Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα, πήρε χθες το μεσημέρι η θρυλική ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού Καίτη Γκρέυ, διαψεύδοντας έτσι όλους τους ιατρικούς κανόνες. Η θέλησή της για ζωή κατάφερε να τη βγάλει αλώβητη από την πιο μεγάλη μάχη που έδινε για να κρατηθεί ζωντανή.

gkrei57888

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Καθαρά Δευτέρα και οι δικοί της άνθρωποι, η νύφη της Εφη Ηλιάδη και ο εγγονός της Κώστας, περίμεναν με ανυπομονησία τους θεράποντες ιατρούς της στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προκειμένου να πάρουν τον δικό τους άνθρωπο. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τη μεγάλη μας λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ, η οποία στις 14 Μαΐου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Και παρά τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση με την υγεία της, η λέαινα Καίτη Γκρέυ επέστρεψε πάλι στο σπίτι της ευχαριστώντας τον εγγονό της Κώστα που ήταν στο πλευρό της και σφίγγοντάς του με τις ελάχιστες δυνάμεις που είχε το χέρι του.

kaiti gkrey01034

Το θρίλερ με την υγεία της κορυφαίας ερμηνεύτριας άρχισε στις 28 Φεβρουαρίου, όταν η ζωή της ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τους γιατρούς τότε να δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της κατάστασής της. Από την πρώτη στιγμή η «Espresso» βρέθηκε δίπλα στη μεγάλη λαϊκή φωνή και κατέγραφε τα πάντα σε σχέση με την υγεία της.

Σε λήθαργο

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί τότε. Στην οικία της στη Νέα Σμύρνη σήμανε συναγερμός για τους δικούς της ανθρώπους. Οντως η κατάστασή της ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Δεν μιλούσε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε όσα της έλεγαν οι δικοί της άνθρωποι. Μια δυο λέξεις μόνο μπορούσε να ψελλίσει, «είμαι χάλια», και μετά έπεφτε πάλι σε λήθαργο.

kaiti gkrey08082

Ορισμένες φορές άνοιγε τα μάτια της, χαμογελούσε στους αγαπημένους της ανθρώπους και μετά… σιωπή. Αμέσως όσοι βρίσκονταν στο διαμέρισμά της στη Νέα Σμύρνη έπειτα από συνεννόηση ειδοποιούν τους γιατρούς SOS. Μέσα σε λίγα λεπτά ο γιατρός τής δίνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ τους αναφέρει πως δεν θα αντέξει ο οργανισμός της και πρέπει να μεταφέρουν τη μεγάλη τραγουδίστρια σε νοσοκομείο, καθώς έχει κολπική μαρμαρυγή, λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ οι παλμοί φτάνουν σχεδόν τους 190. Τα δάκρυα των φίλων της γίνονται ποτάμι, αφού γνωρίζουν πως ο δικός τους άνθρωπος είναι σε πολύ μεγάλη ηλικία, με αδύνατο οργανισμό και σχετική άνοια. Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σήμανε συναγερμός και, μόλις το ασθενοφόρο με τη σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια έκανε την εμφάνισή του, σύσσωμο το ιατρικό δυναμικό έσπευσε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν έδιναν στους δικούς της ανθρώπους πολλές ελπίδες, καθώς ο οργανισμός της ήταν εξαντλημένος. Στην Εντατική του Ωνασείου οι μέρες κυλούσαν πολύ δύσκολα για τη μεγάλη τραγουδίστρια, καθώς οι δυνάμεις της είχαν ελαχιστοποιηθεί, και οι γιατροί έκαναν όλα τα ανθρωπίνως δυνατά για να την κρατήσουν στη ζωή.

gkrey19034

Η ίδια, μέρα με τη μέρα, εμφάνιζε σημάδια καλυτέρευσης, με τους γιατρούς στο τέλος της νοσηλείας να μιλούν για «ανθρώπινο θαύμα» και «φαινόμενο δύναμης». Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η εκατοντάχρονη μεγάλη ερμηνεύτρια πάλεψε και στο τέλος βγήκε νικήτρια. «Το γεγονός ότι η γιαγιά μου δεν έχει πάρει ποτέ φάρμακα και έχει κόψει το τσιγάρο πάνω από 30 χρόνια τη βοήθησε να επιστρέψει πάλι κοντά μας» ακούστηκε να λέει ο εγγονός της στους διαδρόμους του Ωνασείου, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να υποκλίνονται όχι μόνο στο τεράστιο ταλέντο της τραγουδίστριας, αλλά και στη δύναμη ψυχής που επέδειξε για να βγει πάλι νικήτρια σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...