Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Υπόθεση του Κολωνού: Μαμά μαστροπός, Μίχος «καθαρός»

«Κόλαφος» η εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό! Την προέτρεπε να εκδίδεται, ενώ διακινούσε υλικό με άσεμνες στάσεις του παιδιού της

«Καταπέλτης» για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ήταν χθες η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Μαρία Ελένη Νικολού, αγορεύοντας στο δικαστήριο επί της ενοχής ή μη των 26 κατηγορουμένων στη μεγάλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίηση της ανήλικης. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της -και μάλιστα με την επιβαρυντική περίπτωση-, αλλά και για πορνογραφία του ανήλικου παιδιού της!

Η μητέρα της 12χρονης έξω από το δικαστήριο

Αντίθετα, με την πρότασή της η κυρία Νικολού μάλλον έριξε στα «μαλακά» τον έτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον 54χρονο Ηλία Μίχο, για τον οποίο πρότεινε να απαλλαχθεί για τρία από τα επτά συνολικά βαριά αδικήματα που του είχαν απαγγελθεί, ανάμεσά τους και αυτό του βιασμού της ανήλικης! Ακόμη, «κόλαφος» ήταν η εισαγγελέας για τον περιβόητο «Μιχάλη», έναν 58χρονο ναυτικό ο οποίος, σύμφωνα με την κατηγορία, «πλάσαρε» το παιδί σε διάφορους άνδρες! Η εισαγγελική αγόρευση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε χθες, έπειτα από 33 συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο δικάζει τη ζοφερή αυτή υπόθεση, κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Οικονομικά οφέλη

Θεωρώντας ότι η 38χρονη μητέρα της ανήλικης γνώριζε το εύρος της κακοποίησης του παιδιού της, η εισαγγελέας υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή της πως η συγκεκριμένη κατηγορουμένη δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει την κόρη της, αντίθετα την εξωθούσε ολοένα πιο βαθιά στην πορνεία ώστε η ίδια να έχει οικονομικά οφέλη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η 38χρονη, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στην κόρη της και υποβάλλοντάς τη σε μεγάλο συναισθηματικό εκβιασμό, την προέτρεπε να εκδίδεται, φτάνοντας στο σημείο να διακινεί υλικό με άσεμνες στάσεις του παιδιού της σε υποψήφιους πελάτες.

Ο Ηλίας Μίχος

Οπως χαρακτηριστικά φέρεται ότι ανέφερε η κυρία Νικολού, η 38χρονη ζητούσε από την κόρη της να παράγει βίντεο και φωτογραφίες με ακατάλληλες σκηνές της, με στόχο αυτά να αποστέλλονται σε διάφορους υποψήφιους «πελάτες», οι οποίοι τώρα δικάζονται μαζί της για τα ραντεβού της φρίκης που είχαν με το κοριτσάκι! Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη την κατηγορούμενη μητέρα για τα κακουργήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας αλλά και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση, δεδομένου ότι η 38χρονη κατηγορουμένη είναι η μητέρα του κοριτσιού, είναι δηλαδή πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα του.

Ακόμη, η κυρία Νικολού πρότεινε η μητέρα της ανήλικης να κηρυχτεί ένοχη και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του Ηλία Μίχου. Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως ως προς τη μητέρα, τότε η 38χρονη, που έχει προφυλακιστεί για αυτές τις κατηγορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολυετή κάθειρξη. Από την πλευρά της, πάντως, η κατηγορουμένη σε όλα τα στάδια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης έχει αρνηθεί κάθε γνώση της σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της, υποστηρίζοντας πως είναι αθώα.

Τη μητέρα της στηρίζουν μάλιστα η ίδια η 12χρονη και τα υπόλοιπα παιδιά της, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της, ζητώντας την άρση της προσωρινής της κράτησης. Σε ό,τι αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης, όπως και για τα κακουργήματα της εμπορίας ανθρώπων και της μαστροπείας σε βάρος της. Ειδικά για το αδίκημα της μαστροπείας η εισαγγελέας πρότεινε η συγκεκριμένη κατηγορία να μη γίνει δεκτή με τη μορφή του εξαναγκασμού (όπως αναφέρεται, δηλαδή, στο βούλευμα), αλλά να υπάρξει μετατροπή της και ο 54χρονος να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Οπως φέρεται ότι ανέφερε η εισαγγελέας στο σημείο αυτό της αγόρευσής της, η ανήλικη είχε αρχίσει να εκδίδεται από τις αρχές του 2022 για να πηγαίνει χρήματα στη μητέρα της, χωρίς όμως ο Ηλίας Μίχος να έχει λάβει κάποιο ποσό. Ακόμα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 54χρονος θα πρέπει να κηρυχτεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του είχαν εμπιστευτεί, για οπλοκατοχή, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία.

Παρασύρθηκε…

«Αποδέχομαι τη σεξουαλική μου συνεύρεση με την ανήλικη τέσσερις φορές. Εστελνε συχνά μόνη της φορτικά μηνύματα και επεδίωκε με κάθε τρόπο τη σεξουαλική συνεύρεσή μας» είχε υποστηρίξει προκλητικά στην ανακρίτρια ο Ηλίας Μίχος, αποδεχόμενος τις σεξουαλικές συνευρέσεις του με το παιδί, λέγοντας όμως ότι αυτές ποτέ δεν έλαβαν χώρα με άσκηση βίας ή εξαναγκασμό. «Παρασύρθηκα, απαραδέκτως, από την περιρρέουσα μεταξύ μας σεξουαλική ατμόσφαιρα, αλλά ουδέποτε ασκώντας της πίεση» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο 54χρονος, ο οποίος μάλιστα είχε αρνηθεί ότι οδηγούσε το παιδί στα αυτοκίνητα υποψήφιων «πελατών» και ότι το εξέδιδε σε οίκους ανοχής.

«Είναι παντελώς και αυταπόδεικτα ψευδές. Ουδείς από τους μάρτυρες που κατέθεσαν και σχετίζονται με τους οίκους ανοχής με γνωρίζει, αλλά ούτε και προκύπτει η παρουσία μου στους χώρους αυτούς από κάμερες ασφαλείας» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, για να προσθέσει σε άλλο σημείο της ανακριτικής του απολογίας: «Αν, όπως με κατηγορεί η ανήλικη, είχα βρει τον εύκολο τρόπο να την καθοδηγώ προς τα αυτοκίνητα αγνώστων, με τους οποίους δήθεν είχα συνεννοηθεί, γιατί τότε να την πηγαίνω και στους οίκους ανοχής με τον κίνδυνο να μας δει κάποιος ανά πάσα ώρα και στιγμή;»

Ο «Μιχάλης» και οι πελάτες

Μεγάλο μέρος της χθεσινής αγόρευσης της κυρίας Νικολού αφορούσε όμως και τον περιβόητο «Μιχάλη», στον οποίο η εισαγγελέας απέδωσε κομβικό ρόλο στην εκπόρνευση και την κακοποίηση του κοριτσιού. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, όπως φέρεται ότι είπε στο δικαστήριο η κυρία Νικολού, θα πρέπει να κηρυχτεί ένοχος για μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης, καθώς και αυτός εκμεταλλεύτηκε το κορίτσι με σκοπό το προσωπικό του κέρδος.

Ο 58χρονος ναυτικός, διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι προέτρεπε τη 12χρονη να έρχεται σε σεξουαλική επαφή αντί αμοιβής με δήθεν φίλους του και ότι την προωθούσε στην πορνεία, ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες της σε συγκεκριμένη διαδικτυακή σελίδα. Παράλληλα, ο «Μιχάλης», σύμφωνα με τη δικογραφία, υποσχόταν μεγάλα κέρδη στο κορίτσι αν εξασκηθεί στην «πορνεία πολυτελείας» και μπει «στα χοντρά κυκλώματα», γνωρίζοντας «εφοπλιστές και λεφτάδες», κάνοντας «επισκέψεις σε κότερα» και συμμετέχοντας σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου!

Υπό τα δεδομένα αυτά, η κυρία Νικολού ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να κρίνουν ένοχο τον «Μιχάλη» για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό κέρδους, αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του 58χρονου για γενετήσια πράξη με ανήλικο αντί αμοιβής. Οπως φέρεται ότι επεσήμανε, δεν προέκυψε κατά την αποδεικτική διαδικασία ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συνευρέθηκε σεξουαλικά με τη 12χρονη.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης αγόρευσής της η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους 23 κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι φέρεται ότι είναι «πελάτες» του κοριτσιού, συνευρέθηκαν δηλαδή μαζί της αντί αμοιβής. Σύμφωνα με την πρόταση που ανέπτυξε η κυρία Νικολού, από τους 23 αυτούς κατηγορουμένους θα πρέπει να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη οι 22 εξ αυτών. Ο μοναδικός κατηγορούμενος για τον οποίο η εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή είναι ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, για τον οποίο, όπως ανέφερε, προέκυψαν αμφιβολίες για το αν πράγματι συνευρέθηκε με το παιδί.

Συνολικά, δηλαδή, η κυρία Νικολού από τους 26 κατηγορουμένους της υπόθεσης ζήτησε απαλλαγή μόνο για έναν και ενοχή για όλους τους υπολοίπους κατά το κατηγορητήριο, με εξαίρεση τον Ηλία Μίχο, για τον οποίο πρότεινε απαλλαγή του από τρία αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα! Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση θα συνεχιστεί με αγορεύσεις των συνηγόρων και, αφού αυτές ολοκληρωθούν, το δικαστήριο, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο επί της ενοχής, θα εκδώσει την απόφασή του.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...