Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους γιατρούς έστειλαν τον πατέρα του στον τάφο

«Τους κόβουν με κλαδευτήρια χέρια - πόδια και όποιος ζήσει έζησε»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει ανάμεσα στα αδέλφια Καλλιάνου και στους γιατρούς του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 χρονών, ο πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Χρήστου Καλλιάνου εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας!

Σε ακόμη ένα ξέσπασμα, ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου κατηγόρησε τους γιατρούς για την τραγική κατάληξη, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον πατέρα του στο νοσοκομείο. Παράλληλα, αποκάλυψε συντετριμμένος πως κάποια στιγμή σκέφτηκε να κάνει «ενός τύπου ευθανασία» στον 79χρονο συγγενή του. «Σκέφτηκα ακόμα και να φέρω ουσίες από το νοσοκομείο όπου εργάζομαι και να του κάνω ενός τύπου ευθανασία. Η διασωλήνωση του πατέρα μου έγινε για τα μάτια του κόσμου. Στον Αδωνι Γεωργιάδη θα απαντούσα ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν ήταν μπροστά, δεν ήταν γιατρός» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

kalliannos26044
Ο Γιάννης Καλλιάνος με την σύζυγό του και τον πατέρα του Δημήτρη σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές τους

Αμέσως μετά έκανε λόγο για αναλγησία και αλαζονεία των γιατρών που χειρίστηκαν το περιστατικό. «Χάθηκε ο μπαμπάς άδικα και είμαι και γιατρός και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Πέθανε λόγω μιας αναλγησίας και αλαζονείας, που ήταν συνεχής. Συγκλονίστηκα τόσο πολύ, που αναρωτιόμουν αν ήμουν αδαής ή αν αυτοί ήταν άσχετοι» τόνισε ο αδελφός του γνωστού μετεωρολόγου. Αποκάλυψε, δε, πως, ενώ βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του, φοιτητές Ιατρικής και ειδικευόμενοι γιατροί ζητούσαν να τους μεταφέρει τις γνώσεις του για σειρά εξετάσεων και για την πορεία του ασθενούς πατέρα του.

«Είδα τον πατέρα μου τον Πέμπτη, ήταν σε κατάσταση σηπτικής καταπληξίας. Κατάλαβα ότι δεν πάει καλά, ζήτησα τη βοήθεια του γιατρού, ο οποίος ήταν αλαζονικός και είχε πολύ κακή συμπεριφορά. Ενας αγγειοχειρουργός δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς το είδος της καταπληξίας που μπορεί να έχει ο ασθενής. Μπορεί να το πήρε εγωιστικά που του είπα εγώ τι έχει και του ζήτησα να υπάρχει μια άλλη επεμβατική βοήθεια στον πατέρα μου. Μου είπε ότι στη ΜΕΘ δεν μπαίνει αν δεν είναι διασωληνωμένος, μου έλεγε δηλαδή: “Αν δεν μπει στην Εντατική διασωληνωμένος, θα μείνει εδώ να πεθάνει”. Ποτέ δεν με αντιμετώπισε σαν γιατρό ούτε ανθρώπινα» είπε μέσα στον αβάσταχτο πόνο του ο Χρήστος Καλλιάνος.

kalliannos260441
Σκυθρωπός με τον πόνο ζωγραφισμένο στα μάτια του ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Καλλιάνος

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, από την πλευρά του, διεμήνυσε ότι θα κινηθεί «σκληρά νομικά, επιθετικά νομικά» κατά των γιατρών του Νοσοκομείου «Αττικόν», λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα γίνει ο εφιάλτης τους. «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όσοι πήραν ελαφρά τη καρδία την κατάσταση του πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Ολα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Τους έχω όλους καταγεγραμμένους, έχω τα πάντα ηχογραφημένα. Δεν τα βάζω με κανέναν Αδωνι και με κανένα ΕΣΥ, τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους που είπαν ότι όλα είναι εξαιρετικά. Δεν είμαι απλά κατά κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, είμαι αυτός που θα γίνει ο εφιάλτης τους. Για την ψυχή του πατέρα μου και την τιμή του πατέρα μου, θα το πάω μέχρι τέλους» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η νέα καταγγελία του:

«Τον πατέρα μου τον χειρούργησαν μέσα σε ένα απλό δωμάτιο, και εκεί πιθανότατα χωρίς ρόμπες, χωρίς τίποτα, και πήραν το κλαδευτήρι και έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου. Δεν έχω πλάτες ούτε επιχειρηματίες ούτε μηχανισμούς ούτε τίποτα. Παλεύω μόνος μου με τη δουλειά μου. Είμαι παιδί δύο δημοσίων υπαλλήλων. Του πατέρα μου το δάχτυλο το έκοψαν χωρίς να έχει γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει, να χειρουργηθεί μέσα σε ένα χειρουργείο, σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Εχω μηνύματα από άλλους ανθρώπους, που μου λένε για τον γιατρό: “γιατί πήγατε εκεί, πέθαναν και οι δικοί μας άνθρωποι μετά από ακρωτηριασμό”».

Καταλήγοντας ο ίδιος τόνισε: «Ντρέπομαι ως βουλευτής να πω για πράγματα που είδα σε αυτό το νοσοκομείο. Θα τα πω στα δικαστήρια. Στην τιμή του πατέρα μου, που ξέραμε ότι έχει πολλά νοσήματα και μπήκε για ακρωτηριασμό δαχτύλου. Του έβαζαν τη μεγαλύτερη μάσκα και σχεδόν δεν έπαιρνε οξυγόνο. Τι να έκανα; Ποιον να έπαιρνα; Μου έλεγαν ότι πάει καλά, ενώ έβλεπα τον πατέρα μου να πεθαίνει».

Στην αντεπιθεση το Νοσοκομειο «Αττικον» που «πετσοκοβει» εδω και ημερες ο βουλευτης της ΝΔ

Τη δική του απάντηση έδωσε στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο και στον αδελφό του Χρήστο, μέσω των συνηγόρων του, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα των δύο αδελφών, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Στη δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου, η επιστημονική άποψη των οποίων ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη». Πρόσθεσε με νόημα, δε, ότι «η εισαγωγή στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».

kalliannos260442

Αναλυτικά, στην αρχή της δήλωσης που έκανε ο αγγειοχειρουργός του «Αττικόν», μέσω των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, αναφέρεται: «Ο εντολέας μας Ι.Κ., καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Ολοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».

Στη συνέχειά της, τονίζεται: «Η εισαγωγή ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη ΜΕΘ στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς, η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...