Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Ο μητροκτόνος και αυτόχειρας εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι της μητέρας του από αστυνομικούς που κλήθηκαν λόγω της δυσοσμίας

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξηγεί τη σκηνή της φρίκης μέσα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν λόγω δυσοσμίας κλήθηκαν από γείτονες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Αρχικά όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Η σκηνή με νεκρούς μητέρα και γιο ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου. Η γυναίκα καθισμένη στην καρέκλα, πυροβολημένη στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, και ο γιος να κείτεται γυμνός στο κρεβάτι της, επίσης νεκρός από πυροβολισμούς. Η δυσοσμία που αναδινόταν από το διαμέρισμα, καθώς και το γεγονός ότι η 63χρονη Μ. Μάλαμα και ο 36χρονος γιος της, Ιωάννης Γαβρίλης, δεν είχαν δώσει σημεία ζωής ούτε είχαν επικοινωνήσει με συγγενείς προκάλεσαν ανησυχία.

ilioupoli120441
Το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος

Οι γείτονες κάλεσαν την Αμεση Δράση και λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί μετέβησαν στο τριώροφο της οδού Θερμοπύλων 28 στην Ηλιούπολη. Στο τριώροφο η γιαγιά διαμένει στον μεσαίο όροφο, που δεν είναι σε θέση να καταθέσει, η μητέρα στον επάνω όροφο και ο γιος στο υπόγειο. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι με τη συνδρομή κλειδαρά, καθώς η πόρτα ήταν διπλά ασφαλισμένη. Η δυσοσμία στον χώρο ήταν αποπνικτική. Στο σαλόνι, καθισμένη σε καρέκλα στην αγαπημένη της καρέκλα, βρισκόταν η 63χρονη Μ. Μάλαμα. Εφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, που της είχε κυριολεκτικά διαλύσει το μισό κρανίο.

Τα ίχνη αίματος οδήγησαν τους αστυνομικούς στο υπνοδωμάτιο της γυναίκας, όπου εντόπισαν πάνω στο κρεβάτι της το νεκρό σώμα του 36χρονου γιου της. Και αυτός έφερε τραύμα στο μάγουλο και στη γνάθο. Στο διαμέρισμα αλλά μακριά από τα πτώματα εντοπίστηκε μία καραμπίνα η οποία εξετάζεται εάν είναι το όπλο που επισφράγισε τη διπλή οικογενειακή τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο, υπήρχαν στον χώρο σκισμένα ρούχα, ενώ η πόρτα της κουζίνας ήταν ανασφάλιστη, χωρίς όμως ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης. «Ο γαμπρός μου άκουσε δυο τρεις πυροβολισμούς και νόμιζε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι είδαμε έναν μυστηριώδη άντρα με μαύρα στην ταράτσα, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Οι πυροβολισμοί νομίζω ακούστηκαν την Πέμπτη το βράδυ. Δεν τον είχαμε ξαναδεί στη γειτονιά. Από τον τρόπο που ήταν ντυμένος και από τον τρόπο που κοιτούσε τη γειτονιά φαινόταν να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα» περιέγραψε γείτονας της οικογένειας.

ilioupoli12044

Ομως φαίνεται πως ο μαυροντυμένος άντρας στην ταράτσα ήταν ο 36χρονος που συνήθιζε να ανεβαίνει εκεί και να αγναντεύει τον ήλιο. Από τα υπάρχοντα στοιχεία όλα συγκλίνουν πως ο γιος για άγνωστους λόγους σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια ο ίδιος αυτοπυροβολήθηκε στο δωμάτιο, όπου εντοπίστηκε το κυνηγετικό όπλο. Στη συνέχεια φαίνεται να κινήθηκε παραπαίοντας έως το δωμάτιο της μητέρας του, όπου ξεψύχησε πάνω στο κρεβάτι της.

Ολα δείχνουν με βάση την ακαμψία στα πτώματα πως ο γιος σκότωσε τη μητέρα, όμως ο ίδιος αυτοκτόνησε έπειτα από αρκετές ώρες ή και την επόμενη μέρα. Τι συνέβαινε όμως πίσω από τη διπλοκλειδωμένη πόρτα του διαμερίσματος; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος είχε το τελευταίο διάστημα έντονους καβγάδες. Οι δυο τους δούλευαν με τηλεργασία από το σπίτι, ενώ παλιότερα η γυναίκα διατηρούσε στη γειτονιά ψιλικατζίδικο. Το όπλο που βρέθηκε ανήκε στον πατέρα του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα, λέγεται από κατοίκους της γειτονιάς ότι κι εκείνος είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Με την τραγική αποκάλυψη όμως φαίνεται πως έκλεισε ένα τρίγωνο θανάτου. Μέσα σε λίγα χρόνια η οικογένεια που μοιάζει σαν να την είχε χτυπήσει κατάρα ξεκληρίστηκε με τον πιο άγριο και ανατριχιαστικό τρόπο.

Στη γειτονιά μιλούν για μια οικογένεια που ήταν κλειστή. Μόνο τους καβγάδες άκουγαν πού και πού, ενώ δεν έβγαιναν συχνά από το σπίτι, αν και, από την άλλη, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση, τις απαντήσεις θα δώσει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που επιλήφθηκε, καθώς αρχικά δεν είχε αποκλειστεί να πρόκειται για διπλό έγκλημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...