέλεια η Μαρία Τζομπανάκη στον «Σασμό», είναι καπετάνισσα με τα όλα της! Μάνα και εκείνη, μετά τη δολοφονία του συζύγου της Βασίλη μεγάλωσε τα παιδιά της με μεγάλη αγάπη και φροντίδα, αλλά με εμμονή προς στη βεντέτα με τους Βρουλάκηδες. Είναι πάντα μάνα-κουκουβάγια για τους γιους της και φτάνει για χάρη του Μαθιού της να καταπιεί τη δολοφονία του ξαδέρφου Στεφανή.

pagidevmenoi6178

Στην ίδια σειρά η Μαρία Πρωτόπαππα, ως Μαρίνα Βρουλάκη, έχει δώσει και την ψυχή της για τον αδικοχαμένο Πετρή της -ποιος δεν τη θυμάται να σπαράζει στο σημείο της δολοφονίας του από τον Αστέρη;-, ενώ φτάνει και στην απόλυτη θυσία για την Αργυρώ, να δεχθεί τον Αστέρη για γαμπρό.

sasmos20431

Δύο ιδιαίτερες μαμάδες έχουμε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν σε δύο σειρές εποχής. Η Μπέτυ Λιβανού ως Νικολίνα Αρχοντάκη, στη σειρά «Η παραλία», μπορεί να έχει πολλά σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν, αλλά μεγάλωσε η ίδια τον γιο της Δημητρό (Γιώργος Νινιός), ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση και τον προστατεύει με όποιο κόστος.

paralia nea seira 4

Η Γιώτα Φέστα, από την άλλη μεριά, ως μαμά Λαμπρινή Κωνσταντάκη στο «Ναυάγιο» υποδύεται έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας της, καθώς ξέρει ενστικτωδώς ότι το παιδί της δεν είναι νεκρό μετά τη βύθιση του πλοίου και κάνει τα πάντα για να το βρει.

Το ναυάγιο Γιώτα Φέστα ρήμαξε μας και απόψε παπαδιά μου

Η καταξιωμένη ηθοποιός Κοραλία Καράντη έχει ανατριχιάσει τους τηλεθεατές με τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο σίριαλ «Famagusta», θυμούμενη τη στιγμή που της αρπάζουν το μωρό μέσα από την αγκαλιά της το 1974 στην Κύπρο, μετά την επέμβαση του Αττίλα.

Famagusta59201

Τέλος, η Φωτεινή Μπαξενάνη μάς χαρίζει πάντα καθηλωτικές ερμηνείες. Αυτή τη φορά στην ψυχολογική, αστυνομική σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι».

74b0c5d7 BAXEVANIΗ ηρωίδα της, η Μπετίνα, σκότωσε τον αδίστακτο Στράτο, επειδή βίασε την κόρη της Ζωή. Η ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή της: «Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται εγκληματίας. Ηταν μια οριακή κατάσταση που την οδήγησε σε αυτή την πράξη και αυτό την ακολουθεί. Το βάρος στη συνείδησή της. Η αυτοδικία δεν είναι σωστή. Αλλά ήταν απάντηση σε όσα έκαναν στην κόρη της»!

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...