Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Απόβαση εκτελεστών της Wagner στην Ελλάδα – Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση και οι δολοφονίες σε Βάρη – Κέρκυρα

Οκτώ ασύλληπτοι killers πολέμησαν ως μισθοφόροι «εθνικόφρονες» στο πλευρό των Ρώσων στην Κριμαία

Το έμβλημα της κεφαλής του θανάτου, της διαβόητης ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, πλανάται πάνω από τις τέσσερις ομαδικές εκτελέσεις με θύματα Σέρβους και Μαυροβουνίους σε Βάρη και Κέρκυρα.

  • Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Β. Χήτου

Οι τουλάχιστον οκτώ πληρωμένοι ασύλληπτοι δολοφόνοι φέρεται ότι πολέμησαν το 2014 ως μισθοφόροι «εθνικόφρονες» στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία, κατά τις πρώτες μεγάλες ταραχές στις οποίες η Ουκρανία απώλεσε σημαντική έκταση της ομώνυμης χερσονήσου στη βόρεια πλευρά της Μαύρης Θάλασσας. H εταιρία μισθοφόρων συμμετέχει και στον πόλεμο της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα ο ηγέτης της Γεβγκένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο Αύγουστο. Είχε προηγηθεί μια μικρή… εξέγερση κατά των ηγεσίας των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

wagner220343

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», για τις διωκτικές Αρχές όλα δείχνουν ότι στην ίδια μαύρη λίστα θανάτου συμπεριλαμβάνονται και δύο «ορφανές» δολοφονίες, Βέλγων αυτή τη φορά, σε Νέο Κόσμο και Βούλα, τον Ιούνιο του 2017 και τον ίδιο μήνα του 2020. Μάλιστα στην περίπτωση της Βούλας θύμα ήταν το αποκαλούμενο «φάντασμα της Αμβέρσας», που η εντυπωσιακή Βραζιλιάνα γυναίκα του έλεγε στους γείτονες πως ο άντρας της ήταν μεγαλέμπορος ελαίων και κάρβουνου.

Κοντέινερ με κόκα

Ο 47χρονος Κρίστοφερ, όμως, είχε καταδικαστεί ερήμην σε 14 χρόνια φυλακή για ένα κοντέινερ με σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνη, που είχε φτάσει στην Αμβέρσα μέσω Ισπανίας, με αφετηρία τη Λατινική Αμερική. Το κοντέινερ με τα κατεψυγμένα σπαράγγια, τις μπανάνες και τον έναν τόνο κοκαΐνη είχε, όπως τώρα αποκαλύπτεται, σχέση με τη σερβική μαφία, καθώς στην Ισπανία, που ήταν ο πρώτος προορισμός του εμπορευματοκιβωτίου, κάποιος «αόρατος» έβαλε χέρι σε περίπου 200 κιλά καθαρή κοκαΐνη.

wagner220342
Οι εκτελεστές τρέχουν μετά το μακελειό στα Βλάχικα της Βάρης

Αυτή ήταν και η αιτία πολέμου και αλληλοσκοτωμού στη μεικτή συμμορία Σέρβων και Μαυροβουνίων που μετά διέφυγαν και στην Ελλάδα για να κρυφτούν, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δεν βρέθηκαν ποτέ πτώματα, καθώς οι δολοφόνοι, αφού τα τεμάχιζαν, τα έβαζαν σε μηχανές κρεάτων και στη συνέχεια τα πετούσαν σε ποτάμια! Η διαπίστωση για κάποιους από τους οκτώ εκτελεστές ότι είχαν ενταχθεί στη διαβόητη ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ έρχεται έπειτα από απόρρητο πληροφοριακό δελτίο που συνέταξε η Europol. Ο αμείλικτος πόλεμος της αλληλοεξόντωσης της βαλκανικής μαφίας των ναρκωτικών οδήγησε στη διάπραξη τουλάχιστον 60 ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Αλβανός «αποθηκάριος» των όπλων από το Λαζαράτι

Το «μακρύ χέρι» επί ελληνικού εδάφους που προμήθευσε με όπλα τους εκτελεστές και των τεσσάρων ανθρωποκτονιών σε Βάρη και Κέρκυρα ήταν ο 44χρονος Αλβανός Αμπά Ράμπι. Οπως πληροφορείται η «Espresso, ο 44χρονος συλληφθείς, που ζούσε στην Αθήνα, διατηρούσε άρρηκτους τους δεσμούς του με το χωριό του, το διαβόητο Λαζαράτι, 15 χιλιόμετρα από την Κακαβιά, στο οποίο οι κάτοικοι όχι μόνο καλλιεργούσαν ως «εθνικό προϊόν» το χασίς, αλλά αποτελούσε και την αποθήκη όλων των ποσοτήτων της νότιας Αλβανίας που μέχρι τη δεκαετία του 2000 κατέληγαν στην Ελλάδα.

wagner220341
O Αμπά Ράμπι

Ο κατάλογος των ανθρωποκτονιών μακραίνει με αφετηρία θανάτου την εξόντωση στον Ν. Κόσμο στις 16-6-2017 του 56χρονου Βέλγου. Το θύμα ήταν ηγετικό στέλεχος μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά μεταξύ Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης. Ηταν μόνιμος κάτοικος Ισπανίας και σε βάρος του είχαν εκδοθεί τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Η υπόθεσή του εξιχνιάστηκε πολύ αργότερα, στις 4-1-2019, όταν προέκυψε ότι το θύμα είχε μία οικονομική οφειλή σε καρτέλ που έφερνε ναρκωτικά από την Κολομβία. Ο Αλβανός ύποπτος για τη δολοφονία που είχε συλληφθεί προέκυψε μέσα από τηλεφωνική συνομιλία του με το θύμα, όπου του είχε υποδείξει τη διεύθυνση του ραντεβού σε πεζόδρομο του Νέου Κόσμου, όπου ο 56χρονος Βέλγος βρήκε τραγικό θάνατο.

Το «φάντασμα της Αμβέρσας» δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2020, βράδυ, στη Βούλα, από δύο άτομα τα οποία του είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο του σπιτιού του. Ολοι τον ήξεραν ως έμπορο ελαίων και κάρβουνου, ο οποίος μάλιστα έδειχνε να έχει πολύ καλή οικονομική επιφάνεια. Στο πολυτελές διαμέρισμα της Βούλας διέμενε με τη Βραζιλιάνα σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους. Ο 47χρονος είχε μπει στη χώρα μας από τα Σκόπια με ένα θηριώδες τζιπ Volvo, προερχόμενο από τη Σερβία. Ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου στον συνοριακό έλεγχο επέδειξε διαβατήριο βελγικών Αρχών και πέρασε ανενόχλητος με τη σύζυγο και το παιδί τους.

Το λουτρό αίματος μπροστά σε οικογένειές

Το λουτρό αίματος των μαφιόζων αρχίζει ουσιαστικά το 2014, όταν η οργάνωση Kotor Clan, μία από τις πιο αιμοσταγείς των Βαλκανίων με εκατομμύρια κέρδη από τη διακίνηση ουσιών παγκοσμίως, «σπάει» σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, τους Skaljari και τους Kavac. Στην Ελλάδα η «εκκαθάριση» πήρε σάρκα και οστά νωρίς το βράδυ στις 19 Ιανουαρίου 2020, στη Βάρη, όταν τέσσερις δράστες εισήλθαν σε χασαποταβέρνα στα Βλάχικα και πυροβόλησαν τραυματίζοντας θανάσιμα τους δύο αλλοδαπούς, την ώρα που δειπνούσαν με τις οικογένειές τους.

wagner22034
Ο δολοφονημένος μαφιόζος στην ταβέρνα σκεπασμένος με άσπρο σεντόνι

Πυροβόλο όπλο

Η δεύτερη ανθρωποκτονία τελέστηκε με άλλους τέσσερις διαφορετικούς -κατά την ΕΛ.ΑΣ- εκτελεστές στις 23 Ιουλίου 2020, όταν δύο αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο, εντός οχήματος σε περιοχή της Κέρκυρας. Και στους τέσσερις φόνους τη φύλαξη και τη μεταφορά του οπλισμού ανέλαβε ο 44χρονος Αλβανός με καταγωγή απ’ το Λαζαράτι. Μάλιστα παρέλαβε και μετέφερε τους τέσσερις εκτελεστές της Κέρκυρας απ’ τα μαγευτικά Σύβοτα Θεσπρωτίας και τους πήγε στη Χαλκιδική, όπου διέμειναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Από τα Βλάχικα περισυνελέγησαν 24 κάλυκες και 1 φυσίγγιο, ενώ κατά την αυτοψία στην Κέρκυρα περισυνελέγησαν 32 κάλυκες και 7 βολίδες. Είναι ενδεικτικό πως οι εκτελεστές της Βάρης ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τους δύο άνδρες όταν σε προηγούμενη ημέρα πήγαν με τις οικογένειές τους για ψώνια στο Golden Hall, αλλά καθυστέρησε ο 44χρονος Αλβανός να τους φέρει τον οπλισμό. Αυτό προέκυψε απ’ την «αόρατη» εφαρμογή SkyECC, που κατάφερε να «σπάσει» η Europol.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...