Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Οι μπότες στιλέτο της τρομοκρατίας – H ξανθιά Α.Χ. που μετέφερε εκρηκτικά για την οργάνωση Σύμπραξη Εκδίκησης

Και ο σύντροφός της Α.Ζ. στη «φράξια βομβιστών»

Κρυμμένη πίσω από την «ευγενική» φυσιογνωμία της λεπτεπίλεπτης ξανθιάς με αναλογίες μοντέλου, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η Α.Χ., που εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας (security), είχε διπλή ζωή και ήταν μέλος της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης.

Στη σελίδα της στο facebook η ίδια ποζάρει ανεβασμένη στις μαύρες ψηλοτάκουνες μπότες της και με άψογη εμφάνιση. Σε άλλη πόζα φαίνεται και το old school τατουάζ στο εσωτερικό του δεξιού μπράτσου της, με το χαριτωμένο κορίτσι καρτούν Betty Boo. Το καρτούν με το μικροσκοπικό σώμα και με κορυφαίο χαρακτηριστικό την αυτοπεποίθηση.

gynaika1

Αντάρτικο πόλεων

Η τρομοκράτισσα με τα ψηλοτάκουνα έμενε μαζί με τον σύντροφό της, Α.Ζ., ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί γιατί συμμετείχε στη νεοσύστατη τρομοκρατική οργάνωση. Το ζευγάρι ζούσε σε ένα παλιό διώροφο σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου μοιράζονταν το… όραμα του αντάρτικου πόλεων. Ωστόσο η νεαρή ήταν ήδη «γνωστή» στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε ποινικό μητρώο, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση που κάθε άλλο παρά κινεί υποψίες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Epsresso».

gynaika2

Οι διωκτικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το… ζεύγος του Παλαιού Ψυχικού συμμετείχε σε τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο (25/01) στην περιοχή των Πετραλώνων είχε σημειωθεί έκρηξη μικρής ισχύος σε τραπεζικό κατάστημα στην οδό Τριών Ιεραρχών. Από την έκρηξη του μηχανισμού που πυροδοτήθηκε με φιτίλι, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη της τράπεζας και άνοιξε κρατήρας διαμέτρου 38 εκατοστών και βάθους 5 εκατοστών.

gynaika3

Κατά την εξέταση του υλικού από κάμερες ασφαλείας οι αναλυτές της Ασφάλειας Αττικής ταυτοποίησαν στη θέση του οδηγού στο όχημα που μετέφερε τη βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων την Α.Χ. και ως συνοδηγό συνάδελφό της, επίσης μέλος της οργάνωσης. Στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες έχει καταγραφεί να ακολουθεί το όχημά τους μία μηχανή.

gynaika organosi5

Από την άλλη, ο Α.Ζ., με την έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει «αδυναμία» στη χρήση παράνομων ουσιών, κάτι που δεν κρύβει από το προφίλ του. Στους λογαριασμούς του ανέβαζε συχνά εικόνες με αιθέριες υπάρξεις, άλλες με τον σκύλο του ή και την ομάδα του Παναθηναϊκού. Σημειώνεται πως την ίδια ποδοσφαιρική αδυναμία έχει και ο έτερος συγκατηγορούμενός του, Λ.Μ., με τον οποίο συμπίπτουν επίσης ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στον ίδιο αποδίδονται η τοποθέτηση και η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Νοέμβριο του 2023 στο σπίτι επιχειρηματία στο Χαϊδάρι, η κατασκευαστική εταιρία του οποίου είχε εμπλακεί στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα, το οποίο κρίθηκε επικίνδυνο για το κοινό, με αποτέλεσμα να κλείσει το Ολυμπιακό Στάδιο για λόγους ασφαλείας.

gynaika4 1

Ο Α.Ζ. φέρεται ότι είχε επαφές με τον 36χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος θεωρείται αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και παράλληλα ο συντάκτης των κειμένων ανάληψης ευθύνης για τις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης.

Οι Αρχές, μετά την ανάληψη ευθύνης από τη Σύμπραξη Εκδίκησης, για την αποστολή τρομοπακέτου στο γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, «συνάντησαν» έναν… παλιό γνώριμο, τον 36χρονο, ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε τη βομβιστική ενέργεια στην πρόεδρο Εφετών.

Από τη φυλακή

Ο ίδιος από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής όπου κρατούνταν είχε καλέσει στη γραμματεία της δικαστικού και την απείλησε, ζητώντας συγχώνευση των ποινών του.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της τρομοκρατικής ομάδας κατηγορούνται και δύο στρατιωτικοί, ο Χ.Μ. και ο Γ.Κ., εκ των οποίων ο ένας πυροτεχνουργός. Ο πυροτεχνουργός είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για βομβιστική επίθεση σε βάρος δικαστή, αλλά αθωώθηκε. Στο κινητό του πυροτεχνουργού της Πολεμικής Αεροπορίας ανακτήθηκε διαγραμμένη φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε κατασκευάσει ο ίδιος και πρόκειται για το δέμα που στάλθηκε στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Κυριακή στον ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...