Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μαφιόζοι κατά του Γιάννη Κούστα

Ο δολοφονημένος σε ενέδρα θανάτου «συμβολαιογράφος» των γκάνγκστερ, που εκβίαζαν με κρατικές πλάτες τον εφοπλιστή, και η εστεμμένη «σύμμαχος» του «Mr. Danaos»

Στα δίχτυα της σκληρής βουλγαρικής μαφίας φαίνεται πως πιάστηκε ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας από τον στυγνό εκβιαστή Μαρτίν Μποζάνοφ, γνωστό και ως «συμβολαιογράφο», ο οποίος όμως δολοφονήθηκε την τελευταία ημέρα του 2023!

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», ο Βούλγαρος δεν ήταν μόνος, καθώς στη συμμορία του είχε κάμποσους γκάνγκστερ του κρατικού μηχανισμού, οι οποίοι εξακολουθούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι… Αλλωστε το παρατσούκλι «συμβολαιογράφος» το απέκτησε από τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο υφάρπαζε με συνεργούς του «λευκού κολάρου» ξένες περιουσίες στη βουλγαρική πρωτεύουσα και μάλιστα στα πρότυπα της ελληνικής εταιρίας δολοφόνων του δικηγόρου και πρώην δημάρχου Χαλκηδόνος Χρήστου Παπαδόπουλου. Ο Μποζάνοφ στο σατανικό σχέδιό του για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας έκανε πάντα προσύμφωνα με ιδιοκτήτες, που όμως στην πορεία πέθαιναν μυστηριωδώς ή αγνοούνταν…

koustas mermigka

Ο καλύτερος «σύμμαχος», πάντως, του Ελληνα εφοπλιστή αποδείχθηκε η καλλονή Ivayla Bakalova, «Μις Βουλγαρία 2001». Η 42χρονη κατήγγειλε στην επιτροπή διαφάνειας της βουλγαρικής Βουλής ότι ο μαφιόζος «συμβολαιογράφος» τής ζήτησε 120.000 ευρώ για να πετύχει την αποφυλάκιση του συζύγου της, ο οποίος διώκεται για φορολογικούς λόγους. Η δυναμική σύζυγος φώναξε μάλιστα στην επιτροπή: «Ο Μποζάνοφ επέτρεψε στον εαυτό του να εμπορεύεται επιρροή… Εάν δεν καταβάλετε προσπάθεια, θα υπάρξουν περισσότεροι σε αυτό το σύστημα». Οι έρευνες για απάτες με ακίνητα σε βάρος του «συμβολαιογράφου», για ξέπλυμα χρήματος και απειλές κατά δικαστών, συναντούσαν όμως εμπόδια, την ώρα που ο Μποζάνοφ φέρεται ότι είχε στην κατοχή του και ένα πανάκριβο ακίνητο στην Ελλάδα.

Ολα άρχισαν όταν ο σύζυγος της Δήμητρας Μέρμηγκα, Γιάννης Κούστας, στον οποίο ανήκει η εισηγμένη στη Wall Street Danaos Shipping, κατά την περίοδο 2022-2023 δημιούργησε το εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall, στα πρότυπα των εμπορικών κέντρων της Μαριάννας Λάτση στο Μαρούσι. Το Mall Κούστα βρίσκεται δίπλα στο ΙΚΕΑ Σόφιας, ενώ σε διπλανή έκταση, που είχε ήδη εξασφαλίσει ο Ελληνας εφοπλιστής, άρχισε και δύο μεγάλα επενδυτικά projects για την κατασκευή κατοικιών. Τότε ξαφνικά άρχισαν οι «πιέσεις» από τις φορολογικές Αρχές, την επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και την Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας.

sofia ring mall 2

Ο μηχανικός Αναστάσιος Δίκος, εκπρόσωπος του Γιάννη Κούστα στη Βουλγαρία, καταγγέλλει στις Αρχές ωμό εκβιασμό από τον «συμβολαιογράφο», που, όπως ανέφερε, συνεργάζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Tα βουλγαρικά ΜΜΕ

Ο κ. Δίκος, μιλώντας σε βουλγαρικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει: «Για περισσότερα από δύο έτη έχουμε υποστεί συστηματική παρενόχληση και εκβιασμούς από την ομάδα του Μαρτίν Μποζάνοφ και από συνεργάτη του, τον δικηγόρο Βέλιμιρ Ατανάσοβ. Μας απειλούσαν, μας ζητούσαν χρήματα και σε αυτόν τον εκβιασμό ενεπλάκησαν σταδιακά εφοριακοί, εισαγγελείς, όπως επίσης και εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Δήμευσης Παράνομα Αποκτηθέντων Περιουσιακών Στοιχείων (CACIAF). Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν περισσότερες από 10 μηνύσεις και έρευνες εναντίον μας. Και όλα άρχισαν εξαιτίας του επενδυτικού μας σχεδίου για την κατασκευή κατοικιών».

sofia ring 1

Στο Ring Mall η πλευρά Κούστα κατέχει το 50% της ιδιοκτησίας (το mall βρίσκεται παραπλεύρως του ΙΚΕΑ Βουλγαρίας, το οποίο ο όμιλος Fourlis δημιούργησε το 2011). Ο Ελληνας εφοπλιστής αγόρασε σταδιακά τη γη στη Βουλγαρία το διάστημα 2001-2010 με πολλά μικρά αγροτεμάχια, τα οποία ενώθηκαν. Το ένα στην πορεία πουλήθηκε στην ΙΚΕΑ και το δεύτερο ανήκει στο Sofia Ring Mall, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονται για κατοικίες. Ως εταίρος στην κατασκευαστική εταιρία παρουσιάστηκε η EUROMASTER, που υποτίθεται ανήκε σε Αραβες, υπογράφηκε προσύμφωνο, αλλά η συμφωνία τινάχτηκε στον αέρα όταν άρχισαν να προβάλλουν ενστάσεις για τη νομιμότητα στη θεώρηση της μελέτης.

Πίσω από τη EUROMASTER τα νήματα κινούσε ο «συμβολαιογράφος», ο οποίος έβαλε ως «κακούς γείτονες» να καταγγείλουν τον Κούστα ως καταπατητή τον Georgi Donchev, οδηγό αγώνων, και τη Fidanka Yonevska, υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων. Η Fidanka Jonevska είναι παντρεμένη με τον Atanas Dimov, ο οποίος έχει αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων, ενώ ως αντίδικος δικηγόρος εμφανίστηκε ο Βέλιμιρ Ατανάσοφ, συνέταιρος του «συμβολαιογράφου» Μαρτίν Μποζάνοφ.

81835645 517871592193276 5350163947621447258 n
Η καλλονή Ivayla Bakalova, «Μις Βουλγαρία 2001»

Η εμφάνιση του Ατανάσοφ ήρθε το 2022, ενώ η κατασκευή των συγκροτημάτων κατοικιών στην περιοχή άρχισε στα τέλη του 2019. Στην αγωγή τους διεκδικούν από τον Κούστα αποζημίωση και απώλεια εσόδων ύψους 7.000.000 λέβα (περί τα 2.600.000 ευρώ), αλλά, όπως καταγγέλθηκε, ο Βέλιμιρ Ατανάσοφ έχει ερωτική σχέση με τη Nevena Zartova, διοικητική προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σόφιας. Το τελευταίο sms που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο ο εκπρόσωπος του Γιάννη Κούστα ήταν το εξής: «Θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει, Ελληνες αδελφές». Οπως αναφέρει ο κ. Δίκος, αποστολέας του είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής του VMRO. Ο κ. Δίκος αναφέρει μάλιστα ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για απάτη πολλών χρημάτων και του απαγορεύτηκε να φύγει από τη χώρα, ενώ του όρισαν εγγύηση 100.000 λέβα (50.000 ευρώ).

Η εταιρία Κούστα μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία. Μόνο η μία εταιρία πληρώνει 500.000 λέβα ετησίως (250.000 ευρώ) σε άμεσους και έμμεσους φόρους, ενώ, αν προστεθούν και οι άλλες εταιρίες, οι φόροι θα ξεπεράσουν τα 2.000.000 λέβα (1.000.000 ευρώ). Συνολικά μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 120.000.000 λέβα (50.000.000 ευρώ). Ο «συμβολαιογράφος», που δεν ήταν καν δικηγόρος, δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου νωρίς το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2023, ενώ βάδιζε με συγγενικά του πρόσωπα, μια γυναίκα και δύο μωρά, σε κεντρικό σημείο της Σόφιας. Δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής από πιστόλι μικρού διαμετρήματος.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...