Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Ανατριχίλα από τα λόγια της Εύης Τσάπαρη: «Αισθάνομαι πολλές τύψεις που επέζησα»

Eνας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Eνας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους φοιτητές- έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους, όμως οι μνήμες για ορισμένους είναι ακόμα νωπές. Πρόκειται για εκείνους που επέζησαν του πολύνεκρου δυστυχήματος και παλεύουν να αφήσουν πίσω τους τη «μαύρη» εκείνη νύχτα και να προχωρήσουν.

Μία από αυτούς είναι και η Εύη Τσάπαρη, που προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τη φρίκη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. «Αισθάνομαι πάρα πολλές τύψεις γι’ αυτό – γιατί έζησα… Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι περισσότερο είχα εγώ από τα παιδιά, τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν… Είναι οι τύψεις του επιζώντα… Ενας να πει “φταίω, φταίξαμε”» δήλωσε η γυναίκα, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την εθνική τραγωδία.

tempi15024

Στο μεταξύ, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που σήμερα πρόκειται να καταθέσει για το «μπάζωμα» του χώρου και τη βιαστική μεταφορά των συντριμμιών. Εκτός από την ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων στις 30 Μαΐου στα συντρίμμια των βαγονιών, έχει προστεθεί στη μακρά λίστα και το ζήτημα των καθυστερήσεων στις δειγματοληψίες από το Γενικό Χημείο του Κράτους για ανίχνευση χημικών ουσιών στο σημείο της σύγκρουσης. Πρόκειται για δειγματοληψίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τις πρώτες 2-3 ημέρες στο αρχικό σημείο της σύγκρουσης, προτού μετακινηθεί οτιδήποτε από εκεί.

«Ικανοποιητική απάντηση στα παραπάνω προφανώς και δεν υπάρχει, οπότε το ζητούμενο πλέον είναι αν ο τέως περιφερειάρχης θα επιλέξει να καλύψει τους εντολείς του και να επωμιστεί ο ίδιος ολόκληρη την ευθύνη ή αν θα κατονομάσει αυτούς που έδωσαν τις εντολές για τη μετακίνηση των βαγονιών και την αλλοίωση του χώρου» αναφέρουν πηγές από την ομάδα νομικής εκπροσώπησης των συγγενών.

tempi150241
Εύη Τσάπαρη

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την επόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με την κατάθεση του τέως υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει θέσει πληθώρα ζητημάτων προς εξέταση, τα οποία αφορούν μάρτυρες που θα είχαν να συνεισφέρουν στοιχεία και αντικειμενικά δεδομένα στην υπόθεση.

Πενήντα επτά πένθιμες κωδωνοκρουσίες θα ακουστούν στους ναούς την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Πενήντα επτά πένθιμες κωδωνοκρουσίες, όσα είναι και τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, θα ακουστούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλους τους ναούς και να ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

tempi150242
Μαρία Καρυστιανού

Οπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η οποία έχει ήδη σταλεί προς την Αρχιεπισκοπή και τις μητροπόλεις, πρόκειται για ένα αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Μαρίας Καρυστιανού, το οποίο έγινε δεκτό από τον Αρχιεπίσκοπο κατά την προχθεσινή συνάντησή τους. Εξάλλου, είναι γεγονός ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που σε μια στιγμή έχασαν συγγενείς και φίλους. Εναν χρόνο μετά η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται πάλι στο πλευρό των δοκιμαζόμενων γονέων, αδελφών και συγγενών των θυμάτων και καλεί όλους να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων άφησαν τόσο άδικα την τελευταία τους πνοή στο τραγικό αυτό δυστύχημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...