Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ανατροπή στην υπόθεση του Ξανθού Μάγου – «Μου την έστησαν» φωνάζει

Τα τραγικά κόλπα της μοίρας με τη νεκρή σύζυγο του ταχυδακτυλουργού

Μια μεγάλη μάχη κέρδισε ο Ξανθός Μάγος, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο για την κατηγορία του βιασμού της 16χρονης βαφτισιμιάς του, που τον είχε οδηγήσει για ένα πεντάμηνο στις φυλακές.

  • Από τον Γιάννη Κωτσαλά

Ο 79χρονος ταχυδακτυλουργός με τη διεθνή παρουσία και αμέτρητα σόου στο ενεργητικό του ύστερα υποβλήθηκε σε ιατρική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και κρίθηκε ανίκανος, λόγω προβλημάτων υγείας, να προβεί σε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη.

ksanthos magos10044

Κατά τη σχετική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι βρίσκεται στο φάσμα του ευνουχισμού. Ετσι, το πρωτοβάθμιο δικαστικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάθεση της 16χρονης, κατέληξε ότι δεν ασκήθηκε βία πάνω της και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 79χρονος έγιναν με τη συναίνεσή της, καθώς η φερόμενη ως παθούσα δεν εξέφρασε τη ρητή αντίθεσή της. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, ο ταχυδακτυλουργός παραπέμπεται σε δίκη για ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021.

Επειτα από αυτήν την εξέλιξη ο Ξανθός Μάγος, κατά κόσμον Γρηγόρης Παπαϊωάννου, θα δικαστεί το επόμενο διάστημα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μόνο για «κατάχρηση ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση», ενώ διατηρήθηκαν οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν μετά την άρση της προσωρινής του κράτησης, τον Ιούνιο του 2023. Στο μεταξύ, όμως, με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήρθε στην επιφάνεια και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει παράλληλα ο θρυλικός μάγος, που άφησε εποχή με τις παραστάσεις του.

ksanthos magos100441

Τι ζητούσε απεγνωσμένα

Οπως αποκάλυψε στην «Espresso» η δικηγόρος του 79χρονου περφόρμερ Κική Πακιρτζίδου, πριν από περίπου ενάμιση μήνα η επί 55 χρόνια σύζυγός του έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο 79χρονος Γρηγόρης Παπαϊωάννου ήταν εκείνος που της έκλεισε τα μάτια και την οδήγησε στην τελευταία της κατοικία. Αυτό ήταν και το μοναδικό που ζητούσε απεγνωσμένα η γυναίκα όταν πήγε για πρώτη φορά στο γραφείο της κυρίας Πακιρτζίδου. «Βγάλτε τον από τη φυλακή για να μου κλείσει τα μάτια» της είπε, έχοντας απόλυτη πίστη στην αθωότητα του συζύγου της, με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί περισσότερο από πέντε δεκαετίες και έζησαν την περίοδο της μεγάλης λάμψης ανά τον κόσμο. Οπως έλεγε, όλα ήταν προϊόν εκβιασμού από την πλευρά της ανήλικης.

ksanthos magos100442
Η δικηγόρος Κική Πακιρτζίδου

Η σύζυγος του Ξανθού Μάγου τον είδε να αποφυλακίζεται, όμως όχι να αθωώνεται για τον βιασμό, που στην παρούσα δικαστική φάση προέκυψε ένα… τρικ. Η κυρία Πακιρτζίδου μίλησε για μια πρώτη δικαίωση και υπενθύμισε ότι ο εντολέας της αρνείται ακόμα και τις πράξεις ασέλγειας όταν η βαφτισιμιά ήταν 16-17 χρόνων. Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι η βαφτιστιμιά του τον κατήγγειλε επειδή δεν της έδωσε 2.000 ευρώ για να αγοράσει ναρκωτικά.

Οπως αναγράφεται στο βούλευμα, η ανήλικη «ομολόγησε η ίδια πως κάνει χρήση κάνναβης από τα 14 και έχει ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις με συνομήλικα αγόρια από τα 13 έτη της ηλικίας της. Τρεις φορές νοσηλεύτηκε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκρατείου, το 2019 και το 2020, και ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή πριν από τα καταγγελλόμενα περιστατικά».

Ο Ξανθός Μάγος, που έμεινε για πέντε μήνες στη φυλακή, είχε μιλήσει για την καταγγελία μετά την αποφυλάκισή του με όρους. «Αδικα με κατηγόρησαν, ρωτήστε στο χωριό. Ενας να με κατηγορήσει θα πάω στη φυλακή μόνος μου. Για τα λεφτά έγιναν όλα, μήπως φοβηθώ τελευταία στιγμή και τα δώσω. Και έφτασε σε αυτό το σημείο;» είχε πει και συνέχισε μιλώντας στον Alpha: «Εμείς δεν είχαμε επαφές. Τυπικά μόνο είχαμε σχέσεις. Η γυναίκα μου της έπαιρνε κάνα δώρο. Και έρχονται οι κουμπάροι και μας λένε η… νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο, τρελάθηκε, μας χτυπά, θέλει να αυτοκτονήσει κ.λπ. Και έτσι θελήσαμε να τους βοηθήσουμε».

magos viastis

Επιπλέον, ο Ξανθός Μάγος είχε πει πως δεν γνώριζε τίποτα μέχρι που του τηλεφώνησαν από την Αστυνομία. «Δούλευα στην Κύπρο, στο θέατρο. Και με παίρνει ένας αστυφύλακας και μου λέει ότι “έχω ένα χαρτί, να πας στην ανακρίτρια…” Δεν μου ανέφερε την υπόθεση. “Ξανθέ Μάγε, κάνεις και παιδικές παραστάσεις;” “Ναι, κάνω…” “Προφυλακίζεσαι”. “Για ποιον λόγο;” “Θα το δείξει η τηλεόραση”», είχε πει ο 79χρονος, που περιμένει πλέον τη δίκη του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...